Externe

Costel Busuioc, pentru a cincea oara in fruntea clasamentului "Hijos de Babel"

Costel Busuioc, romanul din Spania care a fost supranumit "Pavarotti din Banat" gratie calitatilor sale vocale, dovedite la concursul "Hijos de Babel", a reusit sa castige si cea de-a cincea runda a competitiei muzicale organizate de televiziunea publica spaniola, obtinand nota 9 de la juriu. Potrivit site-ului loshijosdebabel.blogspot.com, Costel s-a clasat, dupa etapa de miercuri noaptea, pe prima pozitie a clasamentului, interpretand piesa "O sole mio". In aceasta runda a fost exclus un concurent din Maroc, Anouar, in timp ce votul popular a fost castigat de ocupantul locului trei, Karim. "Pavarotti din Banat" are, dupa cinci etape, un total de 28 de puncte, cele mai multe dintre concurenti. Castigatorul concursului "Hijos de Babel" va semna un contract cu Sony BMG pentru a urma o cariera muzicala, iar organizatorii emisiunii vor sprijini realizarea unor proiecte in tarile de origine ale celor trei finalisti, finantate cu ajutorul veniturilor obtinute din descarcarea online a melodiilor lor. In tinerete, "Pavarotti din Banat", 33 de ani, a pazit oi, apoi a spalat vagoane in Gara de Nord din Timisoara si a lucrat ca maseur la un azil. Dornic sa asigure familiei sale un trai normal, acesta a plecat in Spania, unde a muncit ca zidar. Fascinati de vocea lui, prietenii l-au sfatuit sa mearga la concursul "Hijos de Babel", difuzat de televiziunea nationala spaniola, RTVE, la care a castigat, miercuri seara, si cea de-a cincea etapa. Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a anuntat ca intentioneaza sa-i ofere lui Costel Busuioc o bursa pentru studii de canto si teoria muzicii la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.

Scris de: {autor}MFX{/autor}


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Accident rutier la sensul giratoriu de la intersecția șoselei Mangalia cu strada Hatman Arbore

02 Jan 2019 1379

Top 300 Capital Ediţia 2018 Milionari în euro cu afaceri la Constanţa. Azi, Gabriel Comănescu şi Claudiu Nicolae Rădulescu

07 Dec 2018 1214

Ce decizii au fost luate în cadrul adunării generale a asociaţilor societății Grup Servicii Petroliere Shipyard.

27 Nov 2018 631

Grupă infernală la EURO 2019 pentru echipa de fotbal a României U21. Ce echipe vor înfrunta tricolorii

23 Nov 2018 577

Gheorghe Hagi, reacţie după o emisiune TV - "Sunt trist și dezgustat de acest circ"

13 Nov 2018 615

Nocturna stadionului „Gheorghe Hagi“ din Constanţa a „căzut”, după ce au fost tăiate cablurile, pentru a fi furat cuprul!

07 Nov 2018 1204

Modificări în acţionariatul societăţi GVC Drilling SRL. Legături cu Gabriel Valentin Comănescu

23 Aug 2018 730