Ton, vândut cu 129.000 de euro la o licitaţie din Tokyo. Prețul a scăzut pentru al treilea an consecutiv


Un ton de 211 kilograme a fost adjudecat pentru 129.000 de euro la tradiţionala licitaţie de Anul Nou de la Tokyo, câştigată miercuri de un bucătar cu stea Michelin care intenţionează să ''înveselească'' anul 2022 cu acest exemplar, cu toate că valoarea atinsă este departe de recordul din 2019, pe fondul crizei sanitare, informează miercuri AFP.




Suma plătită la prima licitaţie a anului la piaţa de peşte Toyusu a scăzut pentru al treilea an consecutiv, cererea fiind în continuare afectată de pandemie.




Valoarea de 16,9 milioane de yeni plătită miercuri de un patron de restaurant şi de un angrosist pentru un ton roşu uriaş s-a situat mult sub recordul din 2019, când un exemplar din preţuitul peşte a fost adjudecat în schimbul unei sume de peste 333 de milioane de yeni.



Prima licitaţie a anului de la piaţa Toyosu este o tradiţie în Japonia ce atrage anual o mulţime de angrosişti şi de patroni de restaurante.





Participanţii la licitaţie cheltuiesc uneori o avere pentru a obţine cel mai scump ton, care este considerat un aducător de noroc şi asigură cumpărătorilor o publicitate importantă.



Tonul cumpărat miercuri a fost capturat în regiunea Aomori (nordul Japoniei), renumită pentru calitatea tonului său, şi a fost adjudecat Onodera Group, un restaurant de sushi cu stea Michelin, şi Yamayuki, un angrosist japonez.





Câteva ore mai târziu, peştele premiat a fost livrat la un restaurant condus de Onodera, în cartierul luxos Omotesando din Tokyo, pentru a fi tranşat public.

 

''Am participat la licitaţie în speranţa de a obţine cel mai scump ton, considerat aducător de noroc, şi de a-l servi clienţilor noştri pentru a-şi înveseli puţin anul nou, chiar dacă lumea noastră rămâne marcată de pandemie'', a declarat pentru AFP bucătarul Akifumi Sakagami.





Cel mai scump ton va fi servit clienţilor din Japonia, dar şi celor care trec pragul restaurantelor companiei de peste ocean, inclusiv în Hawaii, New York şi Los Angeles, a adăugat el.

Iubitorii de sushi s-au adunat în faţa restaurantului de lux din Tokyo pentru a aştepta să le vină rândul la râvnitul peşte. ''Îmi place tonul'', a declarat Junko Kawabata, de 78 de ani, arătând cu mândrie un bilet numerotat conform căruia urma să fie prima clientă. ''Abia aştept să mănânc o porţie'', a spus ea.





Sursa: Agerpres 


Sursa foto: Pexels.com 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cartea zilei Arta conversației părinților cu copiii. Ce și cum le spunem copiilor – și când e cazul să-i ascultăm

17 May 2022 372

Loteria Română Ce valoare au cele mai mari premii care pot fi câștigate cu „Motanul Campion”

12 Apr 2022 577

Constanța. Unde pot fi depozitate deșeurile inerte

01 Apr 2022 622

Goana după combustibil ieftin. Un șofer a pierdut o tonă de motorină după ce a ieșit din peco (FOTO)

10 Mar 2022 7139

Ziua complimentelor. Cum răspundem unui compliment atunci când îl primim

01 Mar 2022 644

Cartea zilei. Bijuteriile coroanei Chinei

27 Feb 2022 536

Constanța culturală Atelierele pictorilor constănțeni „au înflorit” în preajma primăverii

21 Feb 2022 2206

Egipt a cumpărat 240.000 de tone de grâu din România. Când va avea loc livrarea

01 Dec 2021 945

Apele Române Aproape o tonă de resturi animaliere în albia şi pe malul râului Cotmeana

22 Nov 2021 734

Peste o jumătate de tonă de cocaină a fost furată de la o unitate specială a poliției din Africa de Sud

09 Nov 2021 977

Poluare în Portul Midia Aproape o tonă de păcură s-a scurs în mare. Ce spune Garda de Mediu Constanța

28 Oct 2021 1163

lauraadamache.ro ​Crema de fasole boabe cu legume si ton, gustare de vara

12 Jul 2021 2669

Editorial Schimb bușteni pentru o tonă de gunoi

19 Jun 2021 3148

lauraadamache.ro Salata de paste integrale cu ton, o reteta de vara simpla si delicioasa

14 Jun 2021 2600

Reţetele zilei Risotto cu macrou, reteta simpla cu orez si legume

24 May 2021 2666