Sicriul cu trupul neînsuflețit al Elisabetei a II-a este depus la Palatul Westminster

Regina Angliei. Foto: facebook/The Royal FamilySicriul cu trupul neînsuflețit al Elisabetei a II-a este transportat miercuri de la Palatul Buckingham la la Palatul Westminster, sediul Parlamentului. La procesiune se vor alatura Regele, regina consoarta și membri ai familiei regale.

Celebrul clopot din turnul cu ceas al Londrei, Big Ben, va suna, iar din Hyde Park vor fi trase salve de tun. Regina va ramâne în Westminster Hall pâna în dimineata zilei de 19 septembrie, pe un catafalc învelit în mov.

Publicul va putea sa vina si sa îsi aduca omagiile 23 de ore pe zi. Sunt asteptate sute de mii de persoane., scrie Agerpres.ro. 


Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins joi, 8 septembrie, anunță oficial Casa Regală.

Regina s-a stins din viață la reşedinţa sa de la Balmoral, la vârsta de 96 de ani, a anunţat Palatul Buckingham.

”Regina a murit paşnic la Balmoral, în această după-amiază”, este anunţul.

„Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a trecut la cele veșnice

Biroul de Presă al Majestății Sale Custodele Coroanei este împuternicit să facă următorul comunicat:


Majestatea Sa Margareta a României și Alteța Sa Regală Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veșnice a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.
Deîndată ce Secretariatul Regal va primi instrucțiuni de la Custodele Coroanei, vom reveni cu detalii”, a transmis Casa Regală a României.


Elisabeta a II-a s-a născut la data de 21 aprilie 1926 și a decedat pe 8 septembrie 2022, la Balmoral Castle, Scoția, Regatul Unit. A fost regina a cincisprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. Acestea sunt: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelandă, Jamaica, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Antigua și Barbuda, Belize și Sfântul Kitts și Nevis.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.