FOTOREPORTAJ Faleza de la Eforie continuă să alunece, Primăria ia măsuri (galerie foto)

Lipsa de rezistenţă a falezelor din Eforie revine în actualitate. Faleza staţiunii Eforie Nord s-a prăbuşit pe o lungime de aproximativ 50 de metri, pe plajă. Cu toate că în zonă se desfăşoară lucrări ample de consolidare, malurile cedează şi se prăbuşesc bucată cu bucată. Ploile din ultima vreme au destabilizat solul. Primăria Eforie, care demarează lucrările din zonă, a salvat situaţia.

„Din fericire lucrările pe care le derulam în zonă nu au fost afectate. A plouat în ultima vreme foarte mult, parcă ar fi fost mijlocul verii şi nu iarnă, iar apa s-a infiltrat în sol. Cei de la Apele Române efectuează lucrări în acea zonă, au venit şi au constatat, au luat primele măsuri ce se impuneau. Lucrările pe care Primăria oraşului Eforie le derulează în perimetru nu au fost afectate. Cei de la Apele Române întocmesc în aceste momente o expertiză şi, aşa cum au declarat reprezentanţii lor sosiţi la faţa locului, lucrările pe care noi le-am desfăşurat în zonă au împiedicat ca dezastrul să fie mai mare“, a declarat pentru ZIUA de Constanţa, primarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu

Malul continuă să o ia la vale din cauza pământul, plin de umiditate. Situaţia prăbuşirii acestor faleze este mai veche, de aproximativ 10 ani, fiind vorba despre un proces natural de eroziune.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.