Majorare de capital la ASTRA

Compania de asigurari aduce precizari privind indicele sau de solvabilitate * Presedintele societatii de asigurari a adaugat ca, pentru determinarea marjei de solvabilitate, au fost avute in vedere si obligatiile care ar putea decurge din contractele de reasigurare mostenite de la fostul ADAS

Compania de asigurari ASTRA isi va majora capitalul social, pana la sfarsitul lui iunie, cu peste 36 de milioane de dolari, din care un milion de dolari in numerar, iar restul va fi acoperit prin includerea in capital a cladirii City Business Center, a declarat Dan Adamescu, presedintele companiei. Mirela Antohi, sef Serviciu relatii cu publicul si mass-media in cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, a declarat: "Cu ocazia Forumului International de Asigurari-Reasigurari, care a avut loc la Sinaia, in perioada 19-22 mai 2003, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Nicolae Crisan, nu a afirmat sub nici o forma ca societatea de asigurare ASTRA este insolvabila (ceea ce inseamna ca are un grad de solvabilitate mai mic de 1), mai ales ca, in momentul centralizarii informatiilor referitoare la solvabilitate - in vederea prezentarii unor date preliminare -, aceasta societate nu isi indeplinise obligatia legala de a depune raportarile.Declaratiile facute de presedintele CSA s-au referit la faptul ca, din analiza informatiilor financiare raportate de catre societate conform normelor in vigoare (in special, a celor luate in calcul la determinarea coeficientului de lichiditate), a rezultat ca situatia financiara a acestei societati nu este corespunzatoare. Mai mult decat atat, in urma controlului desfasurat in luna ianuarie 2003 s-a constatat ca existau o serie de neconcordante intre evidentele societatii si raportarile facute de aceasta la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor". Potrivit presedintelui ASTRA, societatea nu are probleme de solvabilitate, acest indicator fiind calculat dupa metodologia CSA. El a adaugat ca, pentru determinarea marjei de solvabilitate, au fost avute in vedere si obligatiile care ar putea decurge din contractele de reasigurare mostenite de la fostul ADAS. De asemenea, Adamescu a precizat ca sumele in litigiu se ridica la 5,6 milioane de dolari, si nu la peste 50 de milioane de dolari, cum s-a vehiculat in ultimele zile. "Exista o singura neconcordanta intre viziunea noastra si cea a CSA, legata de lichiditate, si nu de solvabilitate. Noi consideram ca sumele constituite rezerve in contul ADAS nu sunt obligatii pe termen scurt si nu le luam in calcul pentru determinarea lichiditatii", a mai spus Adamescu. Petru Sufragiu, director sucursala Constanta, a declarat: "ASTRA a fost si va fi in topul celor mai buni asiguratori din tara. Evolutia asigurarilor merge in functie de cum ii merge si economiei romanesti. Noi suntem, in acest moment, cea mai puternica societate si datorita faptului ca avem produse de asigurare maritima si, cum piata maritima este in crestere, rezultatul este logic".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 242

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 598

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 668

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 464

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 538

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 531

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 714

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3368

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13930

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 901

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 896

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1927

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1303

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2799

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6811