Fotoreportaj

„Românie de dor, ţara mea de glorii“ Spectacol special al elevilor Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“ (fotoreportaj + video)

„Românie de dor, ţara mea de glorii” este un spectacol-ansamblu oferit, ieri, de elevii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”. Evenimentul a fost organizat pentru celebrarea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. Spectacolul a cuprins momente de muzică, poezie, balet şi dans contemporan, pregătite de elevii de la secţiile „Arta Actorului”, „Coregrafie”, „Canto”, îndrumaţi de conf. univ. dr. Dana Trifan Enache. Tot aceasta a semnat şi concepţia regizorală a spectacolului.
 
Profesori coordonatori au mai fost prof. Magda Baciu (Arta Actorului), prof. Delia Boeru şi prof. Bianca Manta (Coregrafie), prof. Lucia Mihalache şi prof. Georgiana Balaban („Canto”).
 
Spectacolul festiv „Românie de dor, ţara mea de glorii” a început cu vizionarea  unui film despre Unirea Principatelor Române din anul 1859, fiind urmat de cântece patriotice ale fetelor şi băieţilor din cadrul liceului.
 
Creatoarea acestui spectacol, conf. univ. dr. Dana Trifan Enache, a menţionat că elevii colegiului au depus eforturi mari, dar că au făcut totul cu mult drag. Deşi concepţia regizorală i-a aparţinut, elevii s-au implicat trup şi suflet pentru realizarea acestuia. Prin acest spectacol a vrut să se demonstreze faptul că artele frumoase pot transmite şi patriotism. Dar, mai important decât atât, elevii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” au vrut să arate publicului că şi tinerii pot avea acest sentiment.
 
„A fost un spectacol greu, cu mulţi copii din toate clasele. Ne-am întâlnit aici actori, de la coregrafie, de la muzică. Ne-am întâlnit cu toţii şi am făcut un spectacol omagial, aşa cum l-au văzut copiii astăzi, în 2019. Când spui spectacol festiv, omagial, te gândeşti la poezii spuse drepţi şi cu stricteţe. Însă acest spectacol a fost unul diferit. Elevii noştri s-au exprimat prin poezie şi prin cântec, totul a fost făcut pe sufletul lor, din sufletul lor, cu mintea lor”, a declarat Dana Trifan.
 
A fost un spectacol tineresc, plin de căldură. „Românie de dor, ţara mea de glorii” a fost construit după un scenariu, s-a creat o poveste corespunzătoare viziunii elevilor şi publicul a putut urmări, potrivit Danei Trifan, „un spectacol care se apropie de un spectacol de teatru”.
 
În privinţa planurilor acestor elevi, conf. univ. dr. Dana Trifan Enache a menţionat faptul că mulţi dintre ei vor să continue să activeze în lumea artistică, iar cei care nu vor face asta vor rămâne cu siguranţă spectatori fideli ai artelor teatrale, muzicale şi coregrafice. Iar pe cei care vor să înţeleagă tainele artei spectacolului îi va susţine şi îi va îndruma pe viitor. 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#sărbătoreşteDobrogea141 Simbol al jertfei pentru neam, Flacăra „Spiritul Dobrogean“, prezentă, sâmbătă, la evenimentul organizat de ZIUA de Constanţa dedicat Zilei Dobrogei (video)

23 Nov 2019 1490

Festivitatea de premiere, găzduită de Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ Zece elevi din Constanţa, finaliştii concursului „Dobrogea de azi, privind spre viitor“ (galerie foto)

23 Nov 2019 2115

LIVE TEXT Flacăra Spiritul Dobrogean, simbol al jertfei. Festivitatea de premiere a concursului „Dobrogea de azi, privind spre viitor“, la Colegiul de Arte „Regina Maria“ (galerie foto)

22 Nov 2019 1581

Lansare editorială de excepție la Colegiul de Arte din Constanța Celebra soprană Marina Krilovici, „eroina“ cărții scrise de Alice Năstase Buciuta

07 Oct 2019 713

Post vacant la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanța

03 Oct 2019 1380

Posturi vacante la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanța

08 Aug 2019 2505

La iniţiativa Asociaţiei „Nihil Sine Arte“ Curs de măiestrie muzicală şi pianistică, la Colegiul „Regina Maria“

29 Jul 2019 656

Invitație lansată de Asociația „Casa Mării Negre / Black Sea House” Concert Extraordinar „Confluenze Musicali. România-Italia''

19 Apr 2019 924

Program de gimnastică aerobică al elevilor Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“, de Ziua Mondială a Sănătăţii (video)

05 Apr 2019 952

Echipa de badminton a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“ Constanţa, calificată la faza de zonă a ONSS (galerie foto)

06 Mar 2019 894

Secția Arta Actorului a adus noi premii Colegiului Național de Arte „Regina Maria”

05 Mar 2019 1025

Pentru că sunt elevi ai Colegiului de Artă, și-au reamenajat clasa (galerie foto)

19 Jan 2019 1070

Elevii secției de arta actorului de la Colegiul Național de Arte "Regina Maria” din Constanța, din nou mândria orașului lor (galerie foto)

20 Nov 2018 2031

Elevii din Constanța și-au ales liderii. Cine sunt cei aleși în Biroul executiv și în funcțiile de director de departament

05 Nov 2018 703

Fosta elevă a Colegiului Național de Arte ,,Regina Maria” Constanța, agresată în curtea unității de învățământ. Cadrele medicale de la SMURD, chemate în ajutor

31 Oct 2018 5104