Înlocuirea căciulilor din blană de urs ale gărzilor de la Buckingham cu unele din blană artificială, respinsă. Care este motivația guvernului

Gardă de la Buckingam Foto UnsplashGuvernul britanic susţine că ''blana artificială'' nu este suficient de bună pentru a o înlocui pe cea naturală la confecţionarea faimoaselor căciuli din blană de urs ale gărzilor de la Palatul Buckingham, informează site-ul publicaţiei britanice The Independent.



Guvernul britanic a respins înlocuirea căciulilor din blană de urs ale gărzilor de la Palatul Buckingham cu unele din "blană artificială", susţinând că alternativele nu arată bine şi sunt prea incomode.



Ministerul Apărării de la Londra susţine că a testat patru tipuri diferite de blană sintetică pentru a fi folosite pe emblematicele căciuli militare, însă niciuna dintre ele nu este suficient de bună.



Aceste afirmaţii vin în contextul în care circa 50.000 de persoane au semnat o petiţie parlamentară în care solicită guvernului să adopte o alternativă care să nu implice uciderea urşilor pentru a confecţiona căciuli.



Grupurile pentru drepturile animalelor susţin că există alternative şi că acestea sunt mult mai umane decât jupuirea animalelor. Militanţii au calificat afirmaţiile guvernului cu privire la blănuri drept "cinice şi înşelătoare" şi sunt de părere Ministerul Apărării a "zădărnicit în mod activ" încercările de a găsi un înlocuitor la blana naturală.



Însă Jeremy Quin, secretar de stat pentru achiziţii în domeniul apărării, insistă că blana sintetică "nu îndeplineşte standardul necesar pentru căciulile ceremoniale ale Gărzilor Reginei".



Ministerul Apărării susţine că a testat patru tipuri diferite de blană sintetică începând din 2015, evaluând căciulile în cadrul unor teste de laborator, pe următoarele cinci direcţii: "absorbţia apei, penetrarea, aspectul, viteza de uscare şi compresia".



Potrivit lui Quin, deşi căciulile din material sintetic se comportă bine în condiţii de umezeală, Ministerul Apărării este îngrijorat că acestea nu lasă suficient de bine pielea să respire şi nu îşi păstrează bine forma.


De asemenea, el a precizat că până şi cele mai performante alternative "au avut rezultate slabe la evaluarea vizuală", ceea ce înseamnă că Ministerul Apărării a considerat că acestea arată rău.



În prezent, blana pentru căciulile gărzilor este procurată din Canada, unde aproximativ 20.000 de urşi negri sălbatici sunt ucişi în fiecare an în cadrul unei campanii de sacrificare. 


Sursa Agerpres



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Ce spune conducerea unității medicale Medicii rezidenți din Spitalul Județean Constanța trag un semnal de alarmă în legătură cu gărzile și avertizează că vor refuza să le mai acopere!

16 Oct 2023 3081

Cinci din cei 12 medici sindicaliști de la Spitalul de Boli Infecțioase au semnat „Demisia din contractele de gărzi suplimentare"

20 Jun 2023 1403

#MemorialulPoartaAlbă Raport final. Partidul Comunist Român - Facțiunile care au funcționat în interiorul PCR în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (VIDEO)

08 Apr 2022 5760

Personalul sanitar de la Spitalul Județean Constanța și Spitalul de Pneumoftiziologie, cazat la hotel, în vederea prevenirii răspândirii COVID-19

05 May 2020 8224

Emil Constantinescu, cel mai bun trăgător Mangalia. Scene ca în filme la Campionatul Naţional „Cupa Bodyguard“! (galerie foto)

06 Jul 2019 9740

Ministrul Sănătății Am adus plata gărzilor la normal; ne apropiem de un nivel rezonabil

31 Aug 2016 1561

Contracte pentru 60 de zile! Compromisul făcut de medicii constănţeni pentru asigurarea gărzilor şi în luna septembrie

22 Aug 2016 6741

Medicii angajaţi nu au semnat contractele! Cine va face gărzi în septembrie în Spitalul Judeţean?

10 Aug 2016 10870

Vlad Voiculescu - „Medicii merită această mărire, știu că toată țara este de acord”

06 Aug 2016 4754

Guvernul României a decis creșterea plății pentru gărzile medicilor

06 Aug 2016 2624

Sindicaliștii din Sănătate au convins. Vești bune pentru medicii care fac gărzi

28 Jul 2016 1827

Documentul, pe site-ul Spitalului Judeţean Constanţa Medicii, îndemnaţi să semneze petiţia Federaţiei „Solidaritatea Sanitară“ (document)

28 Jul 2016 3295

Medicii nu vor să semneze contractul pentru gărzile suplimentare, dacă nu sunt plătite corect!

24 Jul 2016 3424

Se înfiinţează Gărzile forestiere

20 Oct 2015 1829

Senatul a aprobat înființarea Gărzilor forestiere

20 Oct 2015 1694