Externe

Socialiştii din Republica Moldova au depus o moţiune de cenzură împotriva guvernului

Socialiştii din Republica Moldova au înaintat o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de Maia Sandu, pe motiv că proiectul privind legea procuraturii propus de actualul guvern ar fi neconstituţional şi ar contraveni normelor internaţionale, informează Radio Chişinău şi Agora.md, preluat de Agerpres.

Preşedinta Parlamentului Zinaida Greceanîi i-a solicitat Comisiei juridice ca în decurs de trei zile sa examineze moţiunea şi să convoace şedinţa Biroului permanent pentru a stabili data examinării moţiunii în plenul Parlamentului.

Deputatul PSRM Vasile Bolea, care anterior declara ca formaţiunea sa ar putea accepta votarea legii respective de către Parlament, a declarat vineri că fracţiunea PSRM a decis să nu admită acest scenariu, din mai multe motive, printre care şi acela că acest proiect de lege ar fi neconstituţional.

Premierul Maia Sandu a prezentat vineri proiectul privind legea procuraturii. "Curăţarea justiţiei rămâne scopul numărul unu al activităţii noastre. Pentru asta avem nevoie de justiţie independentă, funcţională şi adevărată. Reforma justiţiei nu este moftul meu, e promisiunea pe care am făcut-o oamenilor. Oamenii cer dreptate. (...) Da, am făcut anumite compromisuri pentru obiectivul principal: o procuratură independentă. Moldova a trecut prin mai multe reforme ale justiţiei: au fost create multiple structuri care trebuiau să apere justiţia de tentative de acaparare. Funcţia de procuror a fost tranzacţionată pe sub masă de către partide. Îmi asum răspunderea politică pentru identificarea candidaţilor la funcţia de procuror general. Voi identifica şi verifica personal oameni integri', a declarat Maia Sandu în Parlament.

După ce fracţiunea socialiştilor a depus moţiunea, oameni s-au adunat lângă Parlament şi în Piaţa Adunării Naţionale pentru a cere retragerea moţiunii. Potrivit Agora.md, oamenii scandau "Jos mafia!" şi "Dodon la puşcărie!".

Premierul Maia Sandu a ieşit în faţa oamenilor pentru a le mulţumi că au venit să sprijine guvernul.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stagiu în Republica Moldova Luptătorii Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera”, antrenaţi de specialişti constănţeni în Kempo Militar (galerie foto)

21 Feb 2020 2461

Atenționare de călătorie în Republica Moldova. Cod portocaliu de precipitații mixte intense

04 Feb 2020 423

#DobrogeaAcademică Declarația Academiei Române privind unitatea limbii române. „Istoria și realitatea nu pot urmări decât criteriul adevărului omenește posibil”

03 Feb 2020 784

Județul Constanța Peste două sute de persoane în situații ilegale, depistate de polițiștii de imigrări

29 Jan 2020 692

Un șofer a rămas blocat cu mașina pe un drum forestier înghețat (galerie foto)

25 Jan 2020 1188

Zeci de mii de țigarete confiscate de polițiști. A fost întocmit dosar penal (galerie foto)

21 Jan 2020 537

Medicina din Constanța, în doliu Ne-a părăsit doctorul Petre Diculescu

14 Jan 2020 1496

Garda de Coastă Aproape o mie de jucării, confiscate în Portul Constanța

14 Jan 2020 750

Perioada de colindat, reglementată de lege. Iată propunerea legislativă! (document)

06 Jan 2020 419

Poliția de frontieră Cetăţeni turci, prinși la granița cu Republica Moldova

27 Dec 2019 603

Proiect de reabilitare și modernizare a birourilor vamale de frontieră de pe granița România-Moldova, Albița-Leușeni, Sculeni-Sculeni și Giurgiulești-Giurgiulești. Ce urmărește

19 Dec 2019 603

Știați că....S-au împlinit 8 ani de la moartea poetei Leonida Lari

11 Dec 2019 170

Săgeata Stejaru, pe locul patru Iancu Papazicu, cel mai bun mijlocaş la Cupa FMF, din Republica Moldova. Dimciu Anagnoste, premiu special (galerie foto + video)

10 Dec 2019 2235

#DobrogeaAcademică Drd. Ștefania Costea conferențiază despre „Limba română vorbită în Republica Moldova”

05 Dec 2019 1042

Fostul președinte al României, Emil Constantinescu, împlinește astăzi 80 de ani

19 Nov 2019 345