Un avion cu 171 de pasageri la un pas de a lua foc, în Rusia



Un aparat A321 al companiei aviatice civile ruse Aeroflot s-a defectat chiar la aterizare pe pistă şi a, ieşit aproxiomativ 150 de metri în afara aeroportului, pe câmp, după o defecţiune la trenul de aterizare, potrivit RomaniaTV. Aparatul a fost la un pas de a lua foc.
    
La bordul aparatului companiei Aeroflot se aflau 171 de persoane, între care şapte erau membri ai echipajului.
 
Înainte de aterizarea pe pistă, una dintre roţile trenului de aterizare al aparatului de zbor s-a blocat, iar avionul a aterizat ”pe burtă” şi a ieşit în câmp, alunecând pe zăpadă aproximativ 150 de metri, apoi s-a oprit, fiind înclinat pe partea stângă.
 
Avionul a fost în pericol de a exploda. Pasagerii au fost evacuaţi pe tobogane gonflabile. Numai trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru răni uşoare.
 
Maria Şatokina, unul dintre pasagerii avionului, a relatat cum presei cum s-a produs accidentul. ”Aterizarea s-a produs fără întârziere, iar până ca avionul să ajungă pe pistă, pasagerii începuseră deja să aplaude. Dar imediat, avionul a început să se zguduie şi s-a înclinat mult spre stânga. Eu eram la fereastră, pe rândul 17, în apropiere de aripă. Toată lumea s-a oprit şi începuse să miroasă a fum în avion. Mai multe persoane - inclusiv copii - s-au început să plângă (...) Singurul cuvânt pe care l-am auzit a fost EVACUAREA. Apoi, am ieşit pe tobogan. Am văzut un motor şi cabina piloţilor lipite de pământ şi m-am speriat de-a binelea. Ar fi putut să explodeze totul. Mi se frică şi acum”.
 
Autorităţile aeroportuare au iniţiat o anchetă asupra acestui acccident, pentru a depista cauza care a determinat defecţiunea de la sistemul de roţi. În urma acestui incident, aeroportul a fost închis, potrivit agenţiei de presă TASS.

Sursa foro: realitatea.net

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.