Banat Kapital SRL, răspuns negativ de la Primăria Constanța. Se dorește construirea unui hipermarket în municipiu

  • Mai precis, pe 1 martie, Banat Kapital SRL a primit răspuns cu privire la proiectul ce-l dorește a fi implementat pe bd. I.C. Brătianu nr. 135A, 131 Lot1, 131 Lot2, 130-135A, 131
 
Primăria municipiului Constanța a oferit un răspuns negativ către societatea Banat Kapital SRL, care a depus o cerere pentru eliberarea unui certificate de urbanism pentru o investiție la Constanța.
 
Mai precis, pe 1 martie, Banat Kapital SRL a primit răspuns cu privire la proiectul ce-l dorește a fi implementat pe bd. I.C. Brătianu nr. 135A, 131 Lot1, 131 Lot2, 130-135A, 131. Răspunsul primăriei a fost: „Nu poate fi utilizat pentru Construire hipermarket, amenajare accese auto și pietonale, trotuare, amenajări exterioare și sistematizare pe verticală, reclame pe fațadă și în parcare, pilon publicitar luminos, împrejmuire perimetrală, branșamente la utilități și organizare de șantier Întrucât este necesară elaborarea și aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ)”. Documentul are o valabilitate de 12 luni.
 
Despre Banat Kapital SRL
 
Firma a fost înființată în anul 2018, cu sediul social pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 125 lei. Conform codului CAEN, activitatea principală este reprezentată de dezvoltare imobiliară. Acționari în firmă sunt Praktiker Real Estate Romania SRL, cu 51% și Element Investments SRL, cu 49%. Ioana Diana Turcu este administratorul firmei. În 2020, societatea a raportat 1 salariat, la o cifră de afaceri de 1.530.288 lei, cu un profit de 318.702 lei.
 
Conform Confidas.ro, Element Investments SRL mai este asociat în Bistrița Retail Park SRL, Camino Real Estate SRL, Element Development SRL, Element Invest Partners SRL, Element Parteneriat Holding SRL, Element Premium Assets SRL, Eli Dezvoltare Logistică SRL, New Ploiești Land SRL, Rixos Consulting SRL, Unitedfort Development SRL, Valuatic Development SRL. Praktiker Real Estate Romania SRL este asociat și în Dobrogea Kapital SRL, Edlesblue SRL, Homelux SRL, One Dorobanți Properties SRL și River Muntenia SRL. Ioana Diana Turcu este administrator și în firmele Dobrogea Kapital SRL, Edlesblue SRL, Praktiker Real Estate Romania SRL, River Muntenia SRL.
 
Despre Praktiker Real Estate Romania SRL
 
Societatea a fost fondată în anul 2007, cu sediul social în oraș Voluntari, județul Ilfov. Asociați sunt Omer Susli, cu 98,64% și Search Chemicals SRL, cu 1,36%. Ioana Diana Turcu este administrator. În anul 2020, firma a raportat 3 salariați, la o cifră de afaceri de 2.619.249 lei, cu un profit de 11.447.000 lei.
 
Potrivit confidas.ro, Susli Omer mai este asociat în Homelux SRL, Miniera Sudest SRL, River Muntenia SRL, Search Chemicals SRL,Travel Tips SRL.

 
Despre Element Investments SRL
 

Societatea a fost înființată în anul 2016, cu sediul în București. Asociat unic și administrator este Gabriel Ionuț Dumitrescu. În 2020, firma a raportat 13 salariați, la o cifră de afaceri de 3.284.230 lei, cu o pierdere de 1.706.321 lei.
 
Conform confidas.ro, Gabriel Ionuț Dumitrescu mai este în firmele Arudi Invest SRL, Bistrița Retail Park SRL, Buildings Developments SRL, Camino Real Estate SRL, Element Development SRL, Element Industrial SRL, Element Logistic Industrial Investments SRL, Element Parteneriat Holding SRL, Element Premium Assets SRL, Eli 7 Industrial Park SRL, Eli Development Buftea SRL, Latina Development SRL, Lemon Office Design SRL, New Ploiesti Land SRL, One United Properties SRL, Prahova Kapital SRL.  
 
Praktiker, cumpărat de Gigantul Kingfisher

Gigantul Kingfisher a cumpărat Praktiker, în 2019, de la omul de afaceri Omer Susli. Kingfisher, cel mai mare lanţ de bricolaj european, companie care a intrat în România în anul 2013, prin achiziţia operaţiunilor Bricostore, a ajuns la un acord cu proprietarul lanţului de magazine Praktiker, Omer Susli, pentru achiziţia operaţiunilor grupului specializat în comerţul cu materiale de construcţii şi soluţii pentru amenajările interioare.
 
Oficialii Kingfisher au confirmat tranzacţia dintre Kingfisher şi Praktiker, printr-un comunicat oficial. „România are o piaţă de bricolaj şi amenajări interioare atractivă, în creştere, şi am avut mereu intenţia ca pe termen mediu să ne creştem cota de piaţă. Sub rezerva aprobării Consiliului Concurenţei, achiziţia strategică a Praktiker România, împreună cu structura magazinelor Brico Depot, ne oferă o prezenţa puternică în toată ţara“, a declarat Adela Smeu, CEO-ul Brico Depot Romania.

Tranzacţia dintre cele două părţi a fost o surpriză pentru piaţă, în condiţiile în care businessul omului de afaceri de origine turcă începea să-şi revină, era pe un trend pozitiv, iar planurile vizau inaugurarea de noi spaţii comerciale, precum şi revitalizarea activităţii prin implementarea de strategii de vânzări online. Kingfisher a preluat cele 27 de magazine ale Praktiker din România.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Omul de afaceri Omer Susli a deschis o nouă firmă alături de Praktiker Real Estate Romania

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sfârșit de săptămînă cu precipitații în toată țară

24 May 2020 1778

Prăpăd în Capitală după furtuna de astăzi Peste 100 de copaci doborâţi și zeci de mașini avariate. Codul galben se menține și în Dobrogea

24 Oct 2017 2837

Prejudiciul ar fi de peste 62 de milioane de lei Nicolae Mergeani, proprietarul Fratelli Constanţa, din nou în vizorul legii

10 Dec 2014 16933

UPDATE. Manipularea pieţei de capital şi delapidare la SIF Banat şi SIF Muntenia Percheziţii DIICOT pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate

08 Dec 2014 2688