India confirmă primul deces provocat în Asia de variola maimuţei

Variola Maimuței, foto cu rol ilustrativ: unsplash/ Hans ReniersIndia a confirmat luni primul său deces provocat de variola maimuţei, cel al unui tânăr bărbat din statul Kerala din sudul ţării, care este considerat cea de-a patra victimă cunoscută în cadrul actualului val al epidemiei cauzate de această boală, informează Agerpres.

Săptămâna trecută, Spania a raportat două decese asociate variolei maimuţei, iar Brazilia a anunţat prima sa victimă. Decesul raportat în India este totodată primul înregistrat în Asia. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat această epidemie drept o urgenţă sanitară globală, pe 23 iulie.

Bărbatul indian, în vârstă de 22 de ani, a murit sâmbăta trecută, a declarat ministrul finanţelor din statul Kerala în faţa reporterilor, adăugând că guvernul local a plasat în izolare 21 de persoane care au intrat în contact cu victima.

"Victima a ajuns în Kerala pe 21 iulie, dar a mers la spital abia pe 26 iulie, când prezenta deja o stare de oboseală şi febră", a dezvăluit ministrul K. Rajan, adăugând că nu există motive de panică, întrucât niciunul dintre contacţii principali nu prezintă simptome.

Ministrul Sănătăţii din Kerala, Veena George, a declarat duminică în faţa jurnaliştilor că familia victimei le-a dezvăluit autorităţilor în ziua precedentă că tânărul fusese testat pozitiv în Emiratele Arabe Unite înainte de a se reveni în India.

Ministerul Federal al Sănătăţii din India nu a făcut declaraţii despre acest deces, însă a precizat că Guvernul de la New Delhi a înfiinţat un grup de lucru format din reprezentanţi cu rang înalt din sectorul medical pentru a monitoriza cazurile de variola maimuţei din ţară. Presa indiană a raportat până acum cel puţin cinci cazuri.

OMS a anunţat la sfârşitul lunii iulie că 78 de ţări au raportat în total peste 18.000 de cazuri de variola maimuţei, majoritatea fiind depistate în Europa.

Specialiştii de la OMS au precizat că virusul variolei maimuţei cauzează o boală ce prezintă mai puţine simptome severe în comparaţie cu variola umană şi că acest virus este întâlnit în principal în centrul şi în vestul Africii. Boala se transmite de la animale la oameni.

Transmiterea de la om la om are loc prin contact direct cu fluide corporale, cu leziuni ale pielii sau cu suprafeţe ale mucoaselor interne, precum cele de la nivelul nasului şi al gâtului, prin microsecreţii respiratorii şi prin obiecte contaminate.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Sănătății A fost administrată prima doză de vaccin împotriva variolei maimuței

03 Oct 2022 474

Ministerul sănătății A fost declanșat Mecanismul European de protecție civilă pentru asigurarea tratamentului pacienților cu variola maimuței

29 Sep 2022 494

Două noi cazuri de variola maimuței, confirmate în România! Care este starea celor infectați

26 Sep 2022 660

Ministerul Sănătății Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat în România

19 Sep 2022 526

Un nou caz de variola maimuței confirmat în România

12 Sep 2022 472

Două noi cazuri de variola maimuței au fost confirmate în România. Care este starea celor infectați

29 Aug 2022 562

Cuba a înregistrat primul deces a unei persoane infectate cu varioala maimuței

23 Aug 2022 558

În ultima săptămână au fost raportate 9 cazuri de variola maimuței în România. Anunțul Ministerului Sănătății

08 Aug 2022 520

Un vaccin împotriva variolei maimuţei a fost aprobat în Japonia

03 Aug 2022 635

Variola maimuţei Primul deces în afara Africii, înregistrat în Brazilia

29 Jul 2022 630

Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat în România. Din ce județ este noua victimă

29 Jul 2022 635

Vaccinul Imvanex, autorizat pentru folosirea împotriva variolei maimuței

25 Jul 2022 643

Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat în România. Detalii

23 Jul 2022 616

Agenţia Europeană pentru Medicamente autorizează un vaccin împotriva variolei maimuței

22 Jul 2022 678

Noi cazuri de variola maimuței au fost confirmate în România. Detalii despre aceste cazuri

15 Jul 2022 644