Ucraina Incendiu la un mare depozit de muniție. Spațiul aerian a fost închis. A început evacuarea populației

Un incendiu a izbucnit într-un imens depozit de muniție din zona de central-vestică a Ucrainei, au anunțat marți seară autoritățile care au ordonat închiderea spațiului aerian pe o rază de 50 de kilometri în jurul incidentului și au dispus evacuarea locuitorilor, transmite AFP, preluat de Agerpres.
 
Incendiul a declanșat explozii în serie ale obuzelor de artilerie din depozit, care se găsește la vreo 20 de kilometri de centrul administrativ al regiunii Vinnița, oraș cu 370.000 de locuitori, a informat purtătorul de cuvânt al poliției, Iaroslav Trakalo, citat de site-ul de informații Ukrayinska Pravda.
 
Evacuarea localității Kalînivka unde se află depozitul și a mai multor sate învecinate a început, a făcut cunoscut poliția națională într-un comunicat.
 
"Spațiul aerian a fost închis pe o rază de 50 de kilometri în jurul incendiului", a scris la rândul său pe Facebook viceministrul ucrainean al infrastructurii, Iuri Lavreniuk.
 
Potrivit presei ucrainene, depozitul este unul dintre cele mai mari din țară.
 
În martie, un uriaș incendiu la un depozit de arme și muniție la Balaklia, în regiunea Harkov din apropiere de Estul rebel al Ucrainei, a declanșat, de asemenea, explozii în serie timp de mai multe zile, făcând un mort.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Explozie la un depozit de muniţie Un mort şi 25 de răniţi

28 Feb 2017 2392