Fotoreportaj

Tărâmul Magic al Crăciunului şi-a deschis porţile la Constanţa (Fotoreportaj)

Din această seară, de la lăsarea întunericului, Ţara Piticilor din Parcul Tăbăcărie din Constanţa devine pentru o lună de zi tărâmul de basm, plin cu ornamente, luminiţe, globuri în toate culorile, căsuţe cu activităţi educative -  totul pentru încântarea celor mici, dar şi a părinţilor.

Fundaţia Clopt, cea care s-a ocupat de organizare, a dezvăluit pentru ZIUA de Constanţa că, vedeta Tărâmului Magic al Crăciunului amenajat la Constanţa, şi anume bradul înalt de 10 metri a fost donat de un localnic din comuna prahoveană Băicoi.

Zeci de „spririduşi ai Moşului“ au lucrat aproape non-stop pentru a avea totul gata la timp. Pe lângă toate amenajările necesare, aceştia au asamblat peste 20 de căsuţe, au împobobit cu luminiţe toţi copacii din perimetrul Ţării Piticilor şi din preajmă, au construit scena – Castelul Fermecat –, totul în temperaturile extreme din ultimele zile. Perdelele luminoase se întind pe sute de metri, iar animatorii şi actorii sunt îmbrăcaţi în costume de poveste, realizate de designeri internaţionali.
 
Evenimentul Festivalul Iernii 2016 este gândit pentru copii (părinţii şi bunicii sunt şi ei invitaţi). Ţara Piticilor devine Tărâmul Magic al Crăciunului, populat cu personaje din poveşti. Publicul va deveni parte din poveste, participând activ la spectacole, alături de sutele de animatori şi personaje de basm.
 
Tot în perioada pregătirilor s-a montat şi un spectacol, cu un scenariu gândit special pentru acest eveniment. De asemenea, fiecare grup de animatori va avea propria scenetă. Scenele interpretate de actori profesionişti sunt gândite în aşa fel încât să fie uşor recognoscibile de către cei mici, să îi atragă, să îi încânte şi să le pună la încercare imaginaţia. În atelierele lui Moş Crăciun, copiii vor fi antrenaţi în multiple activităţi educative şi artistice. Îi vor scrie scrisori Moşului, vor deveni bucătari, actori, dansatori, jurnalişti la Gazeta Moşului, vor învăţa să deseneze, să se comporte potrivit Codului Bunelor Maniere, să scrie şi să citească poveşti, să facă jucării şi multe altele. În plus, vor fi încântați de spectacolele de pe scena special amenajată. Cursurile amuzante şi interesante vor fi diversificate în funcţie de studii sociologice ce au avut impact, pe grupe de vârstă, desfăşurate în Atelierul de Dulciuri Magice, Atelierul de Jucării şi Ambasada lui Moş Crăciun. Orarul este gândit în aşa fel încât toţi copiii să poată participa la toate cursurile pe parcursul întregii perioade.
 
Nici părinţii sau bunicii nu au fost uitaţi. Organizatorii le vor pune la dispoziţie Târgul de Crăciun. În cele douăzeci de căsuţe de lemn, constăneţenii vor găsi o gamă extrem de variată de produse şi dulciuri specifice perioadei Sărbătorilor. În decembrie, toată Constanţa se mută în Tărâmul Magic al Crăciunului!
 
sursa foto: ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial În Constanţa, Crăciunul a fost declarat „închis“ înainte de termen

15 Dec 2018 1120

Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu din Constanța se închide cu două săptămâni mai devreme. Ce au declarat organizatorii

13 Dec 2018 3990

Iată cum arată primul Târg de Crăciun de la Constanța! (galerie foto)

01 Dec 2018 6917

Deschiderea oficială a târgului de Crăciun din Constanţa se amână! Programul târgului

30 Nov 2018 3849

Primul târg de Crăciun, inaugurat vineri la Constanța!

28 Nov 2018 3803

Târg de Crăciun pentru constănţeni în Piața Ovidiu. Ce evenimente vor avea loc

25 Nov 2018 4535

Târgul de Crăciun nu va mai fi organizat în Piaţa Victoriei. Ce a decis primarul General al Capitalei după incidentele de astăzi

02 Dec 2017 1507

Conflict în Piața Victoriei. Mai mulți protestatari au încercat să împiedice instalarea târgului de Crăciun

02 Dec 2017 1060

Germania. Bombă descoperită la un târg de Craciun

02 Dec 2017 1602

„România moare!” Proteste în Piața Victoriei din București

01 Dec 2017 1810

De 1 Decembrie, în Piaţa Tricolorului din Tulcea se va deschide şi Târgul de Crăciun

30 Nov 2017 3408

Noi date privind atacul de la un Târg de Crăciun din Berlin

20 Dec 2016 893

Facebook a activat funcția „safety check” după ce un camion a intrat în mulțime la un târg de Crăciun din Berlin

19 Dec 2016 709

UPDATE 5. Cel puțin nouă morți și 50 răniți Un camion a intrat în mulțime într-un târg de Crăciun din Berlin

19 Dec 2016 1318

Colet suspect la Târgul de Crăciun. Poliţiştii şi pirotehniştii au intervenit

10 Dec 2016 1332