A fost solicitat acord de mediu Încep lucrările la infrastructura imobilului, unde va funcţiona Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“ din Constanţa


Unitatea Militară 02248 Bucureşti a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa acord de mediu pentru executarea lucrărilor la infrastructura clădirii pe bulevardul 1 Mai, nr. 101, unde va funcţiona Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“. Precizăm că în această clădire, până în anul 2018, a funcţionat Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ Constanţa, fostul Liceu NAVROM, în prezent Liceul de Marină Constanţa, care are sediul pe Şoseaua Mangalei n.126, în clădirea Şcolii nr.15. La rândul său, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” funcţionează, în prezent, în sediul Academiei Navale Mircea cel Bătrân din Constanţa.


Ulterior, APM Constanţa a anunţat publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Lucrări de infrastructură necesare funcţionării colegiului naţional militar «Alexandru Ioan Cuza» în Cazarma 3607 Constanţa“. Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanţa. De asemenea, observaţiile publicului pot fi depuse zilnic zilnic la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanţa.
 

Date istorice

Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa, cu specialitatea matematică-informatică, şi-a redeshis porţile, în 2018, pentru absolvenţi ai clasei a VIII-a care doresc să fie parte a pasului istoric făcut de către Forţele Navale Române pentru sistemul de formare a viitorilor marinari militari. Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” a fost înființat prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. MS.52/02.04.2018 și preia tradițiile Liceului Militar ,,Alexandru Ioan Cuza”. Istoria învățământului liceal naval naţional a început la 1 februarie 1882 când, în celebra cazarmă a Flotilei de la Țiglina, a avut loc solemnitatea inaugurării cursurilor Școlii Copiilor de Marină, înfiinţată în premieră în România.


Citeşte şi:

Ministrul Mihai Fifor a semnat înființarea Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța

Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa îşi va deschide porţile din această toamnă

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, reînființat. Când va avea loc festivitatea deschiderii anului școlar

Nimar SRL va furniza articole de cazarmament pentru Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“ din Constanţa (documente)


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiţie Centrul de Scafandri din Constanţa va avea bazin de înot

20 Jun 2019 3647

Cazarma 1302 din Mangalia se primeneşte. Demersuri către APM Constanţa

17 Jan 2017 3972