Fotoreportaj Cum arată Pasarela maritimă din Mamaia la debutul sezonului estival (FOTO+VIDEO)

Vești bune pentru cei care și-au dorit să nu fie desființată pasarela maritimă din Mamaia! Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism cu scopul reabilitării acesteia.

Astăzi, 06 iunie, la debutul sezonului estival, după cum puteți observa în secțiunea Galerie foto a materialui, nu se observa nici o schimbare la structura pasarelei. 
 
Conform Certificatului de Urbanism nr. 3075 din data de 5 decembrie 2022, se dorește reabilitarea pasarelă maritimă amplasată în stațiunea Mamaia, zona Hotel Victoria, documentul fiind valabil 24 de luni.


 
Viceprimarul Ionuț Rusu a punctat că nu a existat niciodată intenția de a fi demolată pasarela. Administratorul public, Felicia Ovanesian a punctat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că, într-adevăr, municipalitatea are în plan reabilitarea pasarelei maritime.

„Au fost demontați acei piloni în condiții de siguranță și am verificat să nu fie afectați de sarea din mare. Totul a decurs bine, iar acum o refacem”, a punctat Felicia Ovanesian. Lungimea finală a pasarelei se va stabili în urma proeictării.

Pasarela 

Din pasarelă au rămas aproximativ 150 de metri, față de 420 metri cât va avea inițial. Pasarela pornea de pe plaja din dreptul Hotelului Victoria şi făcea legătura cu digul din larg. Construită pe o structură metalică prevăzută cu piloni, pe care s-au aşezat scânduri din lemn, pasarela a costat aproximativ 1,5 milioane de euro, din care Primăria Constanţa a contribuit cu 25%, restul banilor venind de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Pasarela a fost inaugurată în urmă cu 10 ani. Conform proiectului, pasarela avea o lungime de aproximativ 420 de metri, o lăţime de patru metri, iar debarcaderul este proiectat cu o lungime de 40 de metri şi o lăţime de 6 metri. De asemenea, pasarela este prevăzută cu băncuţe pentru odihnă.
 

Inaugurarea 


„Agrementul nu înseamnă numai noapte, cluburi şi distracţie. Agrementul înseamnă şi ziua. Turismul, în ziua de astăzi, nu mai este doar venitul la plajă şi statul la soare", declara primarul Radu Mazăre, în iunie 2012, la evenimentul de inaugurare a pasarelei maritime. Mazăre a ajuns pe pasarelă pe mare, cu o ambarcaţiune, „flancat" de şase fete. Interesant de remarcat este faptul că Mazăre a afirmat că proiectul a prins contur pe vremea Elenei Udrea, fostul ministrul al Turismului, acelaşi ministru PDL despre care, nu de puţine ori, primarul declara sus şi tare că nu ar susţine turismul de pe litoral, îndeosebi pe cel din Constanţa: „Am pus-o la cale această pasarelă şi am gândit-o în perioada în care mă înţelegeam cu fostul ministru al Turismului (n.r. Elena Udrea). Între timp, dumneaei nu mai este ministru".

Citește și: Galerie foto și Video Pasarela din Mamaia va fi scurtată la nici 10 ani de la inaugurare. Lucrările au început deja

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 1266

Primarul din Constanța, obligat să emită certificatul de urbanism pentru investiția Le Rose del Lago, din Mamaia, de lângă pasarela pietonală! (MINUTA)

10 Apr 2024 6166

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 819

Constanța Primăria face demersuri pentru a construi pasarela pietonală peste liniile de cale ferată în zona Liceului Lucian Blaga (GALERIE FOTO)

08 Feb 2024 687

Le Rose del Lago, din Mamaia, subiect de proces! House 3000 Real Estate Investment SRL îi cheamă în judecată pe primarul Constanței și Fulvia Antonela Dinescu

07 Feb 2024 2187

Constanța Vederea apartamentelor din complexul turistic din zona Cazino Mamaia, direct pe pasarela pietonală! Iată cui aparține construcția „minune” (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Jan 2024 7615

Tânăr din Slatina, în vârstă de 16 ani, căzut de pe pasarela de traversare peste liniile de cale ferată

03 Oct 2023 956

Documentația pentru reabilitarea pasarelei maritime din Mamaia va fi elaborată de un proiectant din București (DOCUMENT)

22 Jun 2023 1306

Cât vor achita turiștii și constănțenii în sezon pentru un loc de parcare în Stațiunea Mamaia și în municipiul Constanța

04 May 2023 4292

În 2023, destinația de vacanță Mamaia este promovată pe pagina web al Primăriei Constanța cu clipuri și premii obținute în mandatele lui Mazăre! (VIDEO)

13 Mar 2023 3131

„Din ciclul Strategia Națională de Omorât Românii“ Pasarelă pentru pietoni, fără scară, cu stâlp de susţinere fix pe banda întâi a centurii Capitalei (FOTO)

17 Jan 2023 1212

UPDATE Autocar cu cetățeni greci implicat într-un grav accident rutier în Pasajul Unirii din București. Mai multe victime, încarcerate

23 Dec 2022 1543

Pasarela maritimă din Mamaia va fi reabilitată! Ce precizări face city-managerul Felicia Ovanesian (GALERIE FOTO)

06 Dec 2022 2283

„Toți în Giulești!“. Banner în Mamaia, pe pasarelă! Fanii Farului se mobilizează pentru meciul cu Rapid (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Oct 2022 3012

FOTOREPORTAJ Pasarela din Mamaia, scurtată din cauza lucrărilor de înnisipare. Au început lucrările de extragere a pilonilor (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Sep 2022 3000