Joe Biden promite că SUA vor reacţiona dacă Rusia foloseşte arme chimice. "Natura răspunsului va depinde de natura utilizării"

Președintele SUA Foto captură YoutubeSUA vor reacţiona în cazul în care Rusia va utiliza arme chimice în timpul invaziei sale în Ucraina, a dat asigurări joi, 24 martie, preşedintele american Joe Biden, după ce a participat, la Bruxelles, la un summit extraordinar al NATO şi la un summit al G7, relatează Reuters.



''Vom răspunde, vom răspunde dacă el utilizează (arme chimice). Natura răspunsului va depinde de natura utilizării'', a spus Biden într-o conferinţă de presă la sediul NATO de la Bruxelles.



Liderul american a afirmat că preşedintele rus Vladimir Putin ''miza pe o divizare a NATO'' la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, dar că Alianţa Nord-Atlantică ''nu a fost niciodată mai unită ca azi''.



Vladimir Putin ''nu se gândea că am putea menţine această coeziune. NATO nu a fost niciodată, niciodată mai unită decât este ea astăzi. Putin obţine exact opusul a ceea ce a dorit prin invadarea Ucrainei'', a subliniat liderul de la Casa Albă.



El a adăugat că Beijingul înţelege faptul că viitorul său economic este mai strâns legat de Occident decât de Rusia, după ce China a fost avertizată de SUA că va suporta consecinţele dacă va ajuta Moscova în războiul din Ucraina.

''Nu am făcut nicio ameninţare, dar i-am spus clar - m-am asigurat că înţelege consecinţele unui ajutor dat Rusiei'', a afirmat liderul american în legătură cu o convorbire telefonică recentă avută cu preşedintele chinez Xi Jinping.




Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat joi că Alianţa Nord-Atlantică va furniza Ucrainei echipamente de protecţie împotriva ameninţărilor chimice, biologice şi nucleare şi îşi va proteja şi forţele desfăşurate pe flancul estic împotriva acestor ameninţări.



Aliaţii sunt "preocupaţi" de posibilitatea utilizării unor astfel de arme în Ucraina după invazia rusă şi "au convenit să furnizeze echipamente pentru a ajuta Ucraina să se protejeze împotriva ameninţărilor chimice, biologice, radiologice şi nucleare", a explicat Stoltenberg la finalul unui summit extraordinar al liderilor Alianţei. El a reafirmat că Rusia ar putea încerca să creeze un pretext pentru utilizarea de arme chimice în Ucraina, acuzând SUA şi pe aliaţii lor că pregătesc un astfel de atac.


Sursa Agerpres



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un armistițiu cu dată limită a fost decis pentru Fâșia Gaza. SUA anunță un pas uriaș

25 Feb 2024 641

Reacție după moartea lui Navalnîi Preşedintele SUA, Joe Biden, ia în calcul noi sancțiuni impuse Rusiei

19 Feb 2024 899

SUA au bombardat ținte pro-iraniene din Irak şi Siria. Joe Biden- „Răspunsul nostru a început astăzi. Va continua”

03 Feb 2024 769

Trei militari americani ucişi şi mai mulţi alţii răniţi într-un atac cu dronă!

28 Jan 2024 912

Donald Trump se opune oricărui acord privind imigrația

28 Jan 2024 651

Preşedintele american Joe Biden suspendă construcția de noi terminale de export de gaz natural lichefiat

26 Jan 2024 724

Israel-Hamas Premierul Netanyahu i-a reiterat președintelui american, Biden, poziția sa referitor la „suveranitatea palestiniană”

20 Jan 2024 655

Preşedintele Biden nu ia în considerare demiterea secretarului apărării Austin, care s-a spitalizat în secret

08 Jan 2024 626

Ultima tranșă de ajutor militar pentru Ucraina din partea SUA

28 Dec 2023 870

Joe Biden vizează finanţele mondiale pentru a pune beţe în roate maşinăriei de război ruse

22 Dec 2023 737

Alertă în SUA! O maşină a intrat în coloana oficială a preşedintelui Joe Biden

18 Dec 2023 808

Un influent senator american s-a declarat „optimist” în legătură cu un acord privind ajutorul pentru Ucraina

17 Dec 2023 679

Congresul SUA a decis ridicarea nivelului de elaborare a strategiei de securitate și dezvoltare a Mării Negre la nivelul președintelui Biden

14 Dec 2023 860

Anunț care vizează și România din partea lui Joe Biden „Putin speră să distrugă stabilitatea și integrarea regională mai largă și să profite de haos”

19 Nov 2023 2511

Preşedintele Joe Biden, optimist privind un acord pentru eliberarea ostaticilor luaţi de Hamas

14 Nov 2023 757