FBI investighează atacul informatic asupra Comitetului Național Democrat

Biroul Federal de Investigații (FBI) din SUA a confirmat, astăzi, că desfășoară o anchetă în legătură cu natura și scopul unui atac informatic asupra Comitetului Național Democrat (DNC). Aceasta este prima recunoaștere din partea agenției că se dorește probarea preocupărilor că anumiți hackeri ce lucrează pentru Rusia încearcă să se folosească de această breșă pentru a influența alegerile prezidențiale din Statele Unite, relatează CNN.
 
''FBI-ul investighează o intruziune cibernetice care implică DNC și sunt de lucru pentru a determina natura și amploarea probleme. Luăm foarte în serios un atac de acest fel și FBI-ul își va continua investigațiile și îi va trage la răspundere pe cei care reprezintă o amenințare pentru spațiul cibernetic'', a precizat FBI într-o declarație.
 
FBI-ul a trimis experți pentru a se întâlni cu Comitetul Național Republican, precum și campaniile majore, pentru a discuta despre măsurile de securitate, spun oficialii. La sfârșitul săptămânii trecute, WikiLeaks a publicat e-mailuri trimise între angajați ai DNC ce păreau să expună un favoritism pentru presupusa candidată democrată Hillary Clinton în fața principalului său rival din alegerile primare, senatorul Bernie Sanders.
 
Corespondența a dus, duminică, la demisia președintei DNC, Debbie Wasserman Schultz, demisie ce intră în vigoare la încheierea Convenției partidului la Philadelphia. Luni, la o reuniune înainte de Convenție, unii protestatari au făcut ironii pe seama lui Debbie Wasserman Schultz.
 
Separat, Comisia pentru servicii secrete din Camera Reprezentanților a Congresului SUA a fost pusă la curent în legătură cu atacul cibernetic și va cere informații despre o orice posibilă legătură cu Rusia sau cu un alt stat, a afirmat un membru al Camerei, democratul Adam Schiff.
 
Directorul de campanie al lui Hillary Clinton, Robby Mook, a declarat duminică la CNN că e-mailurile au fost publicate de către presupuși hackeri ruși, în scopul de a semăna discordie la Convenția Democrată și de a-l ajuta pe nominalizatul republican Donald Trump, rivalul candidatei democrate la alegerile prezidențiale americane din 8 noiembrie.

Stafful de campanie al lui Trump a catalogat drept absurde afirmațiile taberei rivale.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FBI renunță la ancheta privind presupusul comportament violent al lui Brad Pitt față de fiul său

23 Nov 2016 2370

Mesaj cu subînțeles pe Facebook - ”Ce țară fericită SUA!”

07 Jul 2016 1744

Dumitru Martin, acţionar Polaris, arestat de FBI. Ancheta a durat 17 luni

10 Dec 2015 3839