„Nimic pentru noi, fără noi! Privește și iubește dincolo de aparențe!“ - spectacol al copiilor din centrele de plasament ale Constanței (fotoreportaj+video)

Spectacolul de Crăciun intitulat „Nimic pentru noi, fără noi!”, organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța în parteneriat cu Centrul Multifuncțional și Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, a avut un real succes și în acest an. La fel ca în anii precedenți, și de data aceasta copiii din toate centrele de plasament din județul Constanța s-au organizat și au oferit publicului un spectacol excepțional. Plini de bucurie și de vervă, au încântat publicul cu dansurile lor, cu cântece patriotice, folclorice, dar și cu dansuri tradiționale.
 
Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, Petre Dinică, a menționat că acest spectacol se organizează de mulți ani și este exclusiv prezentat de copiii din centrele de plasament. „De ani de zile, Dan Cojocaru ne ajută să organizăm acest spectacol dedicat sărbătorilor de iarnă, un spectacol ai căror actori sunt exclusiv beneficiarii noștri, copii din centre de plasament și adulți din centrele rezidențiale. Pentru mine este o surpriză, nu știu exact ce se  întâmplă acolo, pentru că așa au vrut să lucreze”.
 
Evenimentul din acest an a fost închinat și Centenarului. Dan Cojocaru, directorul Centrului Multifuncțional și Educativ „Jean Constantin” Constanța, a fost implicat direct în eveniment. „Spectacolul de anul acesta se include și el în ciclul manifestărilor pentru celebrarea Centenarului. O să găsiți multe zone de patriotism aduse pe scenă de copiii din centrele de plasament, prin cântecele lor, prin dansurile lor, o să găsiți zone de folclor, dar și pe cele tradiționale, de colinde și de sărbători specifice Crăciunului”.
 
Evenimentul desfășurat la Centrul Multifuncțional și Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” a început cu un moment cu temă istorică, prezentat de Centrul „Antonio”, fiind urmat de momente de poezie și dans tematic. În continuarea evenimentului, Centrul „Ovidiu” a oferit un moment impresionant, un cântec istoric care a fost primit cu multă căldură de  public.
 
Spectacolul a cuprins atât momente pregătite de grupurile de copii din centrele de plasament, cât și recitaluri ale câtorva soliști, printre ei regăsindu-se Amet Elvis, care a ridicat de câteva ori sala în picioare, creând o puternică legătură cu publicul. Acesta a interpretat melodiile „Treceți batalioane române Carpații”, „Din nou se aude strigăt de război”, „Ca românul”. La eveniment au participat cu scenete, cântece folclorice, dansuri artistice și hore copii din centrele „Antonio”, „Micul Rotterdam”, „Delfinul”, „Ovidiu”, Locuințe protejate Cumpăna, „Traian”, „Orizont”.
 
Prin bucuria și entuziasmul lor, copiii au transmis vibrații pozitive, deosebit de emoționant fiind momentul în care copiii cu autism au urcat pe scenă și au dansat.
 
Dan Cojocaru a mai spus că este bucuros că și în acest an Centrul Multifuncțional și Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” a colaborat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța în scopul organizării acestui spectacol pe care ei îl pregătesc de ani buni. „Este un spectacol la care s-au implicat emoțional și au venit și au repetat mult. Este un spectacol de Centenar și de Crăciun și trebuie să ne bucurăm împreună cu tinerii aceștia minunați”.
 
Colindele au reprezentat un centru de interes al spectacolului de Crăciun susținut de copiii din centrele de plasament din județul Constanța. Publicul a cântat împreună cu cei de pe scenă colindele celebre precum „Iată vin colindători”, „Scoală gazdă bună”, „Sus la poarta Raiului”, „Vis de iarnă”. Dansurile populare și cântecele tradiționale precum „Drag mi-e jocul românesc”, „Portul românesc”, „Bună seara, gazdă aleasă”,  și „Ciobănașul” au făcut deliciul publicului, mai ales în momentul în care un grup de fete cu vârste de până în 6 ani au urcat pe scenă să cânte și să danseze.
 

Spectacolul a fost unul cu totul special, datorită emoției transmise publicului, dar și bogatului repertoriu transmis cu atâta dragoste. Publicul a ovaționat în repetate rânduri, atât între reprezentații, cât și la finalul spectacolului, atunci când toți copiii din centrele de plasament au urcat pe scenă pentru a putea primi mult meritatele aplauze.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce achiziție a făcut Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” înainte de evenimentul „Zilele Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin - 6 ani de la inaugurare” (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 564

Premiera filmului ,,Marele jaf al tramvaiului”, în Constanța

13 Apr 2024 523

Ai nevoie de permis de conducere categoria B Concurs de angajare la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”

08 Apr 2024 824

LIVE TEXT Spectacol de Ziua Greciei la Centrul Multicultural Jean Constantin din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Mar 2024 1295

Constanța Zilele Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” - 6 ani de la inaugurare

29 Mar 2024 614

Ce evenimente sunt pregătite de Comunitatea Elenă Elpis Constanța pentru a celebra Ziua Națională a Greciei

25 Mar 2024 756

Activități de debut în cadrul proiectului ISJ Constanța- „S.A.V.E.“. Sute de elevi au participat la eveniment (FOTO)

19 Mar 2024 842

Ziua Greciei, celebrată la Teatrul Jean Bart din Tulcea

19 Mar 2024 556

Constanța Eveniment de lansare a albumului foto-documentar cu titlul „Mărțișoarele Flotei Naționale Române 1913. Colecția Anghel Georgian’’

06 Mar 2024 827

Filmul „FAMILIAR”, proiecție specială la Constanța, în prezența actorului Emanuel Pârvu

07 Feb 2024 624

„Crăciun de poveste”, la Constanța, cu Orchestra Simfonică București

16 Dec 2023 832

Crăciun de poveste, la Constanța

28 Nov 2023 1126

Documentarul “Flavours of Romania”, în premieră la Constanța de Ziua Dobrogei. OMD Mamaia Constanța inițiază noi proiecte alături de jurnalistul Charlie Ottley

15 Nov 2023 790

LIVE TEXT Primăria Constanța celebrează Ziua Dobrogei la CMET Jean Constantin, alături de jurnalistul britanic Charlie Ottley (GALERIE FOTO)

14 Nov 2023 1100

Ziua Dobrogei 2023 Jurnalistul britanic Charlie Ottley prezintă la Constanța documentarul Flavours of Romania – Dobrogea, la Centrul „Jean Constantin“

08 Nov 2023 1207