Externe

„Vestele galbene” protestează din nou la Paris. Mii de oameni au ieșit în stradă

Mii de persoane au demonstrat sâmbătă la Paris şi în alte oraşe din Franţa şi zeci au fost arestate, mişcarea antiguvernamentală "vestele galbene" intrând astfel în cea de-a 15-a săptămână de proteste, relatează dpa şi Reuters, scrie antena3.ro.

Circa 11.600 de persoane au participat la proteste la nivel naţional, dintre care 4.000 în capitală, a declarat Ministerul de Interne francez. O creştere faţă de săptămâna trecută, când 10.200 de persoane au luat parte la mişcare, dintre care 3.000 la Paris.

Paisprezece persoane au fost arestate la Paris, însă protestatarii au mărşăluit în mare parte paşnic în prezenţa a numeroase forţe de ordine. Circa 15 persoane au fost arestate în oraşul Clermont-Ferrand (centru) şi obiecte potenţial periculoase au fost confiscate înainte de marşul la care au participat 2.500 de persoane.

La Paris, demonstranţii s-au adunat pe Champs-Elysees pentru ceea ce ei au numit un "marş prin cartiere frumoase", îndreptându-se spre Luvru şi Opera din Paris. Ei urmau să-şi încheie marşul la Trocadero vis-a-vis de Turnul Eiffel.

Mişcarea "vestelor galbene" a început în noiembrie ca protest la creşterea planificată a preţurilor la combustibili. De atunci, mişcarea a luat amploare transformându-se într-un protest mai larg împotriva reformelor guvernului preşedintelui francez Emmanuel Macron.

În Clermont-Ferrand, din centrul Franţei, magazinele au rămas închise datorită temerilor legate de posibile violenţe.

La faimosul Castel Chambord, sute de persoane s-au adunat pe peluză, în faţa clădirii, pentru un picnic paşnic.

Sursa foto: Google Maps 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Români prinși într-un protest spontan al Vestelor Galbene

22 Feb 2019 492

Mii de „veste galbene“ au manifestat la Paris și în alte orașe din Franța. Au fost marcate trei luni de la debutul acestei mişcări de contestare socială

16 Feb 2019 596

Mişcarea „Vestelor Galbene” din Franţa. Cum comentează Klaus Iohannis

14 Dec 2018 437

Sute de persoane reținute în a patra zi de proteste de pe teritoriul Franței. Cele mai multe persoane reținute, la Paris

08 Dec 2018 585

Forţele de ordine din Paris au recurs la gaze lacrimogene şi au folosit un tun cu apă pentru a dispersa manifestanții

24 Nov 2018 541

Protest în faţa Parchetului din Constanţa Poliţia, acuzată de angajaţii unei case de amanet că ar fi înlocuit 15 kilograme de aur (galerie foto)

04 Mar 2016 1612

Protest al angajaților Casei de Amanet Garant în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța (galerie foto+video)

03 Mar 2016 2718