Externe

Cetățean al Republicii Moldova, rănit în atacul de la Istanbul

Un cetățean al Republicii Moldova se numără printre persoanele rănite în atacul terorist comis în noaptea dintre ani într-un club din Istanbul, a anunțat luni premierul republicii, Pavel Filip.

"Am fost informat de omologul meu din Turcia ca printre cei care au avut de suferit în urma atentatului terorist de la Istanbul, în noaptea de 31 decembrie, este și un cetățean al Republicii Moldova. Am solicitat Ministerului de Externe și Ministerului Sănătății să colaboreze cu instituțiile de resort din Turcia în vederea acordării ajutorului necesar și asigurării unui tratament adecvat concetățeanului nostru rănit în atacul terorist, dar și a sprijinului necesar familiei acestuia', a subliniat Filip.

Dintre cele 39 de persoane ucise în atentatul terorist din clubul Reina din Istanbul, 27 erau cetățeni străini, iar alți 69 de oameni au fost răniți. Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacul. Autorul atacului este în continuare căutat de autoritățile turce în cadrul unei ample operațiuni, acestea cerând sprijinul populației pentru găsirea lui. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atac armat la o cafenea din Istanbul. S-a tras de pe motocicletă. Soţia decedatului este din Constanţa

23 Feb 2017 5343

Atac armat la o cafenea din Istanbul. S-a tras de pe o motocicletă aflată în mers. Atentat nerevendicat

21 Feb 2017 2400

Un nou atac la o moschee din Istanbul. Cel puțin doi răniţi.

01 Jan 2017 1180

UPDATE 3. Atac în Turcia. 39 de morți Persoane înarmate deghizate în Moş Crăciun au deschis focul într-un club din Istanbul

01 Jan 2017 3003

Atac armat la Consulatul SUA de la Istanbul

10 Aug 2015 928

Atac armat într-un sediu al partidului de guvernământ din Istanbul

01 Apr 2015 745