S-a stins din viață celebra creatoare de modă Hanae Mori, recunoscută în întreaga lume ca membră a elitei haute couture-ului

Deces. Foto: Pexels
  • Marile nume ale modei japoneze, precum Issey Miyake, care a murit la începutul acestei luni, i-au călcat pe urme.

Creatoarea japoneză de modă Hanae Mori, recunoscută în întreaga lume ca membră a elitei haute couture-ului, a murit pe 11 august în locuinţa sa din Tokyo, la vârsta de 96 de ani, a anunţat joi agenţia de presă Kyodo, informează Agerpres.

Hanae Mori a fost supranumită „Madame Butterfly" pentru motivele sale cu fluturi care au constituit marca sa timp de decenii, iar creaţiile sale de lux, realizate manual, au fost purtate de celebrităţi precum Nancy Reagan şi Grace Kelly şi de numeroşi membri ai înaltei societăţi japoneze.

Hanae Mori a fost una dintre puţinele femei japoneze aflate la conducerea unei afaceri internaţionale, rămânând în această privinţă o pionieră pentru compatrioţii săi.
 
Cariera sa avangardistă a condus-o de la Tokyo - unde a început să creeze costume pentru creaţii cinematografice - la New York şi Paris, unde, în 1977, brandul său a devenit prima casă asiatică care a intrat în rândurile haute couture-ului.
 
Prima sa colecţie din străinătate - la New York, în 1965 - a celebrat tema întâlnirii dintre "Orient şi Occident".

Marile nume ale modei japoneze, precum Issey Miyake, care a murit la începutul acestei luni, i-au călcat pe urme.

În pofida închiderii atelierului său parizian în 2004 după ultima sa prezentare de modă în capitala franceză, Hanae Mori a continuat să aibă magazine deschise la Tokyo, iar parfumurile sale continuă să fie vândute în întreaga lume. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.