Externe

UPDATETragedie! Accident rutier cumplit în Ungaria. Un microbuz cu români a intrat într-un camion. Nouă morți

Un microbuz înmatriculat în România a fost implicat într-un accident rutier grav în apropiere de Budapesta, Ungaria. Șapte persoane și-au pierdut viața în cumplitul accident. Din primele informații, microbuzul este înmatriculat în județul Mureș. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens.

Ce spune MAE

Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistență consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai 2018 în apropierea orașului Budapesta, Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea victimelor.

Conform datelor preliminare obținute de reprezentanții misiunii diplomatice, în urma accidentului, șapte persoane, pasageri ai microbuzului, și-au pierdut viața.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgență, si se află la fața locului accidentului pentru a acorda asistență consulară.

Ministrul afacerilor externe a activat celula de criză a MAE.

Din datele obținute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

UPDATE. Precizări noi de la MAE:

În continuarea comunicărilor privind accidentul rutier produs în apropiere de Budapesta, în care a fost implicat un microbuz care se deplasa către România dinspre Slovenia, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Conform ultimelor informații obținute de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, în urma operațiunilor de descarcerare s-a constatat că numărul persoanelor decedate este de nouă.

Până în prezent, s-a stabilit că patru persoane decedate sunt de cetățenie română, existând indicii că și restul victimelor ar fi cetățeni români, însă procedura de identificare se află încă în curs de desfășurare și se derulează cu dificultate, dată fiind gravitatea accidentului.

Trupurile neînsuflețite vor fi transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei și a analizelor pe bază de ADN. MAE a solicitat autorităților române competente identificarea şi înştiinţarea, în regim de urgență, a familiilor din ţară ale persoanelor decedate în urma accidentului.

Totodată, având în vedere numărul mare de victime, ministrul afacerilor externe a dispus activarea Fondului special de urgență aflat la dispoziția ministerului, în vederea suportării costurilor legate de repatrierea trupurilor neînsuflețite.

De asemenea, Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate a fost activat în cadrul Celulei de Criză a MAE, pentru preluarea tuturor solicitărilor de asistență din partea familiilor.

Celula de Criză a MAE își continuă activitatea 24/7 până la finalizarea tuturor demersurilor de identificare a victimelor accidentului și repatrierea trupurilor neînsuflețite.

Ambasada României la Budapesta este în contact permanent cu autoritățile locale și cu membrii de familie, acordând asistență consulară inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

Ministerul Afacerilor Externe transmite pe această cale sincere condoleanţe familiilor îndoliate.

Sursă foto: 24.hu

Citește și: Incredibil! Imagini șocante! Șoferul microbuzului implicat în accidentul grav din Ungaria făcea LIVE pe Facebook (video)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cunoscută cântăreață de muzică populară, implicată într-un accident în Ungaria. Soțul ei a murit pe loc

20 Mar 2019 929

Accident rutier grav în Ungaria. Doi români au murit şi alţi trei au fost răniţi

01 Sep 2018 1104

Accident mortal pe Transalpina. Un motociclist din Ungaria a murit pe loc. Polițiștii au deschis o anchetă

22 Jul 2018 869

E cumplit. Accident în Ungaria, aproape de frontiera cu România. Zece victime spitalizate!

25 Jun 2018 766

Victimele tragediei din Ungaria au fost repatriate. Cine a suportat cheltuielile pentru repatriere

27 May 2018 985

Editorial Ce am învățat din tragedia petrecută în Ungaria. Nouă oameni au murit pe loc într-un accident. Momentul tragediei, transmis live pe Facebook

26 May 2018 1183

Un nou accident rutier în Ungaria, tras la indigo. O camionetă condusă de un român a intrat într-un TIR. Șoferul a murit

24 May 2018 12826

Oficial de la MAE. Toate cele nouă victime ale accidentului mortal din Ungaria au fost identificate. Cine va suporta cheltuielile de repatriere

23 May 2018 1018

Incredibil! Imagini șocante! Șoferul microbuzului implicat în accidentul grav din Ungaria făcea LIVE pe Facebook (video)

22 May 2018 14175

Accident pe aeroportul Liszt Ferenc din Budapesta. Opt cetățeni români au fost răniți

01 Apr 2018 961

Oficial de la MAE referitor la accidentul în care au murit trei români în Ungaria. Alți cinci cetățeni români au fost grav răniți

26 Nov 2017 1022

Accident groaznic în Ungaria. Trei români au murit. Alţi cinci au fost răniţi. Microbuzul este o grămadă de fiare

26 Nov 2017 26870

Accident rutier grav în Ungaria. 3 români decedaţi şi mai mulţi răniţi

25 Jul 2017 2196

MAE Precizări despre accidentul din Ungaria. Printre persoanele decedate se află şi un cetăţean român

15 Feb 2017 1111

UPDATE 3 Accident cu autocar românesc. Cinci morți și 12 răniți

15 Feb 2017 1499