Reacţii după palma pe care Will Smith i-a dat-o lui Chris Rock. "Pur şi simplu şi-a dat frâu liber furiei şi violenţei" (VIDEO)

Momentul în care Will Smith l-a lovit Foto captură video YoutubeDupă ce a trecut uluirea generală provocată de incidentul produs la gala premiilor Oscar între actorul Will Smith, care avea să câştige premiul pentru cea mai bună interpretare masculină, şi comedianul Chris Rock, au apărut şi reacţii, în cea mai mare parte negative faţă de gestul starului din "King Richard", transmite luni AFP.



Cu câteva secunde înainte să prezinte premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj documentar, Chris Rock a ironizat-o pe Jada Pinkett Smith, spunându-i că abia aşteaptă să o vadă jucând în continuarea filmului "G.I. Jane", un lungmetraj regizat de Ridley Scott în 1997 şi în care rolul principal a fost jucat de Demi Moore, care s-a ras pe cap pentru acest rol.



Jada Pinkett Smith, în vârstă de 50 de ani, apare în public cu craniul complet ras începând de anul trecut după ce a anunţat că suferă de alopecie, o afecţiune care cauzează căderea părului.

 

Will Smith a reacţionat imediat în urma acelei glume, a urcat foarte repede pe scena galei Oscar şi l-a pălmuit pe Chris Rock, apoi s-a întors la scaunul său din sală. "Ţine numele soţiei mele departe de gura ta spurcată!", a strigat Will Smith spre Chris Rock, iar producătorii postului TV ABC au întrerupt imediat sunetul întregii transmisiuni.





Cea mai puternică condamnare a venit din partea actorului şi regizorului american Judd Apatow într-un tweet pe care l-a şters ulterior, dar pe care actriţa Mia Farrow l-a preluat: Will Smith "ar fi putut să-l ucidă. Pur şi simplu şi-a dat frâu liber furiei şi violenţei (...) Şi-a pierdut capul". La rândul ei, Mia Farrow i-a luat apărarea lui Chris Rock care "nu a făcut decât glumească, aşa cum ştie el să facă".




Baschetbalistul Stephen Curry, starul echipei Golden State Warriors din San Francisco, s-a declarat "şocat, la fel ca toată lumea" după acest incident. Sportivul a precizat că l-a apreciat pe Denzel Washington care, duminică seara la premiile Oscar, l-a consolat pe Will Smith spunând: "În cele mai intense momente ale tale, fii atent, pentru că atunci vine diavolul!".


Pentru scriitoarea britanică Bernardine Evaristo, al cărei tată este nigerian, Will Smith a lăsat să-i scape o bună ocazie de a se comporta exemplar, în special pentru comunitatea afro-americană. În condiţiile în care este abia al 5-lea afroamerican în aproape 100 de ani care câştigă un Oscar pentru rol principal şi primul din ultimii 16 ani, el a recurs la violenţă pentru a-i răspunde lui Chris Rock, în loc să apeleze la puterea cuvintelor", a comentat ea pe Twitter.



Voci care i-au luat apărarea actorului



Au existat însă şi voci care s-au pronunţat în favoarea lui Will Smith. "Cred că orice ar fi făcut, avea dreptul să o facă", a declarat pentru reporteri Liam Payne, fostul cântăreţ din trupa One Direction.


Alesul democrat de Massachusetts, Ayanna Pressley, atinsă şi ea de alopecie, i-a mulţumit lui Will Smith printr-un mesaj pe Twitter. "Bravo tuturor soţilor care îşi apără soţiile atinse de alopecie în faţa ignoranţei şi insultelor cotidiene", a scris ea.


"O lecţie de învăţat: nu glumi pe seama părului unei femei afroamericane", a comentat şi un alt ales democrat, Jamaal Bowman, care i-a luat de asemenea apărarea lui Will Smith.

Sursa Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Will Smith a demisionat din Academia Oscarurilor. "Lista celor pe care i-am rănit este lungă şi îi include pe Chris, familia lui, mulţi dintre prietenii mei dragi şi apropiaţi"

02 Apr 2022 1711

Cum s-a transformat palma dată de Will Smith la Gala Premiilor Oscar într-o afacere profitabilă Tricouri, tatuaje şi un joc video

01 Apr 2022 1260

Editorial Palma cea de toate zilele

31 Mar 2022 2822

Academia Americană de Film pregătește măsuri împotriva lui Will Smith, de la suspendarea imediată sau temporară din Academie şi până la retragerea premiului Oscar câştigat

29 Mar 2022 1306

Chris Rock nu a depus plângere împotriva lui Will Smith, după conflictul de la premiile Oscar

28 Mar 2022 1495

Gala Premiilor Oscar 2022 Chris Rock pălmuit pe scenă de actorul Will Smith după o glumă la adresa soției acestuia (VIDEO)

28 Mar 2022 1697

Un fost jucător de fotbal american, a murit împușcat în această seară!

10 Apr 2016 1991

Ştiaţi că... Will Smith, câştigător al Premiului Grammy...

25 Sep 2014 2139