Declarația membrilor Consiliului European după anexarea abuzivă de către Rusia a 18% din teritoriul Ucrainei

Consiliul Europei a transmis o declarație oficială după discursul susținut de președintele Rusiei, Vladimir Putin, în urma discursului susținut cu prilejul anexării abuzive a 18% din teritoriul Ucrainei.

Respingem ferm și condamnăm fără echivoc anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor Donețk, Lugansk, Zaporizhzhia și Herson din Ucraina.

Subminând în mod intenționat ordinea internațională bazată pe reguli și încălcând în mod flagrant drepturile fundamentale ale Ucrainei la independență, suveranitate și integritate teritorială, principii de bază, așa cum sunt consacrate în Carta ONU și în dreptul internațional, Rusia pune în pericol securitatea globală.

Nu recunoaștem și nu vom recunoaște niciodată „referendumurile” ilegale pe care Rusia le-a conceput ca pretext pentru această încălcare suplimentară a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și nici rezultatele lor falsificate și ilegale. Nu vom recunoaște niciodată această anexare ilegală. Aceste decizii sunt nule și nu pot produce niciun efect juridic.

Crimeea, Herson, Zaporizhzhia, Donețk și Lugansk sunt Ucraina. Facem apel la toate statele și organizațiile internaționale să respingă fără echivoc această anexare ilegală. În fața războiului de agresiune al Rusiei, precum și a celei mai recente escalade a Moscovei, Uniunea Europeană este hotărâtă alături de Ucraina și de poporul său.

Suntem neclintiți în sprijinul nostru pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei. Ucraina își exercită dreptul legitim de a se apăra împotriva agresiunii ruse pentru a recâștiga controlul deplin asupra teritoriului său și are dreptul de a elibera teritoriile ocupate în cadrul granițelor sale recunoscute internațional. Amenințările nucleare făcute de Kremlin, mobilizarea militară și strategia de a încerca să prezentăm în mod fals teritoriul Ucrainei ca fiind al Rusiei și de a pretinde că războiul ar putea avea loc acum pe teritoriul Rusiei nu ne vor zgudui hotărârea. Vom consolida măsurile noastre restrictive pentru a contracara acțiunile ilegale ale Rusiei.

Ei vor crește și mai mult presiunea asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului său de agresiune. Reiterăm că Uniunea Europeană este ferm alături de Ucraina și va continua să ofere Ucrainei un sprijin economic, militar, social și financiar puternic atât timp cât este nevoie.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

28 ianuarie, Ziua europeană a protecției datelor cu caracter personal

28 Jan 2024 649

APCE îndeamnă la despăgubiri pentru copii maltratați din Europa, inclusiv în România

26 Jan 2024 703

Trei candidați își dispută conducerea Consiliului Europei. Iată despre ce este vorba

11 Jan 2024 685

Traian Hristea, secretarul de stat MAE, prezent la seminarul organizat de Consiliul Europei dedicat protecției refugiaților ucraineni în România

23 Nov 2023 717

MIPE Comisia Europeană a aprobat modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR)

21 Nov 2023 788

Consiliul Europei critică Italia pentru transferul de migranți către Albania

13 Nov 2023 766

Consiliul European îndeamnă România să ia măsuri urgente pentru îmbunătățirea condițiilor de viață și a tratamentului pacienților din instituțiile de psihiatrie

05 Oct 2023 718

Noaptea Muzeelor la Constanța Muzica Militară a Forțelor Navale vă așteaptă la un recital de excepție!

13 May 2023 1150

Noaptea Muzeelor 2023. Expoziții de neratat! Programul evenimentelor de la Constanța

13 May 2023 1531

Constănțeanul Alexandru Manda, membru în Consiliul Consultativ pentru Tineret al Consiliului Europei, despre votul la 16 ani!

16 Dec 2022 1086

Ziua Limbilor Europei, expoziție de CD-uri la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)

24 Sep 2022 1242

Delegația Partidului Socialiștilor Europeni a ajuns la Tulcea. Ce subiecte au fost dezbătute la Consiliul Județean (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Jul 2022 1471

Astăzi se împlinesc 25 de ani de la inaugurarea Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet

20 Jun 2022 1064

ZIUA-n amiza mare Alexandru Manda. „Probabil voi activa pe zona de acces la drepturi a tinerilor în Consiliul Consultativ pentru Tineret“ (VIDEO)

27 May 2022 2040

Alexandru Manda, „tânărul european al României”, la „ZIUA-n amiaza mare”

26 May 2022 2045