UPDATE 16. Celulă de criză Poliţia din Munchen, în alertă maximă! Împuşcături într-un centru comercial din oraş (video)

Poliţia din Munchen este în alertă. S-au auzit împuşcături în centrul comercial Olimpia, în apropierea stadionului formaţiei Bayern, unde ar avea loc o operaţiune de amploare a poliţiştilor, conform presei germane.
 
Conform unor altor informaţii, operaţiunea ar viza găsirea unui rucsac suspect. Totodată, presa germană scrie că mai multe persoane ar fi fost ucise.

Vom reveni cu informaţii!

UPDATE 16, 23 iulie, ora 8.28

Deşi aseară se vorbea la un moment de trei atacatori, conform unor noi date, doar un bărbat a deschis focul în fața unui mare centru comercial, la un restaurant McDonald's, deocamdată din motive necunoscute. „Autorul este un germano-iranian de 18 ani, din Munchen", care nu era cunoscut de serviciile de poliție și trăia "de multă vreme" în capitala Bavariei, cu dublă cetățenie germană și iraniană, a declarat Hubertus Andrae în cursul unei conferințe de presă. 

Tânărul a deschis focul în direcția persoanelor care ieșeau dintr-un restaurant McDonald's, apoi a continuat atacul într-un centru comercial. Corpul său fără viață a fost regăsit mai târziu, în jurul orelor 18.30 GMT, de către poliție, care a constatat că el s-a sinucis. 

Bilanțul atacului armat s-a stabilit la nouă persoane ucise şi 21 de persoane rănite, dintre care trei în stare foarte gravă. 

Citeşte şi Atac Munchen: „Autorul este un germano-iranian de 18 ani”. Printre răniţi, copii​

UPDATE 15, 23 iulie, ora 00.15

"Din nefericire, deplângem moartea a şapte persoane", a scris poliţia pe contul său de Twitter, adăugând că s-au înregistrat numeroşi răniţi. De asemenea, "deocamdată, niciunul dintre atacatori nu a fost prins", a informat într-un comunicat poliţia din Munchen.


UPDATE 14, ora 23.00

Şapte persoane au murit, conform Poliţiei Federale care a confirmat informaţia pentru Suddeutsche Zeitung. Încă nu se ştie nimic despre numărul răniţilor. În altă ordine de idei, precizăm că la reuniunea celulei de criză Angela Merkel nu participă. 

UPDATE 13, ora 22.41

Sky News transmite că mall-ul a fost evacuat.

UPDATE 12, ora 22.15

Bild anunță că unul dintre atacatori s-a sinucis. Potrivit unui prim bilanț oficial, cel puțin şase oameni şi-au pierdut viaţa. Pe de altă parte, presa scrie că numărul morților ar fi cel puțin 15. Despre numărul răniţilor, nu se cunosc momentan informaţii. În acelaşi timp, forţele de ordine nu confirmă existenţa vreunul alt incident în afara celor din apropierea centrului comercial Olympiapark. Acolo s-a tras cu arma în interiorul mall-ului, din faţa unui McDonald's şi a unei benzinării din apropiere.

Citeşte şi Atac armat în Munchen. Atenţie, filmare cu impact emoţional puternic! (video)​

UPDATE 11, ora 22.10

Locuitorii din Munchen își deschid ușile pentru cei aflați în dificultate. Este utilizat hashtagul #OffeneTür (#ușădeschisă) pe reţelele de socializare, pentru a-i informa pe oameni unde să se îndrepte, transmite BBC.

UPDATE 10, ora 22.04

Potrivit unor martori, s-a tras și pe străzile Hanauer și Ries, pe lângă centrul comercial în care a început atacul.

UPDATE 9, ora 21.59

Trei persoane au comis "cel puțin șase morți" și "mai mulți răniți" în centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, au declarat surse din poliție pentru AFP. Menţionăm că acest bilanț a fost confirmat și de postul de televiziune BR.

UPDATE 8, ora 21.16 

O celulă de criză la care participă premierul şi ministrul de interne a fost convocată la sediul Guvernului din Bavaria.

UPDATE 7, ora 21.00

Un comunicat postat pe contul de Facebook al Poliţiei din Munchen vorbeşte despre trei atacatori. În acest moment, nu se ştie unde se află aceştia. În continuare, poliţia din Munchen îi roagă pe cetăţeni să rămână în case. De asemenea, îi roagă pe cei care au imagini sau filmări cu tragedia de astăzi să nu le difuzeze pe reţelele de socializare. Totodată, anunţă că alarma din Karlsplatz a fost falsă.

UPDATE 6, ora 20.46

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Munchen, are în atenţie incidentul produs în cursul acestei zile. „Oficiul consular român a întreprins în regim de urgenţă demersurile specifice pe lângă autorităţile competente locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului şi cetăţenia victimelor.  În prezent, Consulatul General al României la Munchen este în aşteptarea răspunsului din partea autorităţilor locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situaţia o va impune”, conform MAE.

Citeşte şi MAE, precizări despre situaţia alarmantă din Munchen​

UPDATE 5, ora 20.44

Conform unor noi date, un al doilea atac terorist a avut loc în centrul orașului Munchen. Între timp, au apărut informaţii şi despre alte focuri de armă care s-ar fi auzit în alte două locuri din oraş. În acest context, poliţia se aşteaptă la un număr mare de morţi.

Mijloacele de transport în comun au fost închise și șoferii de taxi au fost rugați să nu efectueze nicio cursă.

UPDATE 4, ora 20.21
 
Dacă iniţial informaţiile erau contradictorii cu privire la numărul de persoane care au decedat, acum informaţiile se bat cap în cap şi privind atacatorul. Deşi s-a vorbit despre un singur atacator, se pare că ar fi vorba despre doi bărbaţi, notează merkur.de. În altă ordine de idei, zeci de ambulanțe ar fi ajuns la fața locului.

UPDATE 3, ora 20.06

Poliţia, printr-un mesaj postat pe Twitter, îi roagă pe oameni să rămână în case. Circulația metroului a fost blocată, iar elicopterele survolează tot cartierul.  Informaţiile venite de la martori confirmă faptul că ar fi vorba despre un singur atacator.

UPDATE 2, ora 20.00
 

Conform Süddeutsche Zeitung, poliţia a confirmat că mai multe persoane au fost ucise. Momentan, există numeroase informaţii contradictorii, operaţiunea fiind în plină desfăşurare. Tot conform primelor informaţii, atacatorul ar fi deschis focul într-un magazin de parfumuri, iar apoi a vrut să fugă spre metrou.  

UPDATE 1, ora 19.56

BBC News şi CNN anunţă 15 morţi, însă momentan informaţia nu a fost confirmată oficial. O persoană ar fi tras în oameni, într-un mod „sălbatic”, conform merkur.de. Deocamdată, singura certitudine este că poliţia a lansat o operaţiune pe scară largă.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția Română - Poliția Română a adus în țară două persoane, ce aveau emise pe numele lor mandate de executarea unor pedepse

26 Mar 2024 258

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 624

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 890

IPJ Constanța cumpără de la Draeger România kit de prelevare salivă pentru Drager Drog Test! Care este valoarea achiziției (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 637

Ce televiziune transmite meciul România - Irlanda de Nord, de vineri, 22 martie 2024

22 Mar 2024 1207

MAEConsultările secretarului de stat Ana Tinca cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, Thomas Bagger

22 Mar 2024 276

MAEDin Agenda de lucru a MAE 21 martie 2024, vă semnalăm

21 Mar 2024 286

MApNReuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

20 Mar 2024 337

Cătălin Cherecheș va fi astăzi adus în România

19 Mar 2024 379

Atenţionare de călătorie în Germania! Greve ale însoțitorilor de bord ai companiei de zbor Lufthansa

11 Mar 2024 789

Afaceri Constanța Unul dintre administratorii firmei Cosco Romanian Shipping And Trading, revocat din funcție

09 Mar 2024 677

MAEDin Agenda de lucru a MAE de vineri 8 martie 2024

08 Mar 2024 323

Destinația Mamaia Constanța, în atenția tour-operatorilor din Germania

07 Mar 2024 444

MAERepublica Federală Germania - Greve ale sindicatului german al mecanicilor de locomotivă

06 Mar 2024 365

Garda de Coastă Autoutilitară, căutată de autoritățile din Germania, descoperită de poliţiştii de frontieră de la PTF Ostrov

27 Feb 2024 480