Patriarhia Ortodoxă Greacă a Ierusalimului denunţă un „atentat odios" la Mormântul Fecioarei Maria

foto: Pexels Biserica Ortodoxă Greacă a denunţat drept "un atentat odios" atacul din timpul slujbei de duminică, în mijlocul Postului Mare, la Mormântul Fecioarei Maria, unul dintre cele mai importante locuri sfinte creştine din Ierusalim, informează AFP.

Într-un comunicat de presă care face referire la acest incident, poliţia israeliană a indicat că a intervenit în Ierusalimul de Est, parte a Oraşului Sfânt anexat de Israel, şi că a arestat "un suspect ( în vârstă de 27 de ani şi care locuieşte în sudul Israelului) pentru implicarea sa într-un incident violent în biserică", fără a furniza alte detalii despre identitatea sa., scrie stiri. tvr.ro.

Potrivit lui Bilal Abu Nab, un vânzător care ţine un magazin în apropierea acestui loc sfânt şi care susţine că a fost martor la incident, atacul a fost comis de doi evrei. Abu Nab a declarat că o persoană a fost rănită la frunte, că unul dintre agresori a strigat şi a rostit insulte, iar al doilea avea o bară de fier cu care a lovit credincioşii.

"Am sunat la poliţie, dar au ajuns la faţa locului după mai bine de jumătate de oră", a adăugat el. Între timp, unul dintre atacatori a fost prins, dar celălalt a fugit.


Cerând o "protecţie internaţională a locurilor sfinte", Patriarhia Ortodoxă Greacă a Ierusalimului, coproprietar al Mormântului Fecioarei Maria, a emis o declaraţie în care informează despre o tentativă de a răni fizic un arhiepiscop (care oficia slujba) şi de a agresa un preot", transmite Agerpres.

Declaraţia poliţiei menţionează un singur atacator, care "a intrat în biserică, ţipând şi ameninţându-i pe cei prezenţi cu o bară de fier"."Nu au fost răniţi", adaugă textul.


"Atacuri teroriste din partea unor grupuri radicale israeliene care vizează biserici, cimitire şi proprietăţi creştine, pe lângă atacurile fizice şi verbale asupra clerului creştin au devenit aproape zilnice, iar intensitatea lor creşte evident în preajma sărbătorilor creştine", deplânge patriarhia.


În luna ianuarie, un cimitir episcopal din Ierusalim a fost profanat, iar în februarie o statuie a lui Hristos a fost vandalizată într-o capelă franciscană din Oraşul Vechi.

În decembrie 2021, conducători ai unor bisericii locale au susţinut că creştinii au "devenit ţinta unor atacuri repetate din partea unor grupuri radicale şi marginale" în Ierusalim şi în alte părţi din Ţara Sfântă şi au denunţat lipsa de acţiune a autorităţilor israeliene.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mesajul MAE, în urma atacului din Moscova

23 Mar 2024 642

Atac ucrainean asupra unei pieţe din oraşul Doneţk, estul Ucrainei. Cel puțin 25 de persoane au decedat

21 Jan 2024 658

Atacuri teroriste în Iran! Peste 70 de persoane ucise la o ceremonie de comemorare a asasinării comandantului Forţei Al-Quds

03 Jan 2024 710

Alertă la o catedrală din Koln, Germania. Un suspect a vizitat lăcașul pentru un atac terorist ce ar fi avut loc de Anul Nou

28 Dec 2023 724

Cetățean irakian suspectat că plănuia să comită un atentat terorist la un târg de Crăciun, expulzat din Germania

16 Dec 2023 985

Franța amenințată! Aeroportul din Lille este evacuat din cauza unei alerte cu bombă. Mai multe aeroporturi evacuate după amenințări cu atac

18 Oct 2023 729

Atacurile teroriste se țin lanț O sinagogă din Berlin a fost atacată cu cocktail-uri Molotov

18 Oct 2023 635

Președintele Klaus Iohannis „Condamnăm cu fermitate atacul terorist de la Bruxelles“

17 Oct 2023 795

Israelul declară stare de război. Premierul israelian promite „pași de anvergură”

08 Oct 2023 977

Președintele României, Klaus Iohannis „După părerea mea, acest atac terorist de amploare asupra Israelului are un potenţial foarte toxic” (VIDEO)

07 Oct 2023 1039

Turcia A avut loc o explozie puternică în apropierea parlamentului din Ankara. Autoritățile anunță un „atentat terorist”

01 Oct 2023 847

S-au împlinit 35 de ani de când Nava Fundulea a fost atacată de 10 rachete cu napalm

25 Nov 2022 11036

Atac terorist islamist în Norvegia asupra unui club gay

26 Jun 2022 1424

Incident la Ambasada Rusiei din București Ambasadorul spune că este un „act terorist''

06 Apr 2022 1437

Bombardarea navei Fundulea, la 34 de ani de la tragedie „Puțină lume știe ce înseamnă viața pe mare. Între noi și Dumnezeu nu mai e nimeni” (galerie foto+video)

27 Nov 2021 52999