Mărturia cutremurătoare a unei tinere din Ucraina care trăiește într-un subsol de o lună. "Visam să văd aurora boreală, iar acum visez să supraviețuiesc" (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ucraina Sursa foto Oltarzhevska Olha

 
  • O tânără de doar 22 de ani, trimite mesaje despre războiul  din Ucraina dintr-un subsol.
  • Ea își dorește ca lumea să afle adevărul despre genocidul din țara sa și informațiile false transmise de Vladimir Putin.
 
Povestea sa este una nu doar emoționantă ci și un act extraordinar de curaj.


Înainte de războiul din Ucraina Sursa foto Oltarzhevska Olha

Ea povestește cum la începutul lunii februarie, visa să vadă aurora boreală, iar acum visează să supraviețuiască. Tânăra spune că până la începerea războiului a dus o viață lipsită de griji și a trăit fără să cunoască durerea.
 Sursa foto Oltarzhevska Olha
 
 

Numele meu este Olha Oltarzhevska și sunt ucraineană. La începutul lunii februarie, visam să văd aurora boreală, iar acum visez să supraviețuiesc.
 Am 22 de ani. După cum știți, țara noastră este acum în război. Înainte de începerea războiului, am trăit fără să cunosc durerea, am studiat la cea mai bună universitate din țară (Universitatea Națională Taras Shevchenko din Kiev), am cântat la instrumente muzicale, am început să urmez cursuri de spaniolă și am trăit o viață fericită. Am lucrat și ca copywriter, am reușit să obțin o diplomă în relații publice. Acum trebuia să-mi scriu teza de master pe comunicații strategice. În Ucraina, în ultimii patru ani, am lucrat ca specialist în relații publice. Și comunicarea cu mass-media este ceea ce am făcut în mod continuu. Anterior, am comunicat cu presa locală, dar acum, din cauza împrejurărilor, am trecut la cele internaționale.

 


Oltarzhevska Olha trăiește într-un subsol din data de 24 februarie. Trăiește auzind explozii în fiecare zi, însă  în mijlocul acestui conflict, încă își face timp să hrănească animăluțele din adăpostul său anti-bombă.


 Ucraina Sursa foto Oltarzhevska Olha
 

Teroriștii ruși au bombardat fără milă orașul nostru. Eu și familia mea locuim la subsol din 24.02.2022. În fiecare zi se aud explozii. E bine că suntem în sectorul privat, așa că mai multe case care sunt lângă sectorul privat cred că ajută să ne protejeze puțin. Cu o zi în urmă am ieșit pentru prima dată din adăpostul meu anti-bombă, deoarece a trebuit să merg la magazinul de animale și să cumpăr mâncare pentru porcul de guinea, precum și hrană pentru pisică și alte animale care locuiesc temporar în casa noastră. Pot spune că capitala este destul de bine protejată de teroriștii ruși, deoarece avem multe puncte de control. De exemplu, astăzi apărarea teritorială locală mi-a cerut de patru ori să prezint o carte de identitate sau pașaport. Își iau munca foarte în serios.



Fiind o iubitoare de animale, tânăra face un apel pentru ajutorarea viețuitoarelor din grădinile zoologice, care sunt practic „condamnate”.
 

 
Astăzi grădinile zoologice noastre suferă foarte mult. Grădina Zoologică din Kiev, Grădina Zoologică Nikolaev, Grădina Zoologică „12 luni”. Grădina Zoologică 12 luni postează deja fotografii cu animalele sale moarte care nu au putut fi salvate. Pentru că au rămas fără mâncare. Și este imposibil să ajungi la ei, deoarece drumurile au fost aruncate în aer de ruși. Această grădină zoologică este practic în linia de foc și este condamnată. De asemenea, am vrut să spun că, de când fiarele rusești au bombardat Retroville aseară, animalele îmblânzite de la grădina zoologică au rămas fără acoperiș deasupra capului. Administrația mi-a spus că sunt în viață, sunt în siguranță, sunt lângă Kiev. Dar acum au nevoie de ajutor financiar și sprijin pentru a nu avea loc un genocid, ca în Grădina Zoologică de 12 luni.
 
Dacă tu, prietenii tăi, cunoscuții, ai ocazia să-i susții, îți voi fi sincer recunoscătoare. Administrația raportează că metodologia este următoarea - cumperi un bilet și fondurile merg automat în sprijinul animalelor. Apoi acest bilet poate fi folosit până la sfârșitul anului și vizitați grădina zoologică.

 
Tânăra ucraineană face destăinuri despre mama sa, o figură importantă în lumea teatrului din Kiev, spunând că aceasta se află în depresie.
 

La acest moment, sunt foarte deranjată de starea emoțională a mamei mele. Ea este cufundată în depresie, deoarece este o figură de teatru activă în Kiev.
 

 Ucraina Sursa foto Oltarzhevska Olha
 
Oltarzhevska Olha povestește că după o explozie care a avut loc în apropierea casei sale, oamenii „au stat nemișcați o oră, toți în lacrimi, toți palizi, incapabili de a spune un cuvânt”. Un nor negru s-a propagat pe stăzi, ferestrele caselor au fost distruse, iar un autoturism a sărit în aer. O vecină a fugit prin foc împreună cu fiica sa.
 
 

Pe 21 martie 2022, o explozie a sunat în sectorul nostru privat la ora 15:30. Sunetele erau ca la începutul melodiei grupului KINO „Blood Type”, ca un fluier de rachete.
 
S-a întâmplat la 5 case distanță de noi,  spre locul nostru de joacă local. O mașină a fost deja aruncată în aer și răsturnată de la explozie. Ferestrele  celor mai apropiate case au fost complet distruse. Un nor negru s-a propagat pe stradă. A fost un incendiu, tatăl meu a fugit cu prietenul lui să îi cheme pe toate persoanele necesare, pompieri și alți specialiști. În mod surprinzător, în apropiere era o piscină și tații noștri au încercat să stingă focul pe teritoriul casei vecinului. Este ca un semn de sus. Și fiica prietenului tatălui meu tocmai se plimba acolo cu mama ei, abia au reușit să fugă la noi acasă. Au fugit prin  foc. Apoi au stat nemișcați încă o oră, toți în lacrimi, toți palizi, incapabili de a spune un cuvânt. Ceva m-a salvat, pentru că am vrut și eu să merg la locul de joacă și să petrec acolo timp pe trambuline.

 
Ea spune că pentru moment, nu va fugi din țară, deși casa ei se află în mijlocul bombardamentelor. Unul dintre motivele pentru care a decis să rămână, este că are grijă de copiii vecinilor.
 
 

Deocamdată nu o să fugim din oraș sau din  țară. În primul rând, este foarte riscant, iar în al doilea rând, vecinii noștri și-au adus copiii la noi, așa că trebuie să stăm aici. Teroriștii ruși au tras deja în uzina Antonov (unde sunt asamblate avioane), în centrul comercial Lavina și în complexul rezidențial Siretski Sady. Toate acestea sunt situate foarte aproape de casa mea. Sunt literalmente în mijlocul acestor locații.



Tânăra spune că situația este foarte gravă în Mariupol, iar prietenii săi i-au cerut să răspândească știrile în toate limbile, pentru ca lumea să afle adevărul despre ce se întâmplă în Ucraina.

Nu există mâncare, oamenii stau în buncăr, toată lumea vărsă, oamenii mor doar din cauza deshidratării, toate convoaiele umanitare care se îndreaptă spre Mariupol sunt bombardate de armata rusă. Rușii împușcă copii și femei și bombardează chiar și cimitirele.
 

Situația la Kiev rămâne stabilă. Totuși, prietenul meu spune: "Tocmai m-a sunat mama, totul este foarte rău la Mariupol. Mi-a cerut să fac ceva, să răspândesc în toate limbile ceea ce se întâmplă la Mariupol, ca presa străină să fie atentă. Toate coridoarele verzi au fost distruse. de ocupanți, nu există apă, nu există mâncare, oamenii stau în buncăr, toată lumea vărsă, oamenii mor doar din cauza deshidratării, toate convoaiele umanitare care se îndreaptă spre Mariupol sunt bombardate de armata rusă, oamenii zac pe străzi, au plecat. Este un genocid”.
 
Reprezentanții „țării vecine” împușcă în stradă copii, femei, preoți și animale. Armata rusă a vrut să arunce în aer o centrală nucleară în țara noastră, vizează spitale, grădinițe și chiar au aruncat o bombă pe teritoriile cimitirelor.

 
Ea vorbește despre propaganda rusească și minciunile răspândite de Putin. Ea își susține președintele, spunând că aspectul său prost este argumentat de faptul că nu a dormit de când a început războiul.
 

Cel mai rău lucru este că acum Rusia poartă război nu numai pe câmpul de luptă, ci și pe frontul informațional. Și dacă am primit deja sprijin din 128 de state care spun că Rusia a început un război, toți locuitorii Rusiei presupun că Putin ne salvează de cineva. Deși avem o țară foarte prietenoasă. Și nu avem nevoie de această„salvare” care distruge. La universitate, am studiat standardele jurnalistice. Și știu că autorul nu poate introduce o opinie personală în text. Dar rușii folosesc mass-media ca instrument de propagandă și nimic mai mult.
 
S-au gândit deja să scrie un articol în care copiii din Lviv (orașul de vest al Ucrainei) ard zilnic steagul rus în fața școlii. Se spune că președintele nostru este un dependent de droguri. Deși, de fapt, aspectul său prost este argumentat de faptul că nu a dormit de când a început războiul. Președintele nostru este foarte curajos. Nu mă așteptam la asta de la el. Și acești propagandiști mai scriu că mâncăm capetele copiilor ruși la micul dejun, încalcăm oamenii de limbă rusă de pe teritoriul Ucrainei și încercăm să-i împușcăm pe cei care voiau să părăsească țara.
 

 
Tânăra dorește ca lumea întreagă să afle adevărul despre realitatea din Ucraina.
 

Mi se cere adesea să intru în direct, să vorbesc despre situația din țară. Dar, din păcate, există o legătură proastă în subsolul nostru. Și nu pot vorbi în timpul transmisiunii în direct. Prin urmare, mă voi bucura foarte mult dacă conținutul meu video, pe care l-am filmat mai devreme, vă ajută să clarificați situația pentru oamenii din țara dvs. și pentru alții.
 

 
Viziunea sa despre viitorul Ucrainei
 

Ceva îmi spune că țara noastră are un viitor mare. Politicieni, oameni grijulii din diferite țări privesc spiritul nostru de luptă și ne admiră. Președintele nostru nu mai este un clovn, ci o persoană de care toată lumea este mândră. Oamenii noștri sunt oameni care participă cu toții într-un fel sau altul în lupta pentru victoria noastră. Cineva în luptă pe frontul informației, cineva pe câmpul fizic de luptă. Suntem cu toții uniți ca niciodată. Și se simte foarte mult. Italienii sunt gata să finanțeze restaurarea teatrului, care a fost distrus de ruși.  Grecii doresc, de asemenea, să ajute la restabilirea valorilor culturale ale țării noastre. Simt că voi merge îmi pierd slujba de PR pentru o vreme. Întrucât orașul va avea nevoie de constructori, arhitecți, salvatori, pompieri, și așa mai departe. Dar investițiile din diferite țări ne vor ajuta să ne redresăm cât mai repede posibil.

















 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul rus al Apărării va înfiinţa un centru de producție drone

20 Apr 2024 374

Valeriia Nails SRL. O femeie din Ucraina și-a deschis firmă la Constanța

16 Apr 2024 678

Raportul CSAT pe 2023 Securitatea în regiunea Mării Negre, în deteriorare pe fondul „agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei”

16 Apr 2024 446

Prohibiţia pescuitului se extinde şi în apele de frontieră cu Ucraina şi Bulgaria

15 Apr 2024 662

CSM Constanța box Amalia Niță, pentru a patra oară campioană europeană! (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 806

Tenis România, calificare la turneul final al Billie Jean King Cup, după o victorie memorabilă cu Ucraina. Căpitan nejucător, Horia Tecău, din Constanța (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 682

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 383

Alertă la centrala nucleară Zaporojie! Rusia acuză armata ucraineană că ar fi lovit-o

07 Apr 2024 615

Papa Francisc i-a încurajat pe politicieni „să se oprească puţin şi să încerce să negocieze" pacea în Ucraina şi în Orientul Mijlociu

07 Apr 2024 464

Autoritatea Vamală RomânăReuniunea grupului vamal regional de coordonare dintre România - Republica Moldova - Ucraina

05 Apr 2024 306

Pe surse Barca răsturnată în apropiere de Tuzla ar aparține Marinei din Ucraina și are la bord sisteme de bruiaj și radare

04 Apr 2024 1169

S-a jucat barajul pentru Euro 2024 Ucraina a completat grupa României

29 Mar 2024 479

Mesajul MAE, în urma atacului din Moscova

23 Mar 2024 639

Istoria Dobrogei - Bibliografie Scutul de la Dura-Europos

23 Mar 2024 2556

Șofer din Ucraina filmat lovind cu mașina un câine în Mamaia Nord. Ce spune IPJ Constanța (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1042