Percheziții la Samsung

Parchetul sud-coreean a efectuat marți o descindere la sediul central al Samsung Electronics în cadrul anchetei sale asupra unui scandal politic răsunător din această țară, relatează Agerpres. Protagonistă este confidenta președintei sud-coreene Park Geun-Hye.
 
„Facem cercetări în birourile Samsung Electronics”, a declarat un purtător de cuvânt al parchetului, fără alte precizări.
 
Potrivit presei locale, compania sud-coreeană este suspectată că i-a plătit până la 2,8 milioane de euro lui Choi Soon-Sil, o prietenă de 40 de ani a președintei, pentru a finanța cursurile de echitație ale fiicei sale în Germania.
 
Choi Soon-Sil a fost arestată pentru fraudă și abuz de putere. Ea este acuzată că ar fi profitat de relațiile sale de prietenie cu președinta Park Geun-Hye pentru a constrânge mari companii precum Samsung să facă donații unor fundații dubioase, fonduri de care ea se servea apoi în scopuri personale.
 
Samsung a declarat că colaborează cu autoritățile în toate anchetele, dar a refuzat orice fel de comentariu cu privire la descinderea de marți.
 
Choi Soon-Sil este acuzată de asemenea că s-ar fi amestecat în probleme de stat, inclusiv că ar fi influențat numirea unor înalți responsabili.
 
Scandalul a dus la apeluri pentru demisia președintei sud-coreene și a afectat serios credibilitatea guvernului său într-un moment în care acestuia îi rămăsese mai mult de un an de mandat.
 
Pentru a încerca să recâștige încrederea opiniei publice, șefa statului a recurs la o vastă remaniere a miniștrilor și a anturajului său, desemnând un nou premier din afara formațiunii sale, partidul conservator Saenuri.
 

Funcția de prim-ministru este mai mult onorifică în Coreea de Sud, dar este singurul post guvernamental care necesită aprobarea Adunării Naționale (parlamentul). Iar opoziția parlamentară a anunțat că va respinge opțiunea președintei, estimând că nu a fost consultată suficient în această problemă.
 
În cursul unei reuniuni marți dimineață cu președintele forului legislativ, Park Geun-Hye a spus că lasă la latitudinea deputaților alegerea viitorului premier.

 
„Dacă Adunarea Națională recomandă un nou prim-ministru, îl voi numi și îl voi lăsa să preia conducerea guvernului”, a declarat ea.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Constanța Bărbat cercetat pentru trafic de droguri de mare risc (FOTO)

23 Apr 2024 544

Zeci de percheziții, efectuate în ultimele două săptămâni! Peste 20 de suspecți, reținuți

20 Apr 2024 439

Percheziții la Constanța într-un dosar de tentativă de tâlhărie calificată Doi constănțeni, acuzați că ar fi intrat în casa unei femei pe care au bătut-o (VIDEO)

18 Apr 2024 622

Femeie reținută la Constanța pentru fals și uz de fals! Cum acționa suspecta

17 Apr 2024 590

Percheziții în municipiul Constanța, Năvodari, Lumina, Topraisar și Dulcești (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 833

Poliția Municipiului București - Perchezitii intr-un dosar de înșelăciune

17 Apr 2024 264

Percheziții într-un dosar penal de înșelăciune și fals în declarații, în Constanța

16 Apr 2024 536

Droguri vândute pentru sume între 120 și 450 de lei la Constanța! Doi suspecți au ajuns după gratii

11 Apr 2024 515

Bărbat suspectat de trafic de droguri, reținut la Constanța! Ce au găsit polițiștii și procurorii în locuința acestuia (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 497

Percheziții în București și alte două județe din țară! Vizate, persoane suspectate de șantaj

11 Apr 2024 377

Poliția RomânăPercheziţiile se desfășoară în baza mandatelor emise de Judecătoria Râmnicu Sărat

11 Apr 2024 255

Percheziții la persoane bănuite de camătă și trafic de persoane

10 Apr 2024 540

Poliția Municipiului București - Perchezitii intr-un dosar de camata si santaj

08 Apr 2024 277

Percheziții în județul Constanța! Vizați, suspecții de furt de carburant din rezervoarele TIR-urilor parcate (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1290

Cocaină Trafic de droguri de mare risc la Constanța! Procurorii fac mai multe percheziții

03 Apr 2024 643