Fotoreportaj

Accident grav pe calea ferată la Constanța. Cum arată acum zona în care s-au răsturnat mai multe vagoane cisternă (fotoreportaj+video)

În urmă cu mai bine de o lună un grav accident feroviar avea loc la Constanța, iar doar o minune a făcut ca totul să nu se transforme într-o tragedie de proporții.

Evenimentul a avut loc pe 18 martie în municipiul Constanța, în zona podului ce traversează bulevardul IC Brătianu în zona Lidl.

Două vagoane cisternă aflate în compunerea unui tren de marfă au deraiat, iar bucăți din suspensii au fost împrăștiate inclusiv pe bulevardul IC Brătianu, traversat de podul respectiv.
 
Imaginile surprinse la fața locului la scurt timp după accident arată că puțin a mai fost până la o adevărată tragedie. Mai mult, de o parte și de alta a liniilor ferate sunt locuințe, care au fost într-un real pericol.

La o săptămână de la accident vagoanele cisternă deraiate au fost ridicate de la sol. 
 
În prezent în zonă mai sunt urme ale accidentului, dar calea ferată este funcțională. Trenurile circulă pe aici fără probleme. 
 
Reamintim că, un accident deosebit de grav a avut loc pe 18 martie în municipiul Constanța, în zona podului ce traversează bulevardul IC Brătianu în zona Lidl. Două vagoane cisternă aflate în compunerea unui tren de marfă au deraiat, iar bucăți din suspensii au fost împrăștiate inclusiv pe bulevardul IC Brătianu, traversat de Podul IPMC.
 
Imaginile surprinse la fața locului la scurt timp după accident arată că puțin a mai fost până la o adevărată tragedie. Mai mult, de o parte și de alta a liniilor ferate sunt locuințe, care au fost într-un real pericol.
 
Afectată în urma accidentului a fost și structura podului IPMC, care a fost deteriorat pe o porțiune destul de mare.
 
Pentru a împiedica producerea unor accidente rutiere a fost luată măsura închiderii circulației rutiere pe bulevardul IC Brătianu, sub podul IPMC.
 
Potrivit CFR SA, în data de 18 martie, în jurul orei 12.05, două vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparţine operatorului privat TEHNOTRANS, au deraiat la intrare în staţia Constanţa Mărfuri, staţie aflată pe secţia neinteroperabilă Palas - Cap Midia, care este administrata de gestionarul privat de infrastructura GFR.
 
Pe secţia Palas - Cap Midia nu circulă trenuri de călători, astfel că nu a fost afectată circulația trenurilro de călători.
 
De asemenea, CFR SA, face precizarea că administratorul infrastructurii feroviare publice, va asigura suportul tehnic necesar operaţiunilor de intervenţie, cu utilaj de mare tonaj pentru ridicarea şi repunerea pe şină a celor două vagoane. Vagoanele deraiate erau goale.
 
 

Citește și: Alertă! Pericol de explozie la Constanţa! Un tren cu vagoane cisternă a deraiat în zona podului de la IPMC! (galerie foto + video)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Un tren de călători a deraiat în județul Bistrița Năsăud. Traficul feroviar este oprit în zonă

10 Feb 2019 429

UPDATE Tren încărcat cu gaz, deraiat. Traficul a fost oprit

05 Feb 2019 451

Vagonul unui tren de călători, deraiat din cauza zăpezii şi a pietrelor căzute de pe versant

31 Jan 2019 524

Editorial Ruleta rusească. Pleci de-acasă, dar nu ştii dacă te mai întorci

24 Dec 2018 935

UPDATE. A fost declanşat Planul Roşu Tren cu 120 de călători, plecat din Constanţa cu destinaţia Arad, a deraiat în judeţul Hunedoara

23 Dec 2018 9470

Un tren a deraiat în apropiere de Barcelona. Un om a murit şi cel puţin cinci au fost răniţi

20 Nov 2018 349

Mecanicul trenului de marfă care a deraiat în județul Dolj se afla sub influenţa alcoolului. Ce au stabilit anchetatorii

12 Aug 2018 583

Tren deraiat în apropiere de Craiova. Traficul este blocat

12 Aug 2018 1206

Accident pe calea ferată. Un tractor a fost lovit de un tren. Primul vagon al trenului a deraiat

09 Aug 2018 536

Tragedie în Turcia. Un tren de pasageri a deraiat în regiunea Tekirdag. Cel puțin zece persoane au murit

08 Jul 2018 751

INFOTRAFIC. Tren deraiat și numeroase drumuri cu circulația întreruptă sau îngreunată, la orele dimineții

02 Jul 2018 616

Un tren care circula pe relaţia Timişoara Nord – Reşiţa Nord a deraiat în judeţul Caraş Severin. Traficul feroviar este oprit

19 Jun 2018 751

UPDATE. Accident feroviar în Italia. Un tren a deraiat în urma impactului cu un camion. Un român ar fi decedat în accident

24 May 2018 873

Accident feroviar între Reșița și Timișoara. Un tren de călători a deraiat

10 Apr 2018 933

Tren deraiat la Constanța. Vagoanele cisternă ridicate de la locul accidentului. Cum s-a intervenit în zonă (galerie foto-video)

24 Mar 2018 2338