Simptomele de COVID-19 ale lui Joe Biden s-au ameliorat

Joe Biden. Foto: Facebook/Joe BidenSimptomele de COVID-19 ale lui Joe Biden s-au ameliorat, a anunţat vineri medicul său, la o zi după ce preşedintele american a fost confirmat pozitiv la infecţia cu noul coronavirus, a cărui subvariantă BA.5, extrem de contagioasă, a declanşat un noul val de cazuri în Statele Unite, transmite Reuters.

Într-o scrisoare publicată de medicul Casei Albe, Kevin O'Connor, acesta afirmă că Biden a avut o stare febrilă uşoară (37,4 grade Celsius), joi noaptea, dar a răspuns favorabil la Tylenol, conform Agerpres.ro.

'Vocea sa este mai profundă în această dimineaţă. Pulsul, presiunea arterială, rata respiratorie şi saturaţia de oxigen rămân normale', a precizat medicul.

Coordonatorul pentru epidemia de COVID-19 al Casei Albe, dr. Ashish Jha, a declarat la CNN că Biden se simte bine şi că simptomele sale uşoare sunt practic aceleaşi.

Joi, medicul Casei Albe a informat că preşedintele are rinoree, o stare de oboseală şi o tuse uscată ocazională, şi că este tratat cu antiviralul Paxlovid.

Biden, care este vaccinat complet şi a primit două doze de rapel, s-a izolat, dar continuă să lucreze, a transmis administraţia sa.

Preocupată să transmită o stare de normalitate, Casa Albă a publicat vineri o altă fotografie din urmă cu o zi, în care Biden apare semnând legi şi purtând o mască neagră.

Conform agendei comunicate de Casa Albă, preşedintele are programate vineri trei şedinţe virtuale cu consilierii săi, pe teme economice, legislative şi de securitate naţională.

Potrivit doctorului Jha, este încă neclar de unde a contractat Biden virusul. Preşedintele american a revenit recent dintr-un turneu în Orientul Mijlociu. Jha a spus la CNN că nu cunoaşte niciun alt caz printre contacţii apropiaţi ai preşedintelui, însă Casa Albă continuă ancheta epidemiologică.

Conform datelor oficiale, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu peste 25% în SUA în ultima lună, subvarianta foarte contagioasă BA.5 a Omicron devenind dominantă.

Agerpres.ro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un armistițiu cu dată limită a fost decis pentru Fâșia Gaza. SUA anunță un pas uriaș

25 Feb 2024 641

Reacție după moartea lui Navalnîi Preşedintele SUA, Joe Biden, ia în calcul noi sancțiuni impuse Rusiei

19 Feb 2024 898

SUA au bombardat ținte pro-iraniene din Irak şi Siria. Joe Biden- „Răspunsul nostru a început astăzi. Va continua”

03 Feb 2024 768

Trei militari americani ucişi şi mai mulţi alţii răniţi într-un atac cu dronă!

28 Jan 2024 906

Donald Trump se opune oricărui acord privind imigrația

28 Jan 2024 643

Preşedintele american Joe Biden suspendă construcția de noi terminale de export de gaz natural lichefiat

26 Jan 2024 719

Israel-Hamas Premierul Netanyahu i-a reiterat președintelui american, Biden, poziția sa referitor la „suveranitatea palestiniană”

20 Jan 2024 655

Preşedintele Biden nu ia în considerare demiterea secretarului apărării Austin, care s-a spitalizat în secret

08 Jan 2024 625

Ultima tranșă de ajutor militar pentru Ucraina din partea SUA

28 Dec 2023 869

Joe Biden vizează finanţele mondiale pentru a pune beţe în roate maşinăriei de război ruse

22 Dec 2023 737

Alertă în SUA! O maşină a intrat în coloana oficială a preşedintelui Joe Biden

18 Dec 2023 804

Un influent senator american s-a declarat „optimist” în legătură cu un acord privind ajutorul pentru Ucraina

17 Dec 2023 674

Congresul SUA a decis ridicarea nivelului de elaborare a strategiei de securitate și dezvoltare a Mării Negre la nivelul președintelui Biden

14 Dec 2023 860

Anunț care vizează și România din partea lui Joe Biden „Putin speră să distrugă stabilitatea și integrarea regională mai largă și să profite de haos”

19 Nov 2023 2511

Preşedintele Joe Biden, optimist privind un acord pentru eliberarea ostaticilor luaţi de Hamas

14 Nov 2023 753