Ucraina. Militarii ruși au „eliberat complet” combinatul siderurgic Azovstal

Bombardamente cu fosfor la Azovstal, foto: captură video Twitter/ NEXTA

Armata rusă a declarat vineri, 20 mai, că a „eliberat complet" combinatul siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, în sud-estul Ucrainei, după capitularea ultimilor soldaţi ucraineni prezenţi acolo.
 

„De la 16 mai, 2.439 de nazişti din (regimentul) Azov şi soldaţi ucraineni blocaţi în uzină s-au predat. Astăzi, 20 mai, ultimul grup de 531 de luptători s-a predat", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, într-un comunicat postat pe Telegram.


Conform sursei surse, preşedintele Vladimir Putin, a fost informat de ministrul apărării, Serghei Şoigu, despre „încheierea operaţiunii şi eliberarea completă a combinatului (Azovstal) şi a oraşului Mariupol".

Igor Konaşenkov a subliniat că şeful luptătorilor din regimentul Azov la faţa locului s-a predat şi a fost evacuat din uzină într-un „vehicul blindat special" pentru a nu fi atacat de locuitorii ostili. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ucraina Bombe cu fosfor, lansate de Rusia asupra combinatului Azovstal (VIDEO)

15 May 2022 1544

Militarii ucraineni din interiorul oţelăriei Azovstal continuă să reziste atacurilor ruseşti. S-a reuşit evacuarea tuturor femeilor și copiilor

08 May 2022 1113

Invazie în Ucraina Continuă luptele în regiunile Doneţk şi Lugansk

07 May 2022 1727

Trupele ruse bombardează combinatul siderurgic Azovstal, din oraşul Mariupol

03 May 2022 1312

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, discuție cu omologul său turc despre situația din Mariupol

24 Apr 2022 1522