Cartier rezidenţial în zona magazinului Brick Raportul consultării publicului pentru PUZ-ul iniţiat de Five-Holding SA, Mobitom SA şi Sigma Trading SA, făcut public de Primăria Constanţa (document)

Primăria Constanţa a publicat raportul informării şi consultării publicului pentru PUZ-ul iniţiat de societăţile Five-Holding SA, Mobitom SA, Sigma Trading SA şi Onix Sercom SRL. Este vorba despre Planul Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de strada Ion Roată, strada Dumitru Marinescu, incinta Marvimex şi strada Eliberării.
 
În data de 5.06.2018, beneficiarul a demarat procedura informării şi consultării publicului privind Planul Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de strada Ion Roată, strada Dumitru Marinescu, incinta Marvimex şi strada Eliberării, depunând anunţul de intenţie şi planul cu adresele stradale în vederea notificării proprietarilor din zona de studiu. Beneficiarul a depus anunţul de intenţie nr. 91729/05.06.2018, privind elaborarea PUZ-ului, însoţit de fotografii cu amplasarea panoului pe teren.
 
În vederea desfăşurării procesului de informare şi consultare a publicului, s-a întocmit documentul de planificare nr. 91735/05.06.2018, iar anunţul de intenţie privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal a fost postat pe site-ul Primăriei Municipiului Constanţa pentru o perioadă de cinci zile (5.06.2018-10.06.2018) conform adresei nr. 91738/05.06.2018. Beneficiarul a depus anunţul privind consultarea asupra propunerilor preliminare ale Planului Urbanistic Zonal înregistrat cu nr. 100340/18.06.2018, postat pe site-ul Primăriei Constanţa, conform adresei nr. 100350/18.06.2018, pentru o perioadă de 25 de zile, însoţit de fotografii cu amplasarea panoului pe teren.
 
Conform anunţului de consultare, cetăţenii interesaţi au fost invitaţi să consulte documentaţia de urbanism disponibilă la sediul Primăriei Constanţa, Serviciul Strategii şi Planificare Urbană. Au fost emise cinci notificări ale asociaţiilor de proprietari din zona de studiu şi 27 de notificări către proprietari persoane fizice şi juridice din zona de studiu, care conţin invitaţii de participare la dezbaterea publică de consultare a documentaţiei de urbanism.
 
Urmare a adresei Direcţiei de Urbanism nr. 91940/5.06.2018, către Serviciul de Sprijinire şi Îndrumare a Asociaţiilor de Proprietari, în vederea identificării proprietarilor din zona de studiu, au fost puse la dispoziţie datele acestora, fiind transmise cinci notificări. Urmare a adresei Direcţiei de Urbanism nr. 91932/5.06.2018, către Serviciul de Sprijinire şi Îndrumare a Asociaţiilor de Proprietari, în vederea identificării proprietarilor din zona de studiu, au fost puse la dispoziţie datele acestora, fiind transmise 27 de notificări. Pe parcursul derulării procesului de informare şi consultare publică, a fost transmisă o sesizare înregistrată cu nr. 109744/03.07.2018, formulată de Soroceanu Constantina, care vizează reglementările propuse. Prin emailul înregistrat sub nr. 109862/3.07.2018, au fost înaintate către SC MD Prim Proiect SRL, în calitate de elaborator al PUZ, observaţiile exprimate spre a fi argumentate din punct de vedere tehnic. Răspunsul elaboratorului a fost înaintat petentului în data de 6.07.2018.
 
Iată ce doreşte să realizeze beneficiarul!
 
Pentru terenul care a generat PUZ, beneficiarul doreşte supraetajarea magazinului de construcţii Brick, pe zona spaţiului comercial, realizarea a patru blocuri de locuinţe cu regim de înălţime P+11 E, realizarea unui spaţiu comercial (piaţa agroalimentară) cu regim de înălţime S+D+P+T, subsolul şi demisolul urmând a fi folosite pentru parcare; realizarea unor parcări supraetajate cu regim de înălţime cuprins între P+1E şi P+4 E, supraetajarea Brick Mall, sistematizarea terenului şi realizarea unor spaţii de parcare la sol şi a spaţiilor verzi. În interiorul incintei se va organiza o reţea de circulaţie auto şi pietonală. Potrivit proiectului PUZ-ului, în incinta terenului se vor realiza trei parcări supraetajate, cu regim de înălţime între P+1E+Tc şi P+4E+Tc, o parcare la subsolul pieţei agro-imobiliare, precum şi parcări la nivelul solului. Aşa cum a fost descrisă investiţia, funcţiunile propuse se înscriu atât în utilizările admise în PUG, cât şi în funcţiunea predominantă a zonei, cea de locuire.
 
Despre Five-Holding SA
 

Firma Five-Holding SA a fost înfiinţată în anul 1998 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Five-Holding SA a fost înfiinţată de defunctul Gheorghe Oancea, unul dintre mentorii fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre. Capitalul social subscris, de 1.550.000 de lei, integral vărsat, este compus din 6.200 de acţiuni la purtător. Five-Holding SA este controlată de Cypress Capital Management (Romania) LTD, cu sediul în Cipru, cu 86% din capitalul social, Oancea Ionuţ, cu 217 acţiuni (3,5% din capitalul social), Drăistaru-Oancea Rareş, cu 217 acţiuni (3,5% din capitalul social), Drăistaru-Oancea Oana, cu 217 acţiuni (3,5% din capitalul social), Oancea Alexandru, cu 217 acţiuni (3,5% din capitalul social). Persoane împuternicite sunt: Fedul Victor - membru CA, Culea Gabriel - membru CA, SC Anirva Manager SRL, reprezentată prin Ciuceanu Valentin.  Five-Holding SA desfăşoară activităţi de comerţ cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare. În anul fiscal 2015, firma cu 197 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 95.405.826 de lei şi un profit de 3.832.616 lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: 225 de salariaţi, cifră de afaceri de 100.812.904 lei şi profit de 6.461.135 de lei.
 
Ce prevede regulamentul de urbanism 

 
Regulamentul de urbanism aferent Planului Urbanistic Zonal pentru zona menţionată se aplică în teritoriul marcat pe planurile aferente ca limita zonei studiate, fiind delimitat astfel: la nord - strada Ion Roată, la vest - strada Dumitru Marinescu, la sud-vest - incinta Marvimex, la sud-sud-est - strada Eliberării / strada Ion Luca Caragiale.
 
Amplasamentul care a generat PUZ-ul este terenul în suprafaţă totală de 51.696 mp, cu destinaţia „curţi construcţii“, situat în intravilanul municipiului Constanţa, strada Ion Roată, compus din: loturile 2852/15 şi 2852/16, deţinute de Sigma Trading SA; lotul 2852/5, deţinut de Onix Sercom SRL, loturile 235765, 230398 şi 226077, deţinute de Mobitom SA.
 
Valabilitatea PUZ-ului este de cinci ani de la data aprobării, conform legii. Valabilitatea prevederilor prezentului PUZ se extinde de drept pentru acele investiţii care au început în perioada de valabilitate, respectiv a fost demarat procesul de realizare a PUD-urilor - în condiţiile specifice prezentului regulament, autorizare şi/sau executare a lucrărilor de construcţii, până la finalizarea acestora.
 
Prin PUZ şi Regulamentul local de urbanism se stabilesc următoarele zone de reglementare şi se modifică reglementările urbanistice aprobate anterior:
• ZM1 - zonă mixtă cu maximum P+2E
• ZM2 - zonă mixtă cu maximum P+3E
• ZM3 - zonă mixtă şi rezidenţială cu maximum P+3E / P+6E
• ZM4 - zonă mixtă cu maximum P+2E
• ZM5 - zonă mixtă cu maximum P+3E
• ZM6 - zonă mixtă şi rezidenţială cu maximum P+11E
• ZM7 - zonă mixtă şi rezidenţială cu maximum P+11E.
 
Potrivit documentului publicat pe site-ul Primăriei Constanţa, societatea Five-Holding SA este iniţiatoarea unui PUZ pentru construire ansamblu locuinţe colective, construcţii comerciale, extindere şi supraetajare spaţii comerciale existente, parcări multietajate şi sistematizare teren. Terenul studiat în cadrul acestui PUZ este situat în intravilanul municipiului Constanţa, pe strada Ion Roată, zona pieţei şi a magazinului de materiale de construcţii Brick, şi aparţine societăţilor Mobitom SA, Sigma Trading SA şi Onix Sercom SRL, conform actelor de proprietate.
 
În momentul de faţă, pe amplasament se află următoarele construcţii: magazinul de materiale de construcţii Brick, cu regim de înălţime P, P+Mez, P+1 e, P+2 e; Piaţa Brick, cu regim de înălţime P, P+1e, Mall Brick, cu regim de înălţime P+1E+2e retras, construcţii cu diverse tipuri de funcţiuni comerciale sau prestări servicii. Prin PUZ-ul iniţiat, se propune formarea unui centru de cartier, cu funcţiuni specifice, în special cele din sfera comerţului cu amănuntul şi a serviciilor complementare. Terenul pe care se propune realizarea investiţiei se află în zona ZRL2b, UTR 5, care cuprinde următoarele subzone de reglementare: ZRL2a, ZRL2b, ZRL4, ZRL5, ZRV1a, ZRE1, ZRF, ZRCC1, ZRG2, ZRA3, ZRA4. Zona pentru care a fost elaborat PUZ-ul se compune din subzonele ZRCC1 şi ZRCC2.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta raportul informării şi consultării publicului pentru PUZ-ul iniţiat de societăţile Five Holding SA, Mobitom SA, Sigma Trading SA şi Onix Sercom SRL.
 
Citeşte şi:
 
Cum va arăta cartierul rezidenţial din zona magazinului Brick? Cui aparţine şi ce paşi sunt de făcut (document)

 
Five-Holding SA a primit răspuns pentru PUZ-ul care prevede construirea unui ansamblu de locuinţe în zona Marvimex


Acţiunile Five Holding SA vor fi preschimbate. Ce au mai decis moştenitorii defunctului Gheorghe Oancea

 
PUZ-ul iniţiat de Five-Holding SA, din nou pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei tehnice de urbanism (galerie foto+document)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ansamblu de locuințe colective cu spații comerciale și de servicii publice va fi ridicat în Constanța. Cine investește? (DOCUMENT)

09 Jun 2023 2835

PUZ-ul iniţiat de Five-Holding pentru teritoriul delimitat de Marvimex şi strada Eliberării, la mâna Comisiei tehnice de urbanism (document)

17 Sep 2018 4255

Cum va arăta cartierul rezidenţial din zona magazinului Brick? Cui aparţine şi ce paşi sunt de făcut (document)

06 Jun 2018 10202

Five-Holding SA a primit răspuns pentru PUZ-ul care prevede construirea unui ansamblu de locuinţe în zona Marvimex

28 Apr 2018 4683

PUZ-ul iniţiat de Five-Holding SA, din nou pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei tehnice de urbanism (galerie foto+document)

18 Apr 2018 2923

PUZ-ul iniţiat de Five-Holding SA, la mâna Comisiei tehnice de urbanism Cartier rezidenţial în zona magazinului Brick, cu blocuri de 11 etaje (document)

04 Apr 2018 5692

Urmaşii lui Oancea investesc în Mangalia Five-Holding a depus la APM Constanţa proiectul PUZ-ului pentru un magazin P+2 (document)

14 Mar 2017 6407

Un nou cartier rezidenţial în zona magazinului Brick? Blocuri de 11 etaje, spaţii comerciale şi parcare multietajată (document)

21 Oct 2016 11955