Ziua Internațională a Pisicii, animalul de companie perfect. Imagini inedite cu pisici surprinse în diverse ipostaze (fotoreportaj)

Unul dintre cele mai populare animale de companie din întreaga lume, pisica, este sărbătorit în fiecare an pe 8 august. Astăzi este Ziua internațională a pisicii, un animal plin de afecțiune și energie, inteligentă și dornică de joacă, având o mare capacitate de adaptare la orice tip de mediu și devotată față de stăpâni.

Numeroase studii au arătat că deținerea unei pisici ca animal de companie a condus la îmbunătățirea stării psihice, la combaterea stresului, a anxietății și a depresiei stăpânului, potrivit site-ul daysoftheyear.com citat de Agerpres.ro. De asemenea, studiile arată că și copiii crescuți în case unde există pisici au rezistență mai mare la alergii sau astm.

În Egiptul Antic, pisica a fost divinizată. Exportul de pisici era strict interzis, iar uciderea unei feline se pedepsea cu moartea. La moartea pisicii se ținea doliu, toată familia își rădea sprâncenele și plângea. În mitologia egipteană se considera că pisica avea o influență directă asupra căsătoriei sau sănătății. În Evul Mediu, s-a schimbat relația dintre om și pisică: tendințele religioase și superstițiile au făcut ca acestea să fie asociate vrăjitoriei și diavolului, fiind exterminate, numărul acestora scăzând drastic. 

În prezent, pisica reprezintă animalul de companie perfect. Nu cere o îngrijire complicată și eforturi deosebite, doar un loc unde să stea, mâncare și multă afecțiune, atașându-se destul de rapid de stăpân, fie el tânăr, fie singur, fie mai în vârstă. Este o felină foarte curată, foarte respectuoasă, silențioasă, independentă și fidelă.

Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare — IFAW) și alte grupuri pentru drepturile animalelor au hotărât să dedice o zi din an acestei feline, începând din 2002, pentru a crește gradul de conștientizare al oamenilor față de nevoile pisicilor și față de lupta împotriva neglijenței și a abuzurilor asupra acestora. 

Sursa: Agerpres.ro.
Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

8 august - Ziua Internațională a Pisicii

08 Aug 2023 943

8 august - Ziua Internațională a Pisicii

08 Aug 2021 2245

Ziua internaţională a pisicii

08 Aug 2020 2432

Astăzi este ziua internațională a pisicii

07 Aug 2017 2779

Ştiaţi că...? Astăzi este ziua internaţională a... pisicilor (video)

08 Aug 2016 22448