Fotoreportaj

„Românie de dor, ţara mea de glorii“ Spectacol special al elevilor Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“ (fotoreportaj + video)

„Românie de dor, ţara mea de glorii” este un spectacol-ansamblu oferit, ieri, de elevii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”. Evenimentul a fost organizat pentru celebrarea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. Spectacolul a cuprins momente de muzică, poezie, balet şi dans contemporan, pregătite de elevii de la secţiile „Arta Actorului”, „Coregrafie”, „Canto”, îndrumaţi de conf. univ. dr. Dana Trifan Enache. Tot aceasta a semnat şi concepţia regizorală a spectacolului.
 
Profesori coordonatori au mai fost prof. Magda Baciu (Arta Actorului), prof. Delia Boeru şi prof. Bianca Manta (Coregrafie), prof. Lucia Mihalache şi prof. Georgiana Balaban („Canto”).
 
Spectacolul festiv „Românie de dor, ţara mea de glorii” a început cu vizionarea  unui film despre Unirea Principatelor Române din anul 1859, fiind urmat de cântece patriotice ale fetelor şi băieţilor din cadrul liceului.
 
Creatoarea acestui spectacol, conf. univ. dr. Dana Trifan Enache, a menţionat că elevii colegiului au depus eforturi mari, dar că au făcut totul cu mult drag. Deşi concepţia regizorală i-a aparţinut, elevii s-au implicat trup şi suflet pentru realizarea acestuia. Prin acest spectacol a vrut să se demonstreze faptul că artele frumoase pot transmite şi patriotism. Dar, mai important decât atât, elevii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” au vrut să arate publicului că şi tinerii pot avea acest sentiment.
 
„A fost un spectacol greu, cu mulţi copii din toate clasele. Ne-am întâlnit aici actori, de la coregrafie, de la muzică. Ne-am întâlnit cu toţii şi am făcut un spectacol omagial, aşa cum l-au văzut copiii astăzi, în 2019. Când spui spectacol festiv, omagial, te gândeşti la poezii spuse drepţi şi cu stricteţe. Însă acest spectacol a fost unul diferit. Elevii noştri s-au exprimat prin poezie şi prin cântec, totul a fost făcut pe sufletul lor, din sufletul lor, cu mintea lor”, a declarat Dana Trifan.
 
A fost un spectacol tineresc, plin de căldură. „Românie de dor, ţara mea de glorii” a fost construit după un scenariu, s-a creat o poveste corespunzătoare viziunii elevilor şi publicul a putut urmări, potrivit Danei Trifan, „un spectacol care se apropie de un spectacol de teatru”.
 
În privinţa planurilor acestor elevi, conf. univ. dr. Dana Trifan Enache a menţionat faptul că mulţi dintre ei vor să continue să activeze în lumea artistică, iar cei care nu vor face asta vor rămâne cu siguranţă spectatori fideli ai artelor teatrale, muzicale şi coregrafice. Iar pe cei care vor să înţeleagă tainele artei spectacolului îi va susţine şi îi va îndruma pe viitor. 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Posturi vacante la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanța

08 Aug 2019 1941

La iniţiativa Asociaţiei „Nihil Sine Arte“ Curs de măiestrie muzicală şi pianistică, la Colegiul „Regina Maria“

29 Jul 2019 460

Invitație lansată de Asociația „Casa Mării Negre / Black Sea House” Concert Extraordinar „Confluenze Musicali. România-Italia''

19 Apr 2019 615

Program de gimnastică aerobică al elevilor Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“, de Ziua Mondială a Sănătăţii (video)

05 Apr 2019 630

Echipa de badminton a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“ Constanţa, calificată la faza de zonă a ONSS (galerie foto)

06 Mar 2019 739

Secția Arta Actorului a adus noi premii Colegiului Național de Arte „Regina Maria”

05 Mar 2019 825

Pentru că sunt elevi ai Colegiului de Artă, și-au reamenajat clasa (galerie foto)

19 Jan 2019 845

Elevii secției de arta actorului de la Colegiul Național de Arte "Regina Maria” din Constanța, din nou mândria orașului lor (galerie foto)

20 Nov 2018 1687

Elevii din Constanța și-au ales liderii. Cine sunt cei aleși în Biroul executiv și în funcțiile de director de departament

05 Nov 2018 559

Fosta elevă a Colegiului Național de Arte ,,Regina Maria” Constanța, agresată în curtea unității de învățământ. Cadrele medicale de la SMURD, chemate în ajutor

31 Oct 2018 4861

Concurs dedicat tinerilor pianiști din întreaga lume, organizat de Colegiul Național de Arte „Regina Maria“ Constanța. Date despre competiție

21 Oct 2018 999

Directorul Colegiului de Artă, demis. Mesaj dur de rămas-bun „Nu mai pot fi omul orchestră care lucrează până la epuizare pentru şcoala lui“

19 Oct 2018 13436

Colegiul Național de Arte Regina Maria din Constanța, în doliu

22 Aug 2018 3648

Faza națională a concursului „Educație pentru sănătate”, organizată de Colegiul Național de Arte „Regina Maria”

10 Jun 2018 1482

De vorbă cu actriţa Dana Trifan Enache, despre elevi şi… scenă „Din clasa a II-a, copiii au nevoie de ore de actorie pentru a se dezvolta mai logici în gândire!“ (galerie foto)

07 May 2018 7490