Trupele ruse bombardează combinatul siderurgic Azovstal, din oraşul Mariupol

Ucraina. Foto cu rol ilustrativ: facebook/Vitalie CojocariTrupele ruse au început să bombardeze marţi după-amiază combinatul siderurgic Azovstal, din oraşul Mariupol, port ucrainean la Marea Azov. 

Decizia ar fi fost luată după ce soldaţi ucraineni ar fi încălcat încetarea focului, a anunţat Ministerul Apărării rus, citat de agenţia de presă RIA, transmite Reuters, citat de Agerpres.ro

''A fost declarată o încetare a focului, civilii au trebuit să fie evacuaţi din perimetrul Azovstal. Militari din regimentul Azov şi din armata ucraineană, care sunt staţionaţi la uzină, s-au folosit de asta. Ei au ieşit din subsol, au preluat poziţii de luptă pe teritoriul şi în clădirile uzinei'', a menţionat Vadim Astafiev, purtător de cuvânt al ministerului.


Astafiev a indicat că ''acum unităţi ale armatei ruse şi ale Republicii Populare Doneţk, folosind artilerie şi aviaţie, încep să distrugă aceste poziţii de tragere''.

''Noi am bombardat întreaga noapte. Două femei au fost ucise şi acum este în desfăşurare un asalt al Azovstal'', a declarat la rândul său Sviatoslav Palamar, comandant adjunct al regimentului Azov, pentru site-ul de informaţii Ukrainska Pravda.


Palamar a lansat un apel către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru ''o acţiune puternică întrucât situaţia este foarte dificilă''.

O sută de civili au fost evacuaţi la finalul săptămânii trecute din combinatul Azovstal, ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de hectare.

Rusia îşi numeşte agresiunea asupra Ucrainei drept ''operaţiune specială pentru denazificarea'' ţării vecine şi pentru protejarea comunităţii rusofone din estul acesteia, acuzaţie considerată de Kiev şi Occident ca neîntemeiată. 

Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ucraina. Militarii ruși au „eliberat complet” combinatul siderurgic Azovstal

21 May 2022 1221

Ucraina Bombe cu fosfor, lansate de Rusia asupra combinatului Azovstal (VIDEO)

15 May 2022 1534

Militarii ucraineni din interiorul oţelăriei Azovstal continuă să reziste atacurilor ruseşti. S-a reuşit evacuarea tuturor femeilor și copiilor

08 May 2022 1109

Invazie în Ucraina Continuă luptele în regiunile Doneţk şi Lugansk

07 May 2022 1718

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, discuție cu omologul său turc despre situația din Mariupol

24 Apr 2022 1519