UPDATE 5. Cel puțin nouă morți și 50 răniți Un camion a intrat în mulțime într-un târg de Crăciun din Berlin

Un camion a intrat luni seara într-un târg de Crăciun din centrul Berlinului, făcând mai mulți morți și cel puțin 50 de răniți, a indicat poliția pentru AFP, în timp ce agenția DPA citează poliția care evocă un atentat.

„Există cel puțin 50 de răniți, (...) unii grav. Există morți", a spus purtătorul de cuvânt al poliției.

UPDATE 5, ora 23.47

Poliția berlineză le-a cerut locuitorilor capitalei Germaniei, prin intermediul rețelelor sociale, să rămână în case și să evite răspândirea de zvonuri, după ce s-a confirmat că cel puțin nouă persoane au murit și alte zeci au fost rănite în urma intrării unui camion în zona pietonală a unui târg de Crăciun, transmite agenția EFE.

Potrivit acesteia, media germană, citând poliția aflată la locul evenimentului, notează că prima ipoteză a forțelor de securitate se referă la un atac terorist, deși pentru moment nu s-a confirmat oficial acest fapt. 

Poliția din Berlin le-a cerut cetățenilor să nu se apropie de locul în care în care a avut loc incidentul, Breitscheidplatz, pentru a lăsa liber accesul numeroaselor ambulanțe și vehicule de pompieri care transportă răniții din zonă

Conform agenției DPA, care citează precizări ale poliției germane, un suspect în acest caz a fost reținut, iar un altul a murit. 

UPDATE 4, ORA 23.36

Facebook a activat în această seară funcția „safety check'' (verificarea stării de siguranță), după ce un camion a intrat în mulțimea aflată la un târg de Crăciun, pe Breitscheidplatz, în fața bisericii Gedächtniskirche, din centrul Berlinului, informează Le Monde, citat de Agerpres.

Citește și


Facebook a activat funcția „safety check” după ce un camion a intrat în mulțime la un târg de Crăciun din Berlin​

UPDATE 3, ora 23.03

„Putem confirma nouă morți și mulți răniți. Mulți colegi sunt în Breitscheidplatz pentru a investiga ce s-a întâmplat", a scris poliția pe contul său oficial de Twitter, după ce informase mai înainte că un camion a lovit numeroși trecători. 



Incidentul s-a produs în jurul orei locale 20.15 (19.15 GMT) în Breitscheidplatz, din centrul Berlinului, când un vehicul greu a virat din stradă în interiorul unui târg de Crăciun. 

Se pare că vehiculul a intrat în zona pietonală, a circulat printre standurile târgului și a terminat cursa izbindu-se de un mare brad de Crăciun din centrul locației. 

Potrivit mai multor medii locale, șoferul a fugit de la locul faptei.DPA a transmis, la 22.36, citând un purtător de cuvânt al poliției, că a fost reținut un suspect în acest caz. 

Potrivit EFE, ziarul „Berliner Morgenpost” a transmis în direct imagini de la locul incidentului la puțin timp după producerea acestuia, unde se puteau vedea mulți oameni la pământ, aparent răniți sau inconștienți, în timp ce ajungeau vehicule ale poliției, pompierilor și ambulanțelor. 



În iulie, un total de 86 de persoane au murit la Nisa după ce un camion a intrat într-o zonă pietonală într-un atentat revendicat mai apoi de Stat Islamic. 

UPDATE 2, ora 22.52

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Republica Federală Germania are în atenţie incidentul care a avut loc în această seară, în care un camion a lovit o mulţime de oameni care se aflau la un târg de Crăciun din centrul Berlinului.

Citește și

MAE despre incidentul din Berlin
Se verifică dacă au fost afectați și cetăţeni români


UPDATE 1, ora 22.39

Cel puţin nouă persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 50 ar fi fost rănite. 





Sursa foto: romaniatv.net, digi24.ro, cnn.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenționare de călătorie emisă de MAE pentru Franța Ridicarea planului „Vigipirate” la nivelul cel mai înalt - „urgență atentat”

25 Mar 2024 421

MAERepublica Franceză – Ridicarea planului „Vigipirate” la nivelul cel mai înalt - „urgență atentat”

25 Mar 2024 291

Alertă la Paris! Atac cu armă albă în gară, cel puțin trei victime

03 Feb 2024 649

Gruparea Statul Islamic revendică atentatul din Iran

04 Jan 2024 706

Alertă la o catedrală din Koln, Germania. Un suspect a vizitat lăcașul pentru un atac terorist ce ar fi avut loc de Anul Nou

28 Dec 2023 694

Cetățean irakian suspectat că plănuia să comită un atentat terorist la un târg de Crăciun, expulzat din Germania

16 Dec 2023 946

Atena Poliţist rănit grav la un meci de volei!

10 Dec 2023 1118

Doi cetăţeni suedezi au fost ucişi luni seară la Bruxelles într-un atac armat

17 Oct 2023 774

Atenționare de călătorie pentru Franța! Ce trebuie să știe românii care merg acolo

14 Oct 2023 910

Muzeul Luvru din Paris s-a închis în mod excepţional din motive de securitate

14 Oct 2023 707

Turcia A avut loc o explozie puternică în apropierea parlamentului din Ankara. Autoritățile anunță un „atentat terorist”

01 Oct 2023 806

Senatorul Felix Stroe, la 22 de ani de la atacurile teroriștilor asupra Turnurilor Gemene în SUA "Dumnezeu să-i odihnească pe toți, iar nouă să ne dea înțelepciunea de pe urmă”

11 Sep 2023 817

22 de ani de la atacurile teroriștilor asupra Turnurilor Gemene în SUA

11 Sep 2023 1041

Atac armat asupra participanţilor la un raliu! Zece morţi şi nouă răniţi

21 May 2023 1695

Patriarhia Ortodoxă Greacă a Ierusalimului denunţă un „atentat odios" la Mormântul Fecioarei Maria

20 Mar 2023 1384