Imobiliare

A fost solicitată emiterea avizului arhitectului-şef Costică şi George Halep investesc pe strada I.G. Duca din municipiul Constanţa (document)

Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa, care se întruni în data de 8.05.2019, va examina şi cererea investitorilor Costică şi George Halep.
 
Cei doi au solicitat emiterea de către arhitectul-şef a avizului pentru PUZ-ul privind zona delimitată de strada I.G. Duca, strada Griviţei, strada Atelierelor şi strada Ştefan cel Mare. Terenul ce a generat PUZ-ul este identificat cu numărul cadastral 218503, este situat pe strada I.G. Duca nr. 9 şi are o suprafaţă de 1.181 mp. Zona studiată în cadrul documentaţiei de tip PUZ însumează o suprafaţă de 15.332,5 mp.
 
Zona ce face obiectul documentaţiei de urbanism „PUZ - zona delimitată de strada I.G. Duca, strada Griviţei, strada Atelierelor şi strada Ştefan cel mare”, cu aviz de iniţiere nr. 40336/11.04.2017, în suprafaţă de 15.332,5 mp, se află în intravilanul municipiului Constanţa, stabilit prin avizul MLPAT nr. 76/1991, decizia nr. 76/1991 a Prefecturii Judeţului Constanţa, extins apoi prin aprobarea HCLM nr. 15/29.01.1993, cu modificările şi actualizările ulterioare aprobate prin HCLM nr. 31/01.04.1997, HCLM nr. 144/08.04.2004 şi HCLM nr. 196/07.04.2005.
 
În teritoriul ce face obiectul PUZ-ului se află terenuri aparţinând domeniului public şi privat al Primăriei municipiului Constanţa, terenuri proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice. Zona studiată este parte dintr-o zonă cu caracter de locuire, comercial şi de servicii. Amplasamentul este situat în zona centrală, în proximitatea bulevardului Mamaia, respectiv bulevardul Ferdinand, a centrului comercial Tomis. Vecinătăţile sunt reprezentate de zone cu caracter de locuire, comercial şi de servicii, cu precădere de-a lungul străzii I.G. Duca şi al străzii Ştefan cel Mare.
 
Zona mixtă (M) se caracterizează printr-o mare flexibilitate în acceptarea diferitelor funcţiuni de interes general şi public, formând în mod continuu linearităţi comerciale şi de servicii de-a lungul arterelor de circulaţie. Totodată, zona mixtă vine în completarea vecinătăţilor ce prezintă predominant funcţiunea de locuire individuală/colectivă, conturează mai puternic punctele de concentrare a locuitorilor şi completează funcţiunea centrelor de cartier.
 
Regulamentul local de urbanism este o documentaţie cu caracter de reglementare care cuprinde prevederi referitoare la modul de utilizare a terenurilor, de realizare şi utilizare a construcţiilor şi a amenajărilor aferente acestora pe întreaga suprafaţă a zonei studiate, situată în zona centrală a intravilanului municipiului Constanţa, delimitată de strada I.G. Duca, strada Griviţei, strada Atelierelor şi strada Ştefan cel Mare.
 
Prevederile prezentului Regulament local de urbanism stabilesc reguli obligatorii aplicabile în limitele Planului Urbanistic Zonal, contribuind la stabilirea condiţiilor şi a limitelor de recunoaştere a dreptului de construire. La eliberarea certificatelor de urbanism se vor avea în vedere şi vor fi aplicate prevederile prezentului regulament local de urbanism, asigurându-se impunerea cerinţelor necesare pentru realizarea prezentelor prevederi.
 
Prezentul regulament local de urbanism, aferent Planului Urbanistic Zonal, conţine norme obligatorii pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii. Autorizaţiile de construire se vor emite cu observarea şi respectarea prevederilor prezentului regulament. La emiterea autorizaţiilor de construire se vor avea în vedere şi se va asigura respectarea atât a prevederilor documentaţiilor de urbanism şi a regulamentelor locale, cât şi a tuturor actelor normative aplicabile care stabilesc cerinţe, sarcini ori condiţii speciale de utilizare a terenurilor şi/sau un regim special pentru anumite categorii de terenuri ori construcţii.
 
La emiterea autorizaţiilor de construire se vor lua măsurile pentru asigurarea securităţii şi a sănătăţii oamenilor şi pentru asigurarea respectării cerinţelor de protecţie a mediului. Se introduc interdicţii definitive de construire în zonele afectate de lărgirea amprizei străzilor ori în zonele în care se prevede realizarea de artere noi de circulaţie şi în zonele în care se prevăd spaţii verzi de interes public, cu excepţia instalaţiilor aferente echipării edilitare care se vor realiza îngropat.
 
În spaţiile verzi publice sunt admise şi construcţii pentru reclamă şi promovare, precum şi amenajări pentru întreţinerea spaţiilor verzi ori pază. Se introduc interdicţii temporare de construire pentru toate terenurile care prezintă vestigii arheologice (cunoscute sau descoperite în timpul operaţiunilor de construire) până la întocmirea proiectelor de punere în valoare a acestora sau până la descărcarea de sarcină arheologică a respectivelor terenuri. În toate unităţile teritoriale de referinţă ale prezentului regulament se va ţine seama de condiţionările precizate în studiul geotehnic. Pentru construcţiile situate în zonele care au condiţii de fundare dificile şi / sau prezintă risc de alunecare a terenului, vor fi solicitate prin certificatul de urbanism studii suplimentare care să stabilească riscurile de alunecare, măsurile tehnice de fundare.
 
Prezentul regulament produce efecte şi devine obligatoriu după aprobarea documentaţiei de urbanism aferente de către Consiliul Local al municipiului Constanţa, potrivit competenţelor pe care le deţine, în conformitate cu prevederile art. 49 din Legea 215/2001, actualizată, privind administraţia publică locală.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă la Primăria Constanţa.
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanţa Proiectul „Black Sea Bike" se bucură de succes

19 Aug 2019 315

Primăria Constanţa Createria Summer Edition, pe plaja Marttinez Beach din Mamaia

19 Aug 2019 272

Carne proaspătă de curcan, în Piaţa Griviţei şi Piaţa Tomis (galerie foto)

19 Aug 2019 521

Se reabilitează mai multe străzi din Constanţa. Atenţie şoferi (galerie foto)

19 Aug 2019 473

Le-a rezolvat pe toate. Primăria Constanţa cumpără o aplicaţie soft pentru locurile de veci

19 Aug 2019 579

Culmea ironiei O constănţeancă cere Primăriei să îşi ia coşurile de gunoi înapoi! Cum își motivează sesizarea

19 Aug 2019 1492

Zbumzzi, o lume plină de veselie și culoare

17 Aug 2019 425

Rechizite și ghiozdane pentru toți școlarii și preșcolarii din Constanța

15 Aug 2019 667

Un nou regulament privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare pentru lucrările de construcţii şi amenajări autorizate în Constanţa (document)

15 Aug 2019 468

Constănţenii cer reabilitarea tuturor trotuarelor. Ce se întâmplă odată cu modernizarea lor. Toţi şoferii vor fi afectaţi (galerie foto)

15 Aug 2019 978

Circ și muzicoterapie, în weekend, la „Filme în aer liber”

14 Aug 2019 423

Unde poate fi consultat proiectul pentru actualizarea regulamentului privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare

14 Aug 2019 344

Constănţenii şi turiştii, invitaţi la târgul de produse handmade „Comori din Marea Neagră"

14 Aug 2019 525

Programul „Seri de teatru la Pontul Euxin“, în perioada 15-25 august

14 Aug 2019 534

Un nou act de urbanism obținut de Sagit Life. Firma va ridica o clădire de cinci etaje în municipiul Constanța

14 Aug 2019 244