Imobiliare

Amenajarea unui supermarket Penny în locul unei parcări de pe strada Eliberării, în atenţia Primăriei Constanţa (document)

Solicitarea de avizare a PUZ-ului elaborat pentru teritoriul delimitat de strada I.L. Caragiale cu strada Eliberării, iniţiat de SC Rewe Projektentwicklung România, se află pe ordinea de zi a Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa, care se va întruni azi, la ora 10.00. Investitorul va amenaja aici un magazin Penny Market.
 
Regulamentul de urbanism aferent „PUZ-ului - zona intersecţie strada I.L. Caragiale cu strada Eliberării, nr. lot 1“ se aplică în teritoriul delimitat de: la nord - strada Eliberării, la sud - strada I.L. Caragiale, la est - Biserica Adventistă Română, la vest - platformă de beton, garaje, blocuri de locuit. Amplasamentul care a generat PUZ-ul, IE 227623, este teren viran, în suprafaţă de 4.009 mp, situat în intravilanul municipiului Constanţa, în zona strada I.L. Caragiale cu strada Eliberării nr. 1, aici fiind amenajată o parcare. În limita zonei studiate prin PUZ se propun mai multe lucrări de utilitate publică, care privesc reglementarea şi fluidizarea circulaţiei în zona analizată.
 
Conform utilizărilor funcţionale admise de PUG-ul municipiului Constanţa, amplasamentul situat între zone de locuit (ZRL4 şi ZRL5), zona de culte (ZRF) şi zona Cimitirului Central (ZRG) poate fi utilizat pentru echipamente publice la nivel rezidenţial şi de cartier: creşe, grădiniţe, şcoli primare şi gimnaziale, licee, dispensare urbane ş dispensare policlinice, biblioteci de cartier. Amplasarea unui centru comercial cu mărfuri alimentare şi nealimentare de uz casnic în vecinătatea zonei rezidenţiale, cu acces la arterele de tranzit existente, nu contravine funcţiunilor existente şi admise.
 
Scopul investiţiei este acela de a asigura deservirea populaţiei rezidente cu produse de primă necesitate, în condiţii de calitate sporite, precum şi acela de a salubriza şi a îmbunătăţi considerabil aspectul urbanistic al zonei. Motivele de ordin economic, financiar, social şi de mediu care justifică întocmirea PUZ-ului sunt: realizarea unei zone comerciale de servicii cu profil de tip magazin retail, atragerea la bugetul de local de fonduri suplimentare rezultate în urma administrării şi înscrierii imobilelor/construcţiilor ce se vor realiza pe acest teren, crearea unor noi locuri de muncă prin deschiderea unor spaţii comerciale şi de servicii, crearea unei infrastructuri moderne executate în condiţiile noilor reglementări în domeniu.
 
Planul Urbanistic Zonal stabileşte, în baza analizei contextului social, cultural, istoric, urbanistic şi arhitectural, reglementări cu privire la regimul de construire, funcţiunea zonei, înălţimea maximă admisă, Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT), Procentul de Ocupare a Terenului (POT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei, caracteristicile arhitecturale ale clădirilor, dar şi materialele admise.

Rewe Projektentwicklung România SRL, în datele Registrului Comerţului  

Potrivit Registrului Comerţului, firma a luat fiinţă în anul 2015 şi are sediul social în comuna Ştefăneştii de Jos, strada Buşteni. Firma provine din schimbare sediu in alt judeţ. Capitalul social subscris, de 382.786.440 de lei, integral vărsat, este compus din 38.278.644 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociat unic este Rewe Projektentwicklung GMBH, cu sediul în Germania. Persoane împuternicite sunt: Daniel Eduard GrossOliver Eifler şi Biernatzki Dennis. Rewe Projektentwicklung România SRL se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară.
 
În anul fiscal 2016, firma cu zero salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 86.226.517 lei şi un profit de 26.840.748 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2017, compania a avut zero salariaţi, o cifră de afaceri de 97.563.058 de lei şi un profit de 17.776.023 de lei.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi consulta memoriul proiectului depus la Primăria Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Supermarket Penny în locul unei parcări, pe Eliberării. Rewe Projektentwicklung România aşteaptă răspuns de la Primăria Constanţa (galerie foto+document)
 
Supermarket Penny, pe locul unei parcări de pe strada Eliberării din Constanţa (galerie foto + document)
 
Investitorul a solicitat avizul de oportunitate pentru PUZ Un supermarket Penny va lua locul unei parcări de pe strada Eliberării (document)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Şantier în parcarea de lângă Biserica Adventistă din Constanţa. Ce magazin nou va fi amenajat aici (galerie foto)

03 Jun 2019 1442

Parcarea de pe strada Eliberării, de lângă Biserica Adventistă, sacrificată pentru un supermarket Penny. Investitorul a solicitat acord de mediu

20 Feb 2019 2975

Magazin Penny în Agigea. Rewe România SRL solicită acord de mediu de la APM Constanţa

10 Mar 2017 3162

Magazin Penny Market închis. Vezi care şi de ce

10 Jun 2013 2020

Adevărul de Seară Ultimele imagini cu Bogdan şi Gabriela Mitu în viaţă

18 Mar 2011 1144