Ucraina Lupte grele la Bahmut şi Soledar, două oraşe din Doneţk

Ucraina. Foto cu rol ilustrativ: Facebook/Vitalie CojocariGuvernul ucrainean informează că se duc lupte grele la Bahmut şi Soledar, două oraşe din Doneţk, în estul ţării, în timp ce şeful administraţiei militare ucrainene din această regiune spune că tirurile ruse sunt într-atât de intense, încât pare că inamicul vrea "să şteargă oraşe (întregi) de pe faţa pământului pentru că nu poate sparge apărarea forţelor ucrainene", relatează agenţiile de presă DPA şi Unian, citate de Agerpres.ro

"Douăsprezece atacuri" au fost respinse într-o singură zi, a declarat miercuri la televiziunea publică ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar.

Forţele ucrainene răspund prin contraatac de fiecare dată când trupele ruse înaintează, a explicat ea.

Direcţia Bahmut rămâne una dintre cele mai tensionate la ora actuală, iar oraşul este grav avariat, completează şeful administraţiei militare ucrainene din regiunea Doneţk, Pavlo Kirilenko. Schimburile de focuri de de pe linia frontului continuă practic 24 de ore din 24, spune el.

"Nu mai există o casă în picioare în Avdiivka, Mariinka, Krasnogorovka. Aşezarea Selidovskaia este şi ea sub tiruri continue. Inamicul utilizează toate tipurile de arme, de la artileria grea şi cu rază lungă de acţiune până la sistemele de lansare cu rachete multiple", a declarat Kirilenko într-o intervenţie, joi, la televiziunea publică.


Atunci când artileria nu ajunge ţintele, forţele ruse recurg la rachete de croazieră şi la sistemele de rachete antiaeriene S-300, indică oficialul ucrainean, citat de Unian.

Kirilenko a subliniat că "inamicul trage peste tot, scopul său este de a şterge oraşele (ucrainene) de pe faţa pământului pentru că nu poate sparge apărarea forţelor noastre".

Rusia continuă să atace infrastructura civilă în mai multe regiuni ale ţării cu rachete şi drone iraniene, informează la rândul său Statului Major ucrainean.

Autorităţile ucrainene din regiunea Harkov (nord-est) au comunicat că cinci femei şi doi bărbaţi au fost răniţi în urma atacurilor din cursul zilei de marţi. Patru imobile de locuit particulare, două blocuri turn şi un magazin au fost, de asemenea, avariate de tirurile artileriei ruse, conform acestora.

Toate aceste informaţii nu au putut fi verificate în mod independent, notează DPA.


Rusia vizează în special infrastructura energetică a Ucrainei. Mai multe centrale electrice au fost afectate, iar întreruperi de energie electrică au loc în fiecare zi pe întreg teritoriul ţării.

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă miercuri pentru o vreme în regiunea Kiev ca măsură de precauţie, a anunţat compania energetică Ukrenerho.

Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Calendar ortodox Ce sfânt este pomenit astăzi, 25 aprilie 2024?

25 Apr 2024 228

Ministerul rus al Apărării va înfiinţa un centru de producție drone

20 Apr 2024 392

Valeriia Nails SRL. O femeie din Ucraina și-a deschis firmă la Constanța

16 Apr 2024 696

Raportul CSAT pe 2023 Securitatea în regiunea Mării Negre, în deteriorare pe fondul „agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei”

16 Apr 2024 468

Prohibiţia pescuitului se extinde şi în apele de frontieră cu Ucraina şi Bulgaria

15 Apr 2024 712

CSM Constanța box Amalia Niță, pentru a patra oară campioană europeană! (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 820

Tenis România, calificare la turneul final al Billie Jean King Cup, după o victorie memorabilă cu Ucraina. Căpitan nejucător, Horia Tecău, din Constanța (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 690

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 384

Alertă la centrala nucleară Zaporojie! Rusia acuză armata ucraineană că ar fi lovit-o

07 Apr 2024 622

Papa Francisc i-a încurajat pe politicieni „să se oprească puţin şi să încerce să negocieze" pacea în Ucraina şi în Orientul Mijlociu

07 Apr 2024 469

Autoritatea Vamală RomânăReuniunea grupului vamal regional de coordonare dintre România - Republica Moldova - Ucraina

05 Apr 2024 309

Pe surse Barca răsturnată în apropiere de Tuzla ar aparține Marinei din Ucraina și are la bord sisteme de bruiaj și radare

04 Apr 2024 1180

S-a jucat barajul pentru Euro 2024 Ucraina a completat grupa României

29 Mar 2024 486

Mesajul MAE, în urma atacului din Moscova

23 Mar 2024 643

Istoria Dobrogei - Bibliografie Scutul de la Dura-Europos

23 Mar 2024 2577