Inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române - „Îmi doresc ca această zi de sărbătoare să vă aducă seninătate și speranță“

Poliția de Frontieră la Ziua Marinei. Sursă foto: Poliția de Frontieră
  • Astăzi, 15 august 2022, cu prilejul Zilei Marinei, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la activităţile şi exerciţiile demonstrative organizate pe mare cu trei mijloace de mobilitate navală din dotare. Marinarii din cadrul Poliţiei de Frontieră au luat parte la ceremoniile de ridicare a pavilionului şi marelui pavoaz şi au prezentat navele din dotare.

Ca în fiecare an, la data de 15 august, Poliţia de Frontieră Română participă, cu navele şi ambarcaţiunile din dotare, alături de Forţele Navale Române la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române, activităţi care se derulează la Marea Neagră, precum şi în oraşele-port de pe Dunăre.

Manifestările din acest an au debutat în ziua de 13.08.2022, cu două evenimente dedicate publicului, de tip “Ziua Porţilor Deschise”, derulate în porturile Constanţa şi Mangalia. Cu această ocazie, navele şi ambarcaţiunile Poliţiei de Frontieră – nava maritimă de supraveghere  „Ştefan cel Mare”, o navă maritimă de intervenţie tip Shaldag şi o  şalupă de patrulare și intervenție – au fost vizitate de cetăţeni.

Astăzi, 15 august 2022, cu prilejul Zilei Marinei, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la activităţile şi exerciţiile demonstrative organizate pe mare cu trei mijloace de mobilitate navală din dotare. Marinarii din cadrul Poliţiei de Frontieră au luat parte la ceremoniile de ridicare a pavilionului şi marelui pavoaz şi au prezentat navele din dotare.

La rândul lor, structurile Poliţiei de Frontieră care au ca atribuţii supravegherea şi controlul frontierei pe apă, din localităţile Moldova Veche, Drobeta Turnu Severin, Brăila şi Galaţi au participat cu ambarcaţiuni fluviale de patrulare şi intervenţie la ceremoniile organizate de autorităţile locale în oraşele-port de la Dunăre.

Deşi sunt departe de casă, Ziua Marinei Române a fost sărbătorită şi de polițiștii de frontieră marinari de pe nava maritimă de supraveghere P157 a Poliţiei de Frontieră, care se află detaşată in Marea Mediterană, în cadrul operațiunii comune Frontex THEMIS 2022, oferind sprijin autorităților italiene în zona operațională Crotone.  

Cu această ocazie, inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, comisar şef de poliţie Victor Ştefan Ivașcu transmite urarea de La mulţi ani, marinarilor militari din cadrul Forţelor Navale Române şi poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la bordul navelor Poliţiei de Frontieră:

„Doresc să adresez sincere şi profunde mulţumiri poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la bordul navelor Poliţiei de Frontieră, supraveghind frontierele albastre ale ţării, pentru profesionalismul şi înţelegerea arătate faţă de rigorile acestei profesii.

Am convingerea că devotamentul și curajul pe care le manifestaţi în îndeplinirea misiunii instituţionale nu ar fi posibile fără sprijinul familiilor dumneavoastră, cărora le transmit, de asemenea, întreaga mea recunoştinţă!

Îmi doresc ca această zi de sărbătoare să vă aducă seninătate și speranță!  La mulți ani, colegi marinari! Bun cart înainte”, spune  inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, comisar şef de poliţie Victor Ştefan Ivașcu. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția de Frontieră Polițiștii de frontieră au verificat peste 20.000 de persoane în aplicația eDAC în această săptămână

07 Apr 2024 400

Traficul la frontieră, în ultimele 24 de ore

16 Feb 2024 452

Traficul la frontierele României, în ultimele 24 de ore. Aproape 8.000 cetățeni ucraineni au intrat în țară

28 Jan 2024 543

Fapte ilegale, amenzi usturătoare și intrări interzise! Date oficiale de la Poliția de Frontieră

27 Jan 2024 535

Traficul la frontierele României, în ultimele 24 de ore

25 Jan 2024 481

Peste 260.000 de euro și 20.000 de dolari, descoperiți de polițiștii de frontieră, ascunși într-un autocar turcesc (FOTO)

24 Jan 2024 992

Garda de Coastă Alți 14 cetățeni străini, intrați ilegal în țară, depistați de polițiștii de frontieră, în zona localității Cetate, din județul Constanța

24 Jan 2024 611

Poliția de Frontieră, situație actualizată Detalii despre activitățile poliției de frontieră în ultimele 24 de ore!

24 Jan 2024 534

Poliția de Frontieră Aproximativ 6100 de cetățeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

23 Jan 2024 528

19 cetățeni străini, intrați ilegal în țară, depistați cu ajutorul dronelor

22 Jan 2024 499

Percheziţii în mai multe judeţe din vestul ţării pentru trafic de migranţi

22 Jan 2024 577

Raport zilnic Detalii despre activitățile poliției de frontieră în ultimele 24 de ore!

21 Jan 2024 532

Poliția de Fontieră Traficul la frontierele României, în ultimele 24 de ore

19 Jan 2024 551

Cifre la punctele de frontieră. Fapte ilegale și amenzi aplicate

18 Jan 2024 523

Poliția de Frontieră Română Aeroport Cluj Napoca - Alte 27 de kg de flori de mină posibil din patrimoniul naţional, descoperite într-un colet cargo (GALERIE FOTO)

17 Jan 2024 651