Afacerile apropiaţilor lui Mazăre continuă Principal SN şi Promedas - firma lui Nicolae Nemirschi, planuri pentru un teren în Mamaia


 
Se pregăteşte o nouă investiţie imobiliară în Mamaia? Principal SN şi Promedas Mamaia SRL au obţinut, ieri, un certificat de urbanism pentru alipirea unor terenuri în staţiunea Mamaia, zona Vila Rândunica. În total, terenurile alipite de cele două firme cumulează o suprafaţă de 2016 metri pătraţi, numai bine de ridicat aici un ansamblu rezidenţial ori un imobil foarte generos. Ce vor face însă cele două firme în final cu terenul alipit la ieşire din staţiunea Mamaia rămâne de văzut pe parcurs.

Cine sunt investitorii?

Principal SN este o firmă cu nume deja cunoscut. Administrată de Florian Alexandru Ilie, firma este deţinută de alte două companii celebre: Seaside Estate Company şi Nitalexil, care, la rândul lor, au o mulţime de alte proiecte imobiliare la activ. Cât despre administratorul firmei, trebuie spus că acesta este fostul şef de cabinet al senatorului Alexandru Mazăre, frate al fostului primar al Constanţei.
 
Firma Principal SN a fost înfiinţată în anul 2005 şi are sediul social în Complexul Sportiv Badea Cârţan. Activitatea principală a societăţii este legată de „comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun“. Pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 264, în Complexul Sportiv Badea Cârţan, au funcţionat de-a lungul timpului mai multe firme sonore, precum Holland Development Group, Millenium Global Development SA, firme implicate, printre altele, în Dosarul Retrocedărilor, în care este cercetat Radu Mazăre.


 
Asociaţii firmei Nitalexil SRL sunt Seaside Estate Company SRL (70%) şi Radu Marin (30%), acesta fiind şi administratorul societăţii, care desfăşoară „activităţi ale agenţiilor turistice“.
 
Cât despre celălalt asociat al Principal SN, Seaside Estate Company SRL, această firmă a fost înfiinţată în anul 2006. Asociaţii societăţii sunt SC Nitalexil SRL - 34%, Gypsy Investments INC (cu sediul social în Liberia) - 33% şi Rectangle Transport LTD (cu sediul social în Liberia) - 33%, administrator fiind Marius Cristian Coman. Până în anul 2013, administratorul societăţii Seaside Estate Company SRL a fost Adrian Mânăstireanu, fostul director al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, un apropiat al lui Radu Mazăre.
 
Şi în cealaltă firmă, Promedas SRL, apar nume cunoscute: familia Nemirschi. Fost viceprimar al Constanţei şi ex-ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi este asociat în firmă cu soţia sa, Camelia, care este şi administratorul societăţii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul Retrocedărilor Curtea de Apel păstrează mențiunile despre retrocedările din Constanța pentru un teren de 5.000 de metri pătrați, din Mamaia (MINUTA)

13 Feb 2024 783

Licitații Constanța SN Nuclearelectrica SA - Sucursala CNE Cernavodă, licitație privitor la mijloacele de alarmare a personalului și a populației (DOCUMENT)

13 Feb 2024 850

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, achiziție de servicii de asigurare facultativă auto tip CASCO (DOCUMENT)

08 Jan 2024 1006

Familia Darie a băgat în insolvență Holland Development Group SA, beneficiară a unor terenuri din Dosarul Retrocedărilor! (MINUTĂ)

02 Oct 2023 2363

Dosarul Retrocedărilor – mențiunile din certificatele fiscale! Teren din zona Hotel Delta, Mamaia, în atenția judecătorilor de la Curte

28 Sep 2023 1063

Teren în Mamaia, lângă Hotel Delta, subiect de proces! Judecătorii refuză ștergerea mențiunilor despre Dosarul Retrocedărilor – „Nimic nu poate fi mai util pentru dobânditor“

04 Sep 2023 1950

Lucrări de peste 7,13 milioane de euro la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu! Cine a prins contractul (DOCUMENT)

08 Apr 2023 1721

Două terenuri din Dosarul Retrocedărilor, în atenția Curții de Apel. Se cere suspendarea procesului!

03 Jun 2022 1608

Teren la intrare în Mamaia, revendicat de la o firmă privată! ABADL spune că este plajă, compania cere ștergerea mențiunilor legate de Dosarul Retrocedărilor!

30 Apr 2022 2513

Dosarul Retrocedărilor Recurs la Curtea de Apel Constanța pentru două terenuri din Mamaia

13 Apr 2022 1821

Plângerile pentru terenuri Alte două companii din Constanța, încurcate de sentința din Dosarul Retrocedărilor

11 Dec 2021 2239

Urmările sentinţei din Dosarul Retrocedărilor! Seaside Estate Company cheamă la judecată Municipiul Constanţa!

10 Jan 2020 4262

Undă verde pentru Principal SN şi Promedas Mamaia. Legături cu fostul viceprimar Nicolae Nemirschi

01 Jun 2018 3636

Profit în creștere de peste 50% înregistrat în primul trimestru din 2018 de Nuclearelectrica

11 May 2018 2079

Nuclearelectrica SA cumpără piese de schimb pentru compresore de la Atlas Copco Romania SRL (document)

03 Apr 2016 2403