Inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române - „Îmi doresc ca această zi de sărbătoare să vă aducă seninătate și speranță“

Poliția de Frontieră la Ziua Marinei. Sursă foto: Poliția de Frontieră
  • Astăzi, 15 august 2022, cu prilejul Zilei Marinei, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la activităţile şi exerciţiile demonstrative organizate pe mare cu trei mijloace de mobilitate navală din dotare. Marinarii din cadrul Poliţiei de Frontieră au luat parte la ceremoniile de ridicare a pavilionului şi marelui pavoaz şi au prezentat navele din dotare.

Ca în fiecare an, la data de 15 august, Poliţia de Frontieră Română participă, cu navele şi ambarcaţiunile din dotare, alături de Forţele Navale Române la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române, activităţi care se derulează la Marea Neagră, precum şi în oraşele-port de pe Dunăre.

Manifestările din acest an au debutat în ziua de 13.08.2022, cu două evenimente dedicate publicului, de tip “Ziua Porţilor Deschise”, derulate în porturile Constanţa şi Mangalia. Cu această ocazie, navele şi ambarcaţiunile Poliţiei de Frontieră – nava maritimă de supraveghere  „Ştefan cel Mare”, o navă maritimă de intervenţie tip Shaldag şi o  şalupă de patrulare și intervenție – au fost vizitate de cetăţeni.

Astăzi, 15 august 2022, cu prilejul Zilei Marinei, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la activităţile şi exerciţiile demonstrative organizate pe mare cu trei mijloace de mobilitate navală din dotare. Marinarii din cadrul Poliţiei de Frontieră au luat parte la ceremoniile de ridicare a pavilionului şi marelui pavoaz şi au prezentat navele din dotare.

La rândul lor, structurile Poliţiei de Frontieră care au ca atribuţii supravegherea şi controlul frontierei pe apă, din localităţile Moldova Veche, Drobeta Turnu Severin, Brăila şi Galaţi au participat cu ambarcaţiuni fluviale de patrulare şi intervenţie la ceremoniile organizate de autorităţile locale în oraşele-port de la Dunăre.

Deşi sunt departe de casă, Ziua Marinei Române a fost sărbătorită şi de polițiștii de frontieră marinari de pe nava maritimă de supraveghere P157 a Poliţiei de Frontieră, care se află detaşată in Marea Mediterană, în cadrul operațiunii comune Frontex THEMIS 2022, oferind sprijin autorităților italiene în zona operațională Crotone.  

Cu această ocazie, inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, comisar şef de poliţie Victor Ştefan Ivașcu transmite urarea de La mulţi ani, marinarilor militari din cadrul Forţelor Navale Române şi poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la bordul navelor Poliţiei de Frontieră:

„Doresc să adresez sincere şi profunde mulţumiri poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la bordul navelor Poliţiei de Frontieră, supraveghind frontierele albastre ale ţării, pentru profesionalismul şi înţelegerea arătate faţă de rigorile acestei profesii.

Am convingerea că devotamentul și curajul pe care le manifestaţi în îndeplinirea misiunii instituţionale nu ar fi posibile fără sprijinul familiilor dumneavoastră, cărora le transmit, de asemenea, întreaga mea recunoştinţă!

Îmi doresc ca această zi de sărbătoare să vă aducă seninătate și speranță!  La mulți ani, colegi marinari! Bun cart înainte”, spune  inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, comisar şef de poliţie Victor Ştefan Ivașcu. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Situația actualizată la frontieră. Amenzi de peste 14.580 de lei, aplicate

26 Sep 2022 246

Câți ucraineni au intrat vineri în România. Situația actualizată

24 Sep 2022 356

Câți ucraineni au intrat miercuri în România. Anunțul Poliției de Frontieră

22 Sep 2022 323

Poliția de Frontieră Numărul ucrainenilor intrați în România, în scădere faţă de ziua precedentă

21 Sep 2022 372

Cetățeni sirieni, depistați ascunși într-o autoutilitară pentru transport legume și fructe. Șoferul, reținut

19 Sep 2022 398

Câți ucraineni au intrat în România, sâmbătă. Poliția de Frontieră informează

18 Sep 2022 400

Poliţia de Frontieră Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera cu Ungaria

17 Sep 2022 426

Poliţia de Frontieră 82 de cetățeni străini depistaţi ascunşi în trei automarfare la frontieră (GALERIE FOTO)

17 Sep 2022 482

Poliţia de Frontieră 10.705 de cetăţeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

17 Sep 2022 472

Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera cu Ungaria. Recomandări pentru șoferi

16 Sep 2022 370

Traficul de la frontieră, în ultimele 24 de ore. Ce au depistat polițiștii

16 Sep 2022 325

Poliția de Frontieră 10.904 de cetăţeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

15 Sep 2022 385

Câți ucraineni au intrat în România de la începutul crizei din ţara vecină

14 Sep 2022 417

Traficul la frontieră. Situația actualizată a ucrainenilor intrați în România

12 Sep 2022 393

Poliția de Frontieră 10.805 de cetăţeni ucraineni au intrat în România în data de 9 septembrie 2022

10 Sep 2022 488