Externe

Moartea unui delfin de la Delfinariul din Varna a aprins scânteia dintre politicieni şi iubitorii de animale


Delfinariul din orașul Varna de pe coasta bulgară a Mării Negre a fost criticat pentru moartea unui pui de delfin. Incidentul s-a petrecut în timpul unui spectacol la grădina zoologică acvatică la începutul acestei luni, relatează BTV Novinite, citând un spectator. „A fost o tulburare, delfinii au încetat să mai joace și să execute trucuri”, își amintește Bisser Lyubenov. Apoi, spectacolul a fost scurtat, spune el, iar vizitatorii au fost nevoiţi să plece, conform novinite.com.

Trupul delfinuluia putut fi văzut de vizitatorii din cafeneaua parcului, potrivit unui alt martor. Dar delfinariul neagă decesul survenit în timpul unui spectacol live și în fața copiilor așa cum fusese raportat. Tsvetan Stanev, biologul unității, insistă asupra faptului că delfinul și mama sa au fost despărțiți de ceilalți delfini de când s-a născut puiul. "Nu poți avea o mamă care își părăsește copilul pentru a participa la spectacol. Acest lucru se poate întâmpla la aproximativ șase luni de la naștere. Un pui de delfin care participă la spectacole la nouă zile de la naștere - acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în acest delfinariu!", a precizat biologul. Animalele „nu supraviețuiesc aici”.

Yavor Gechev de la organizația de protecție a animalelor Four Paws subliniază că șase animale - cinci delfini și o focă - au murit în parc în ultimii cinci ani - o rată a mortalității, spune el, mult mai mare decât în ​​alte parcuri marine similare.

„Aceasta înseamnă categoric că condițiile nu îndeplinesc nici măcar standardele minime pentru păstrarea unor astfel de animale”, insistă el. „Animalele se luptă acolo, nu supraviețuiesc”. Incidentul a stârnit indignare pe rețelele de socializare și a fost publicată o petiție care solicită închiderea parcului. "Am văzut o dată spectacolul și sunt încă îngrozit de felul în care sunt tratați delfinii! Este clar că un profit mare se face în detrimentul animalelor care sunt obligate să facă spectacol prea des", a scris o persoană pe Facebook. După câteva zile de la deces, Four Paws a alertat mass-media bulgără despre o altă acţiune care a înfuriat iubitorii de animale. Un grup de parlamentari a propus o modificare a legii existente pentru protecția animalelor, ceea ce ar face legal ca cei doi lei de mare folosiți în prezent să „sărute” turiștii pentru fotografii să participe la spectacole live. „Dacă spectacolele care implică leii de mare sunt lăsați să se întâmple, acest lucru va fi iadul pentru animale”, spune Gechev. „Parlamentarii trebuie să schimbe modul în care gândesc și să ia în considerare interzicerea sau limitarea performanțelor existente cu delfinii”, a adăugat acesta.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanţa, despre persoana gasită decedată, în zona Delfinariu

03 Oct 2019 23265

Persoană, găsită decedată, în zona Delfinariu din Constanţa (galerie foto+video)

03 Oct 2019 14355

Atenţie şoferi! Trafic auto întrerupt pentru desfăşurarea unor lucrări, la Constanţa

24 Sep 2019 1010

Constanţa Evenimentul „Jubileul dedicat celor 50 de ani de Educație Astronomică la Planetariu”, organizat la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

20 Sep 2019 420

Posturi vacante scoase la concurs de Primăria Municipiului Mangalia

26 Aug 2019 605

Revista presei locale

22 Aug 2019 636

Noi panouri de informare a călătorilor RATC. Iată unde au fost amplasate

13 Aug 2019 850

Revista presei locale

08 Aug 2019 586

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, vine la Constanța Se va semna contractul de finanțare pentru extinderea Delfinariului

06 Aug 2019 518

Constanța Pieton, lovit de autoturism pe bulevardul Mamaia, zona Delfinariu

22 Jul 2019 1853

Accident rutier grav, la Delfinariu, în Constanţa. Două auto implicate. O victimă

19 Jul 2019 10509

Mai multe alei din municipiul Constanța au fost asfaltate. În ce zone sunt situate (galerie foto)

13 Jun 2019 572

Un nou membru în familia Delfinariului din Constanţa! (video)

12 Jun 2019 729

Primăria Municipiului Constanța continuă lucrările de asfaltare

07 Jun 2019 1759

​Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa face angajări. Ce post este scos la concurs

03 Jun 2019 728