Fotoreportaj

Accident grav pe calea ferată la Constanța. Cum arată acum zona în care s-au răsturnat mai multe vagoane cisternă (fotoreportaj+video)

În urmă cu mai bine de o lună un grav accident feroviar avea loc la Constanța, iar doar o minune a făcut ca totul să nu se transforme într-o tragedie de proporții.

Evenimentul a avut loc pe 18 martie în municipiul Constanța, în zona podului ce traversează bulevardul IC Brătianu în zona Lidl.

Două vagoane cisternă aflate în compunerea unui tren de marfă au deraiat, iar bucăți din suspensii au fost împrăștiate inclusiv pe bulevardul IC Brătianu, traversat de podul respectiv.
 
Imaginile surprinse la fața locului la scurt timp după accident arată că puțin a mai fost până la o adevărată tragedie. Mai mult, de o parte și de alta a liniilor ferate sunt locuințe, care au fost într-un real pericol.

La o săptămână de la accident vagoanele cisternă deraiate au fost ridicate de la sol. 
 
În prezent în zonă mai sunt urme ale accidentului, dar calea ferată este funcțională. Trenurile circulă pe aici fără probleme. 
 
Reamintim că, un accident deosebit de grav a avut loc pe 18 martie în municipiul Constanța, în zona podului ce traversează bulevardul IC Brătianu în zona Lidl. Două vagoane cisternă aflate în compunerea unui tren de marfă au deraiat, iar bucăți din suspensii au fost împrăștiate inclusiv pe bulevardul IC Brătianu, traversat de Podul IPMC.
 
Imaginile surprinse la fața locului la scurt timp după accident arată că puțin a mai fost până la o adevărată tragedie. Mai mult, de o parte și de alta a liniilor ferate sunt locuințe, care au fost într-un real pericol.
 
Afectată în urma accidentului a fost și structura podului IPMC, care a fost deteriorat pe o porțiune destul de mare.
 
Pentru a împiedica producerea unor accidente rutiere a fost luată măsura închiderii circulației rutiere pe bulevardul IC Brătianu, sub podul IPMC.
 
Potrivit CFR SA, în data de 18 martie, în jurul orei 12.05, două vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparţine operatorului privat TEHNOTRANS, au deraiat la intrare în staţia Constanţa Mărfuri, staţie aflată pe secţia neinteroperabilă Palas - Cap Midia, care este administrata de gestionarul privat de infrastructura GFR.
 
Pe secţia Palas - Cap Midia nu circulă trenuri de călători, astfel că nu a fost afectată circulația trenurilro de călători.
 
De asemenea, CFR SA, face precizarea că administratorul infrastructurii feroviare publice, va asigura suportul tehnic necesar operaţiunilor de intervenţie, cu utilaj de mare tonaj pentru ridicarea şi repunerea pe şină a celor două vagoane. Vagoanele deraiate erau goale.
 
 

Citește și: Alertă! Pericol de explozie la Constanţa! Un tren cu vagoane cisternă a deraiat în zona podului de la IPMC! (galerie foto + video)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Operațiune dificilă de repunere pe șine a locomotivei deraiate (galerie foto+video)

01 Jul 2019 906

Accident feroviar, în această noapte, în Constanţa (galerie foto+video)

01 Jul 2019 24375

Accident pe calea ferată. Un tren de călătotori a deraiat după ce a lovit bena unui camion rămas pe şine

08 Jun 2019 580

UPDATE. Un tren privat de marfă a deraiat între stațiile Năvodari - Constanța Mărfuri (galerie foto)

20 Apr 2019 1641

Accident feroviar la ieșire din Fetești. Un tren marfar a lovit un autotren. Locomotiva a deraiat după impact (galerie foto)

02 Apr 2019 1032

Trafic feroviar afectat în județul Brașov după deraierea unei locomotive. Cum se circulă în zonă

29 Mar 2019 387

Încă un tren a deraiat pe calea ferată. Traficul feroviar este restricționat în județul Brașov. Ce s-a întâmplat

23 Mar 2019 484

Tren de marfă, deraiat! Se circulă pe un singur fir

14 Mar 2019 540

Tren de călători deraiat în județul Bistrița Năsăud. Traficul feroviar şi cel rutier sunt blocate în zonă

08 Mar 2019 411

UPDATE Locomotivă deraiată pe raza Regionalei CFR Timișoara. Circulația feroviară este întreruptă. Ce măsuri au fost luate pentru a nu afecta traficul feroviar

02 Mar 2019 784

Accident pe calea ferată. Locomotiva unui tren de călători a deraiat. Cum se circulă în zonă

02 Mar 2019 829

UPDATE. Un tren de călători a deraiat în județul Bistrița Năsăud. Traficul feroviar este oprit în zonă

10 Feb 2019 635

UPDATE Tren încărcat cu gaz, deraiat. Traficul a fost oprit

05 Feb 2019 622

Vagonul unui tren de călători, deraiat din cauza zăpezii şi a pietrelor căzute de pe versant

31 Jan 2019 648

Editorial Ruleta rusească. Pleci de-acasă, dar nu ştii dacă te mai întorci

24 Dec 2018 1052