Papa Francisc, mesaj de Paște „În faţa pandemiei mondiale trebuie să recurgem la soluţii inovatoare şi să uităm egoismul"

Papa Francisc a propus duminică, în cadrul mesajului său pascal, "reducerea" şi chiar "anularea" datoriei ţărilor sărace şi a lansat un apel la ridicarea sancţiunilor internaţionale şi la solidaritate în Europa în faţa pandemiei de coronavirus, transmite AFP, preluat de Agerpres.

În mesajul său de Paşte, citit în basilica Sf. Petru în absenţa credincioşilor, Papa a susţinut "relaxarea sancţiunilor internaţionale care împiedică ţările afectate să asigure sprijinul cetăţenilor lor" şi a lansat un apel la solidaritate internaţională "prin reducerea, dacă nu chiar anularea, datoriei care apasă asupra bugetelor ţărilor cele mai sărace".

Într-o lume "oprimată de pandemie, în care marea noastră familie umană este pusă la grea încercare", Papa a îndemnat să răspundem prin "contagiunea speranţei".

De asemenea, Papa Francisc a făcut un apel la încetarea imediată a conflictelor din toate părţile lumii.

"Nu este vremea să continuăm să producem şi să traficăm arme, să cheltuim sume enorme care ar trebui folosite pentru a ajuta oamenii şi pentru a salva vieţi", a mai susţinut liderul spiritual al celor 1,3 miliarde de catolici din toată lumea.

Papa a mai evocat în mesajul său situaţia din Yemen şi din Siria, precum şi din Irak şi Liban, conflictul israelo-palestinian, estul Ucrainei, "atacurile teroriste săvârşite împotriva atâtor persoane nevinovate" în Africa, drama migranţilor şi situaţia umanitară din nordul Mozambicului.

De asemenea, el a solicitat identificarea de "soluţii concrete şi imediate" pentru Venezuela, "pentru a putea acorda un ajutor internaţional populaţiei".

Papa Francisc a lansat un apel şi pentru Europa care trebuie să-şi regăsească "spiritul concret de solidaritate care le-a permis (ţărilor europene) să-şi depăşească rivalităţile din trecut", în special după cel de-al Doilea Război Mondial.

În faţa pandemiei mondiale, care a lovit dur ţări precum Italia, Spania sau Franţa, trebuie să recurgem "la soluţii inovatoare" şi să uităm "egoismul".

"Fie ca oamenii vulnerabili, care populează oraşele şi periferiile din toate părţile lumii, să nu fie lăsaţi singuri", s-a rugat Suveranul Pontif.

Papa Francisc s-a rugat şi pentru "persoanele în vârstă şi pentru persoanele singure", "medici şi infirmiere", "forţele de ordine şi militari" şi pentru toţi cei "care muncesc în spitale sau care trăiesc în cazărmi sau în închisori".

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Raport Covid Câte teste de coronavirus s-au efectuat în județul Constanța în ultimele 24 de ore

14 Apr 2021 219

Hotărâre CJSU Se prelungește carantina în Lumina

14 Apr 2021 246

Forțele Navale Române sprijină Campania Națională de Vaccinare

14 Apr 2021 336

Coronavirus Date actualizate. 4.076 cazuri noi, la nivel național

14 Apr 2021 757

Scade incidența în județ și municipiu. Situația în localitățile din Constanța

14 Apr 2021 1701

Continuă acțiunile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19, la nivel național

14 Apr 2021 236

Carantină sau nu? Iată în ce situații românii sunt scutiți de a sta 14 zile în carantină, la venirea în țară

14 Apr 2021 972

ZIUA LIVE. În timpul pandemiei am conștientizat importanța oamenilor din viața noastră, importanța unui zâmbet!

14 Apr 2021 599

Coronavirus 436 de persoane, internate în spitalele din județul Constanța

13 Apr 2021 520

Coronavirus Zece noi decese, raportate la nivelul județului Constanța

13 Apr 2021 659

Nerom Distribution SRL, contract cu Consiliul Județean Constanța. Firma, campioană la vândut măști pe timp de pandemie

13 Apr 2021 1038

Tulcea. Acţiuni pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2

13 Apr 2021 348

MApN 20 de centre mobile de vaccinare vor acționa în localitățile greu accesibile

13 Apr 2021 534

ZIUA LIVE. Psihologul Raluca Cristina Dincu, despre efectele pandemiei Covid-19 Nesiguranța a dus la o destabilizare emoțională

13 Apr 2021 406

Constanța. Incidența răspândirii Covid-19, în continuă scădere

13 Apr 2021 1489