Oraşul australian Sydney dă startul petrecerilor de Anul Nou. Imagini cu jocurile spectaculoase de artificii (VIDEO)


Australienii şi-au luat la revedere de la anul 2021 cu tradiţionalul foc spectaculos de artificii spectaculos deasupra portului Sydney, după ce autorităţile de la Auckland, Noua Zeelandă, au anulat acest eveniment, relatează Reuters.
 



Sydney a dat startul petrecerilor din toată lumea într-un stil vintage, cu obişnuitul său spectacol pirotehnic reflectat în apele din portul oraşului, lângă opera din Sydney. Nu vor exista însă astfel de focuri de artificii în locuri consacrate din întreaga lume, precum Arcul de Truimf din Paris, Big Ben din Londra sau Turnurile Petronas din Kuala Lumpur.


La Sydney, cozile s-au format de dimineaţă pentru a urmări jocul de artificii din port, unul dintre cele mai populare în lumea întreagă.
 


Prim-ministrul australian Scott Morrison le-a spus compatrioţilor să se bucure de această seară. Dominic Perrottet, premierul statului New South Wales, a spus că a decis să nu anuleze evenimentul pentru că spitalele fac faţă valului Omicron. "Poziţia noastră rămâne incredibil de puternică", le-a spus el jurnaliştilor.



Evenimentul de Anul Nou a fost menţinut în Times Square din New York, dar mulţimea care va număra secundele până la trecerea în noul an va reprezenta un sfert din mărimea obişnuită, participanţii urmând să fie mascaţi, distanţaţi social şi cu dovada vaccinării la îndemână.


Reuniunea din Times Square, cu 15.000 de participanţi, va fi totuşi o mare îmbunătăţire faţă de cea de anul trecut, când audienţa a fost doar de câteva zeci de persoane.


Totuşi, Africa de Sud a dat cea mai bună veste a sfârşitului de an, respectiv că varianta Omicron a trecut de vârf şi nu a adus o creştere a numărului de decese. Autorităţile au ridicat abrupt o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte şi au permis ca trecerea în Noul An să fie sărbătorită.


"Sunt încântat că nu trebuie să mă întorc la hotel. Putem să umblăm pe această plajă superbă şi să vedem dacă nu va fi şi o petrecere", a declarat un turist, care a spus că speră ca în 2022 "corona să dispară".


În Coreea de Sud, o ceremonie de batere a clopotelor de la miezul nopţii a fost anulată pentru al doilea an la rând, iar autorităţile au anunţat o prelungire cu două săptămâni a regulilor stricte de distanţare pentru a combate o creştere persistentă a numărului de infectări.


Celebrările au fost interzise în districtul Shibuya din Tokyo, iar premierul Fumio Kishida le-a cerut oamenilor să poarte măşti şi să limiteze numărul în care vor participa la petreceri.


China, ţara unde a apărut coronavirusul în ultima parte a lui 2019, se află în stare de alertă, iar evenimentele de Revelion au fost anulate în multe oraşe. Pe de altă parte, Coreea de Nord a promis că va organiza un foc de artificii la miezul nopţii, în piaţa Kim Il Sung din Phenian.

Foto captură YouTube

Sursa Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atac cu armă albă la Sydney Cinci persoane au fost ucise, opt sunt spitalizate; atacatorul a fost omorât

13 Apr 2024 461

Doi rugbyști de la CSM Constanța, convocați la Naționala României

11 Jan 2024 827

Amalia Maria Singuran, din nou cadeta anului Sportivii de la Trident Triathlon Team Constanța, premiați la Gala Triatlonului Românesc (GALERIE FOTO)

18 Dec 2022 2187

Simona Halep, testată pozitiv și suspendată provizoriu Andreea Răducan - „Este și va rămâne o mare sportivă. Capul sus, Simona!“

27 Oct 2022 1659

Mii de locuitori de pe coasta de est a Australiei şi-au părăsit miercuri casele în urma inundațiilor abundente

06 Jul 2022 944

Imagini cu Tom Hanks în timp ce tremură necontrolat pe scenă. Fanii sunt îngrijorați (VIDEO)

15 Jun 2022 1531

Cartea zilei Ostatica- Clare Mackintosh

20 May 2022 1174

Echipa Invictus România, pregătită pentru jocurile de la Haga

18 Feb 2022 1456

Mai multe plaje din Sydney, închise după ce un bărbat a fost ucis de un rechin, primul atac mortal din ultimii 60 de ani

17 Feb 2022 1585

Simona Halep s-a retras de la turneul de la Sidney. O altă româncă a intrat pe tabloul principal în locul sportivei din Constanța

08 Jan 2022 2508

Academia de Volei Tomis Constanța Răzvan Parpală, unul dintre cei doi antrenori ai lotului masculin de speranțe al României

30 Dec 2021 3604

Micile voleibaliste de la CS Laguna „B. P. Hasdeu“ Constanţa, pe podium la Kids Volleyball Festival 2021 (GALERIE FOTO)

22 Nov 2021 4581

Azi e ziua de naștere a campioanei Andreea Răducan. A fost legitimată și la CS Farul Constanța

30 Sep 2021 2414

Revelion 2021 Primele țări care au intrat în noul an

31 Dec 2020 2698

Voleibalistele junioare de la CS Medgidia, experienţă deosebită la „Kids Volleyball Christmas“

30 Dec 2020 3573