Prețul petrolului, în continuă scădere

foto: Pixabay
  • Cotaţia barilului de petrol „light sweet crude“ cu livrare în luna august a scăzut joi dimineaţa cu 2,6 dolari, la 103,46 dolari. 

Preţul petrolului a continuat să scadă joi, înregistrând un declin de peste 2%, deoarece investitorii îşi recalibrează evaluările privind riscul recesiunii şi cererea de combustibil, în urma majorării dobânzilor în economiile avansate, transmite Agerpres.

Cotaţia barilului de petrol „light sweet crude“ cu livrare în luna august a scăzut joi dimineaţa cu 2,6 dolari, la 103,46 dolari, în timp ce cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în august a coborât cu 2,5 dolari, la 109,22 dolari.

Ambele cotaţii înregistraseră în timpul şedinţelor de tranzacţionare scăderi de trei dolari, după ce în miercuri s-a raportat un declin de aproximativ 3%. Cotaţiile sunt la cel mai redus nivel de la mijlocul lunii mai.

Investitorii continuă să evalueze riscul recesiunii şi efectele asupra cererii de combustibil, în urma majorării dobânzilor în economiile avansate, pentru contracararea inflaţiei.

„Piaţa petrolului rămâne sub presiune deoarece investitorii sunt îngrijoraţi că majorarea dobânzilor în SUA va afecta redresarea economiei şi cererea de combustibil“, a apreciat Kazuhiko Saito, analist la Fujitomi Securities Co Ltd.


El a estimat că, în statele Unite, înainte de 4 iulie (când se celebrează ziua naţională), cotaţia barilului de petrol light sweet crude ar putea scădea sub 100 de dolari.

Preşedintele Rezervei Federale americane (Fed), Jerome Powell, a recunoscut miercuri că vigoarea inflaţiei a luat prin surprindere autorităţile monetare şi a avertizat că este posibil să urmeze şi alte surprize.

Cu toate acestea, Jerome Powell a dat asigurări că economia americană este suficient de solidă pentru a face faţă unei înăspriri a politicii monetare.

„În condiţiile în care din ce în ce mai multe date demonstrează că livrările de ţiţei rusesc sunt mai puţin afectate de sancţiuni decât se estima anterior, în ceea ce priveşte oferta am putea vedea o creştere mai mare decât se previziona, în viitorul apropiat“, susţin analiştii de la Haitong Futures.


Preşedintele Vladimir Putin anunţa miercuri că Rusia este în proces de redirecţionare a comerţului şi exporturilor sale de petrol către ţări din grupul BRICS, în urma sancţiunilor.

În mai, exporturile Chinei de ţiţei rusesc au urcat cu 55% în ritm anual, ajungând la un nivel record.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Grup Petrol Marin SA anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru imobil amplasat în oraș Năvodari

21 Mar 2024 311

APM Constanța Imobil de 9 etaje în Mamaia Nord! Documentația, depusă

15 Mar 2024 548

Nava GSP King, proprietatea GSP King Ltd, reţinută de Tribunalul Constanța în Portul Midia!

12 Mar 2024 6946

Tănase Grasu, șef formație la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

07 Mar 2024 705

Investiții pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare Petrol Reactor

06 Mar 2024 645

Grup Petrol Marin anunță începerea lucrărilor autorizate de desființare a tuturor construcțiilor existente pe teren situat în Constanţa, bulevardul Mamaia Nord

08 Feb 2024 645

Grup Petrol Marin anunță începerea lucrărilor de construcţii autorizate pentru imobilul teren şi/sau construcţii situat în Constanţa, bulevardul Mamaia Nord

08 Feb 2024 450

Primăria Lumina cere insolvența Alboram SRL, firmă controlată de Constructii Hidrotehnice SA, unde acționar este Mihai Lupu, președintele CJ Constanța!

06 Feb 2024 2428

Numărul creditorilor a ajuns la 34 Se cere insolvența GSP Offshore SRL! Tribunalul Constanța amână cauza pentru o eventuală solutionare pe cale amiabilă

04 Feb 2024 8664

Nava GSP King a scăpat de sechestru! Tribunalul Constanța a respins cererea Navis Ship Management Limited (DOCUMENT)

20 Jan 2024 2553

Se cere instituirea sechestrului asigurător asupra navei GSP King! Tribunalul Constanța a fixat primul termen

17 Jan 2024 854

Iranul a sechestrat un petrolier în Golful Oman

11 Jan 2024 903

Firme Constanța Sud Petrol SRL. Sediu social schimbat și punct de lucru deschis în Constanța

04 Jan 2024 837

#DobrogeaDigitală Rafinăria de petrol „Columbia“ și fabrica de țiglă din Cernavodă

30 Dec 2023 2486

Rusia preconizează reduceri suplimentare ale exporturilor de petrol

17 Dec 2023 1154