Externe

Muntenegru Naționaliștii ruși ar fi încercat să îl asasineze pe premierul Milo Djukanvic

Un procuror care investighează tentativa de a influența rezultatul alegerilor din Muntenegru, care au avut loc luna trecută, a afirmat că un grup de "naționaliști ruși" ar fi plănuit să îl asasineze pe premierul Milo Djukanovic pentru a aduce un partid de opoziție la putere, scrie Reuters, citat de Agerpres.

Teoriile conspiraționiste abundă în Muntenegru de la alegerile din 19 octombrie, când autoritățile de la Podgorica au arestat 20 de cetățeni sârbi la frontiera cu Serbia acuzați că ar fi plănuit atacuri armate împotriva unor instituții de stat, informează agenția de presă.

Partidele de opoziție au acuzat guvernul de fabricarea complotului și pe premier că încearcă să folosească serviciile de securitate pentru a-și consolida controlul asupra țării pe care o controlează de 25 de ani.

Înaintea votului, Djukanovic a afirmat că Rusia finanțează opoziția pentru a slăbi șansele Muntenegrului de a adera la NATO. Partidele de opoziție, dintre care multe susțin aderarea la NAO, au respins acuzațiile.

"Organizatorii acestui grup criminal sunt naționaliști ruși a căror premisă inițială a fost că guvernul muntenegrean condus de Milo Djukanovic nu poate fi schimbat la urne, ci că trebuie schimbat cu forța", a declarat Milivoje Katnic, procuror specializat în lupta împotriva crimei organizate.

Scopul operațiunii lor ar fi fost să îl asasineze pe premier și să ajute un partid din opoziție să preia controlul în parlament. Katnic nu a precizat și numele partidului.

"Autoritățile au descoperit că o grupare de crimă organizată s-a format pe teritoriul Muntenegrului, Rusiei și Serbiei cu scopul de a comite acte de terorism", a precizat procurorul, adăugând că gruparea angajase și un lunetist.

Katnic a spus că a investigat complotul împreună cu autoritățile din Serbia și că mai multe persoane au fost reținute și în țara vecină.


Sursa foto: montenegro.com

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surpriză în finala turneului WTA de la Indian Wells. Bianca Andreescu a învins-o pe Angelique Kerber!

18 Mar 2019 664

Sondaj de opinie Credeţi că simularea Evaluării Naţionale are efecte pozitive asupra situaţiei şcolare a elevilor?

18 Mar 2019 619

#sărbătoreșteDobrogea Dobrogea 140 de ani. "Etniile împreună pentru Dobrogea!" - O campanie de presă, în premieră, marca ZIUA de Constanța (document)

15 Mar 2019 144

Nava Maritimă Hidrografică „Alexandru Cătuneanu” a acostat în portul Souda, din Insula Creta, Grecia

15 Mar 2019 266

Campanie de consultare publică Cum poţi alege prioritățile orașului Constanța. Iată lista proiectelor!

13 Mar 2019 483

Simona Halep joacă astăzi în optimi la Indian Wells

12 Mar 2019 796

Editorial Începe simularea Evaluării Naţionale. Emoţii pentru elevi, stres pentru părinţi

11 Mar 2019 788

Indian Wells La ce televiziune poate fi urmărit meciul de diseară Simona Halep - Katerina Kozlova

10 Mar 2019 697

Premieră în România. Polițiștii efectuează peste 1000 de percheziții la colete trimise prin corespondență. Ce valoare are prejudiciul

06 Mar 2019 619

Secția Arta Actorului a adus noi premii Colegiului Național de Arte „Regina Maria”

05 Mar 2019 660

Bilanţ al Spitalului Judeţean Constanţa. Mai mulţi pacienţi au venit la Urgenţe şi medicii au efectuat intervenţii în premieră

05 Mar 2019 220

Dosarul lui Ponta, amânat cu două luni. DNA a cerut reaudierea a zeci de martori

04 Mar 2019 387

Premieră în justiţia din Constanţa!Prima condamnare definitivă pentru bigamie. Un bărbat din Năvodari, acuzat că are mai multe neveste

04 Mar 2019 1014

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu va fi consilier al premierului Viorica Dăncilă

03 Mar 2019 509

#citeșteDobrogea Secretarul literar-artistic Jean Badea aniversează 83 de ani. Jumătate i-a dedicat teatrului constănțean

02 Mar 2019 657