Economic

Toţi românii care deţin depozite bancare trebuie să treacă pe la Fisc, de la 1 ianuarie. Ce trebuie să plătească

Peste trei milioane de români care au depozite la bănci vor fi nevoiţi, de anul viitor, să treacă pe la Fisc, să completeze Declaraţia 200 şi să plătească statului CASS-ul pentru câştigul din dobânzile bancare. 

Legea prevede că, de la 1 ianuarie 2017, pentru fiecare venit obţinut în parte trebuie achitată contribuţia la asigurările de sănătate (CASS), iar aceste dări nu se opresc de la sursa, aşa cum se întamplă cu impozitul pe venit.

Aşa că, de la anul, când o persoană îşi va încasa dobânda aferentă unui depozit, banca îi va opri impozitul pe venit de 16%, nu însă şi cota de CASS de 5,5%. Pentru a da aceşti bani, aceasta trebuie să meargă la Fisc, să completeze Declaraţia 200 şi apoi să plătească 5,5% din câştig, informează stirilekanald.ro.  

Dobânzile din depozite nu sunt singurele venituri pentru care trebuie depusă Declaraţia 200, aceleaşi reguli se aplică şi în cazul veniturilor obţinute din investiţii, chirii, drepturi de autor sau din alte activităţi independente.


Sursa foto: romaniatv.net
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declaraţie de avere - Mihăiţă Ruiu, director general la Direcţia Generală Autorizare Jocuri de Noroc din cadrul ONJN (documente)

03 Dec 2018 490

Declaraţie de avere - Ionel Dorin Mărgărit, şef Serviciul Informatizare şi Eliberare Carduri din cadrul ARR (document)

19 Oct 2018 567