Caz șocant! Doi români, condamnați în Marea Britanie fiindcă au ținut o femeie însărcinată în sclavie

Un român în vârstă de 47 de ani și fiul să au ținut ca sclavă o poloneză însărcinată și au obligat-o să muncească 12 ore pe zi, sub amenințarea că dacă nu ascultă o vor duce la bordel să se prostitueze, potrivit mirror.co.uk.
 
Jurnaliștii britanici, citați de B1.ro, spun că femeia a venit în Marea Britanie pentru un trai mai bun, iar cei doi români au ademenit-o, în luna decembrie a anului 2015, oferindu-i  un loc de cazare  în locuința lor din Tottenham cu promisiunea că îi vor face rost și de o slujbă.
 
Cu toate acestea, femeia a fost ținută în condiții deplorabile și obligată să muncească, fiindamenințată cu „consecințe grave” dacă nu menține locuința „fără pată”.
 
Tânăra era însărcinată și avea probleme de sănătate, însă cei doi o puneau să îndeplinească tot felul de sarcini grele și să spele podelele. Aceasta a pierdut sarcina, iar românii au pus-o a doua zi la muncă, spunându-i că e „inutilă”, întrucât sperau să primească alocație pentru creșterea copilului.
 

„Era o femeie vulnerabilă, care nu se simțea foarte bine. Ei știau despre problemele ei medicale, pentru că au dus-o la spital, dar a doua zi a trebuit să se întoarcă iar la atribuțiile ei de menajeră. A fost forțată să lucreze în casă ca servitoare. I s-a spus că dacă nu curăța bine casa vor exista consecințe, consecințe grave”, a spus procurorul Andrew Frymann.

 

„Nu puteam să plec nicăieri, eram servitoarea lor. Am ajuns la concluzia că trebuie să fug sau urma să fiu o servitoare pentru restul vieții mele”, a menționat femeia în declarația pentru instanță.

 

„Mi se pare că este o poveste ca Cenușăreasa, deși este mai degrabă o caracterizare simplistă”, a spus judecătorul de caz, Peter Testar.

 

„Victima de 19 ani a venit în această țară căutând de muncă și o viață mai bună decât avea în Polonia. Ei i-au promis o plată de 40 de lire pe zi și faptul că poate locui cu Berlan și soția sa fără a plăti chirie”, a spus procurorul de caz.

 
Românii au recunoscut în instanță că au redus-o pe tânăra poloneză la stadiul de sclavie, tatăl fiind condamnat de judecători la 20 de luni de închisoare, iar fiul  lui va avea de ispășit trei ani de detenție.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marea Britanie. Şapte români, condamnaţi la ani grei de închisoare pentru fraudă cu carduri bancare

13 Feb 2018 3399