Autorizație de construire pentru un bloc de patru etaje în Palazu Mare. În primăvară, locuitorii au cerut respingerea proiectului

  • C&C Real Ambient SRL a primit girul final pentru edificarea blocului de patru etaje din Palazu Mare
  • Locuitorii au fost nemulțumiți de la bun început de proiect
 
C&C Real Ambient SRL a obținut de la Primăria Constanța autorizația de construire pentru blocul pe care urmează să îl edifice pe strada Corneliu Coposu din municipiul Constanța, înspre Palazu Mare.
 
Prin AC 953 din data de 3 decembrie 2021, societatea a obținut girul municipalității pentru ridicarea unui imobil D+P+4E, locuințe colective, împrejmuire și organizare de șantier pe strada Corneliu Coposu nr. 28A. Documentul are o valabilitate de 12 luni.
 
Amintim că în primăvară, locuitorii cartierului Palazu Mare de pe strada Corneliu Coposu au transmis o scrisoare primarului Vergil Chitac cu privire la construirea unui ansamblu de locuințe colective în zonă.

Oamenii susțin că se bazează că edilul le va soluționa solicitarea și îi va sprijini în acțiunea de a nu mai permite construirea de blocuri între case.

Scrisoarea deschisă se dorește a fi o contestație la cererea înaintată de SC C&C Real Ambient SRL, pentru eliberarea autorizației de construcție pentru  „construire locuințe colective” , demisol, parter și 4 etaje în cartier Palazu Mare, pe strada Corneliu Coposu, nr 28.
 
Redăm mai jos, mesajele transmise de locuitorii din Palazu Mare, primarului Vergil Chițac:
 
 
“Construcția unui bloc într-un cartier de case , va limita spațiile verzi existente;

Nu s -a efectuat un studiu din care să reiasă gradul de însorire a tuturor construcțiilor mici din zonă;

Infrastructura cartierului este proiectată să suporte un număr limitat de locuitori;


Accesul la imobil se face pe străzi înguste , de maxim 2 mașini; Prin construcția acestui imobil, ne va fi îngrădit dreptul la intimidate în locuințe ceea ce contravine prevederilor Constituției României cap II ART.26 ( 1) cât și Codului Civil Art 58 ( 1) privind dreptul la intimidate;

Prin aprobarea unor astfel de construcții colective nu faceți decât să stricați imaginea zonei și respectiv a orașului ce avea în zona noastră PUZ-ul în conformitate cu prevederile aferente construcțiilor individuale D+P+1 și care a fost refăcut în anul 2011 fără o dezbatere reală cu locuitorii zonei;

Nu este firesc să ne privească în curte un număr foarte mare de persoane ce vor locui în acest imobil în contextul în care noi am construit aceste case tocmai pentru a avea confort și initimitate știind că în această zona vor fi construite doar case cu nivel P + 1, conform PUZ inițial și că acesta nu poate fi schimbat la bunul plac al unuia sau altuia;

Dorim să fim înțeleși că nu ne opunem modernizării cartierului în care locuim, dar nu în felul neprofesionist în care se construiește în acest moment “ – susțin locuitorii de pe strada Corneliu Coposu.
 
Demersurile constructorului SC C&C Real Ambient datează din 2018
 
În 2019, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţa publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare - „nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului” în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Construire  imobil P+4E locuinţe colective”, amplasat în municipiul Constanţa, - Palazu Mare, str. Corneliu Coposu nr. 28, lot 1, jud. Constanţa, titular SC C&C Real Ambient SRL, cu sediul în municipiul Constanţa, str. Toamnei.       

La începutul anului trecut, Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa a avut pe ordinea de zi şi solicitarea de emitere a avizului arhitectului-şef „PUD - construire imobil locuire colectivă, pe strada Eugen Lovinescu nr. 23A lot 2 - strada Corneliu Coposu lot 3 şi 4“. Investitor este societatea SC C&C Real Ambient SRL.

Terenul care a generat documentaţia are o suprafaţă de 1.242 mp şi este amplasat în nordul intravilanului municipiului Constanţa, având ieşire la strada Corneliu Coposu şi prin aleea privată de acces ce face legătura între strada Corneliu Coposu şi strada Eugen Lovinescu.

Suprafaţa de teren care a generat PUD are ca vecinătăţi: la nord - alee privată pietonală ocazional carosabilă (IE 215254 drum proiectat şi IE 212207 drum proiectat); la sud - proprietăţi private IE 223119 şi IE 240823; la est - IE 212207 strada Corneliu Coposu; la vest - proprietate privată IE 215253. Utilizări admise - locuinţe colective, POT max. - 60%, CUT max. - 3; RH max - P+14 (H. max cornişă – 45 metri). Pentru imobilul situat în Palazu Mare, strada Corneliu Coposu, lot 3 şi lot 4 + strada Eugen Lovinescu, nr. 23A, lot 2.

Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism nr. 4092 încă din 06.11.2018, prin care se înştiinţează că regulamentul de construire va fi realizat în baza unui Plan Urbanistic de Detaliu care va stabili posibilităţile de construire pe lot, reglementările accesurilor şi ale retragerilor.

Obiectivul propus, din punct de vedere funcţional şi estetic, se va încadra în zonă, neintrând în contradicţie cu specificul acesteia.
Imobilul propus se va organiza funcţional astfel: demisol - locuri de parcare, casa scării, spaţiu tehnic; parter - hol acces, casa scării, spaţii depozitare cărucioare/biciclete, un apartament cu 3 camere; 6 apartamente cu câte 2 camere; etaj 1 – hol acces, casa scării, un apartament cu 3 camere; 6 apartamente cu câte 2 camere; o garsonieră; etaj 2 – hol acces, casa scării, un apartament cu 3 camere; 5 apartamente cu câte 2 camere; 1 garsonieră; etaj 3 – hol acces, casa scării, un apartament cu 3 camere; 5 apartamente cu câte 2 camere; o garsonieră; etaj 4 – hol acces, casa scării, un apartament cu 3 camere; 5 apartamente cu câte 2 camere; 1 garsonieră. În total vor rezulta 36 de apartamente din care 5 cu câte 3 camere, 27 cu câte 2 camere şi 4 garsoniere. Toate camerele de locuit beneficiază de lumină naturală şi însorire minimă conform OMS nr. 1119/04.02.2014.

C&C Real Ambient SRL, în datele Registrului Comerţului


Înfiinţată în anul 2015, societatea C&C Real Ambient SRL are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 200 lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei.
 
Asociaţi persoane fizice sunt: Cartali Carmen Chirana şi Calagi Cosmina, fiecare cu câte 50%. Administratorul societăţii, care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară, este Calagi Cosmina.

Facem mențiunea că am încercat să obținem un punct de vedere și din partea constructorului, însă numărul de telefon înregistrat în fișa de la Registrului Comerțului nu poate fi apelat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




Citește și:

Iată cum va arăta imobilul de patru etaje ridicat în Palazu Mare de C&C Real Ambient! (document)


Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe strada Corneliu Coposu din Palazu Mare îi cer primarului Chițac să nu autorizeze construcția unui bloc în cartier
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marcel și Daniela Tudorache nu au reușit să suspende autorizația de construire emisă pentru C&C Real Ambient SRL. Ce au decis magistrații de la Tribunalul Constanța?

09 May 2022 1561

Doi constănțeni din Palazu Mare se luptă în instanță pentru anularea autorizației blocului ridicat de C&C Real Ambient SRL

05 Apr 2022 1948

Autorizația de construire a unui bloc din Palazu Mare, atacată. Primăria Constanța și investitorul imobiliar au fost dați în judecată

26 Mar 2022 2090

Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe strada Corneliu Coposu din Palazu Mare îi cer primarului Chițac să nu autorizeze construcția unui bloc în cartier

23 Mar 2021 4481

Municipiul Constanța prin Primar a scăpat de un proces deschis de un dezvoltator imobiliar. Legături cu celebrul dosar al Retrocedărilor

18 Dec 2020 2406

Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism Proiectul imobiliar al C&C Real Ambient, pe masa consilierilor locali! (document)

30 Jun 2020 2182

Iată cum va arăta imobilul de patru etaje ridicat în Palazu Mare de C&C Real Ambient! (document)

28 Jan 2020 3193

Imobilul de patru etaje ridicat în Palazu Mare de către C&C Real Ambient SRL, la mâna constănţenilor

22 Nov 2019 2785

Un nou imobil de patru etaje, în Palazu Mare. Ce firmă a primit undă verde de la APM Constanţa

09 Nov 2019 3206

C&C Real Ambient Constanța, o nouă cerere pentru aviz de mediu înregistrată la Agenția pentru Protecția Mediului

13 Sep 2019 2091

Un bloc construit în zona Mamaia Nord de C&C Real Ambient, din Constanţa, modificat! Undă verde de la APM

02 Sep 2019 4407

Clădire de șase etaje, pe strada Corneliu Coposu. Ce act a obținut C&C Real Ambient SRL de la Primăria Constanța

19 Oct 2018 2326

C&C Real Ambient SRL anunţă o investiţie imobiliară în Mamaia Nord

26 Sep 2018 3190

Bloc de patru etaje, pe strada Corneliu Coposu. Ce a obţinut investitorul de la municipalitate

14 Dec 2017 2523