Externe

Şase imigranţi ale căror solicitări de azil fuseseră respinse au provocat un incendiu într-un centru pentru imigranţi din Austria

Şase imigranţi ale căror solicitări de azil fuseseră respinse au dat foc în noaptea de vineri spre sâmbătă saltelelor din celula în care se aflau, într-un centru pentru imigranţi din Viena, şi au lăsat o scrisoare de adio în semn de protest faţă de iminenta lor deportare. Cei şase au fost spitalizaţi, a informat poliţia austriacă, potrivit EFE, AFP şi dpa, citate de Agerpres.ro. 
 
Cinci afgani cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani şi un iranian de 30 de ani au blocat vineri noaptea uşa celulei lor şi au lăsat o scrisoare de adio în care îşi exprimau îngrijorarea în legătură cu faptul că vor fi deportaţi. Agenţii de poliţie au reuşit să forţeze intrarea în celulă, iar ulterior au intervenit pompierii care au stins incendiul.
 
Cei şase imigranţi au fost spitalizaţi şi, deşi sunt în stare gravă ca urmare a faptului că au inhalat fum, vieţile nu le sunt puse în pericol. Doi dintre ei au trebuit resuscitaţi, potrivit agenţiei APA, citată de dpa.
 
Poliţia nu i-a putut ancheta până în prezent, pentru a clarifica dacă cei şase chiar intenţionau să se sinucidă sau voiau doar să atragă atenţia asupra situaţiei în care se află. Anchetatorii sunt de părere că cea de-a doua variantă este mai plauzibilă, deoarece, odată ce au pus focul, cei şase s-au refugiat într-o toaletă aflată în imediată apropiere şi au tapetat uşa cu cearceafuri ca să nu pătrundă fumul.
 
Alţi 40 de migranţi au fost evacuaţi din clădire. Paisprezece au primit îngrijiri medicale după ce au inhalat fum. A fost nevoie de intervenţia a 100 de poliţişti şi a 70 de pompieri pentru a restabili controlul, notează dpa, care citează informaţii din presă potrivit cărora nu este pentru prima dată când migranţii din acest centru au încercat să dea foc la celule. În acelaşi centru de-a lungul timpului mai mulţi imigranţi au intrat în greva foamei.

Sursa: Agerpres.ro. 
sursa foto: Google Maps
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caz șocant în județul Brașov. Un bărbat și-a înjunghiat soția și mama și a încercat să se sinucidă

18 Mar 2019 287

UPDATE. Incendiu violent la Balotești, Ilfov. O hală cu materiale de construcții a fost cuprinsă de flăcări. Mai multe echipaje de pompieri intervin (galerie foto)

18 Mar 2019 383

Incendiu pe strada Atelierelor din municipiul Constanța. Pompierii ISU Dobrogea solicitați să intervină. Ce s-a întâmplat

17 Mar 2019 370

Incendiu la Hârșova, județul Constanța. Pompierii ISU Dobrogea, chemați să intervină

17 Mar 2019 306

Alertă la ISU Dobrogea. Pompierii chemați să intervină la Crucea și la Cernavodă în județul Constanța

17 Mar 2019 333

Incendiu cumplit în judeţul Braşov. Zeci de animale moarte. Intervenţie de amploare a salvatorilor (galerie foto)

17 Mar 2019 1132

Pompierii ISU Dobrogea, în alertă. Un incendiu a izbucnit la Techirghiol, județul Constanța

17 Mar 2019 480

Incendiu la Nazarcea, județul Constanța. Pompierii ISU Dobrogea, chemați în ajutor

17 Mar 2019 322

Judeţul Constanţa Pompierii în alertă! Intervin la un incendiu la Hârşova

17 Mar 2019 823

Incendiu în comuna Valea Mare, satul Recea. A ars o casă nelocuită (galerie foto+video)

17 Mar 2019 361

Incendiu în județul Tulcea. Flăcările amenință o fermă. Intervin salvatorii și localnicii (galerie foto)

16 Mar 2019 689

Trafic oprit pe DN1, județul Brașov, din cauza unui incendiu de vegetație

15 Mar 2019 270

Incendiu pe bulevardul Mamaia din Constanța, în zona Spitalului Militar. Pompierii ISU Dobrogea, chemați în ajutor (galerie foto+video)

15 Mar 2019 1021

Incendiu la un hotel din Mamaia! (galerie foto+video)

14 Mar 2019 1242

Alertă la ISU Dobrogea. Un incendiu a izbucnit la Ovidiu, județul Constanța. Pompierii, chemați în ajutor

13 Mar 2019 278